×

آیا دادگاه عمومی مستقر در حوزه قضایی بخش صلاحیت رسیدگی به دعاوی خانوادگی را دارد ؟

آیا دادگاه عمومی مستقر در حوزه قضایی بخش صلاحیت رسیدگی به دعاوی خانوادگی را دارد ؟

قانون حمایت خانواده بخش دادگاه خانواده در ماده 1 بیان می‌کند به منظور رسیدگی به امور و دعاوی خانوادگی، قوه قضاییه موظف است ظرف سه سال از تاریخ تصویب این قانون در کلیه حوزه‌های قضایی شهرستان به تعداد کافی شعبه دادگاه خانواده تشکیل دهد

آیا-دادگاه-عمومی-مستقر-در-حوزه-قضایی-بخش-صلاحیت-رسیدگی-به-دعاوی-خانوادگی-را-دارد-؟

 قانون حمایت خانواده بخش دادگاه خانواده در ماده 1 بیان می‌کند: به منظور رسیدگی به امور و دعاوی خانوادگی، قوه قضاییه موظف است ظرف سه سال از تاریخ تصویب این قانون در کلیه حوزه‌های قضایی شهرستان به تعداد کافی شعبه دادگاه خانواده تشکیل دهد.

آیا دادگاه عمومی مستقر در حوزه قضایی بخش صلاحیت رسیدگی به دعاوی خانوادگی را دارد؟قانون حمایت خانواده بخش دادگاه خانواده در ماده 1 بیان می‌کند: به منظور رسیدگی به امور و دعاوی خانوادگی، قوه قضاییه موظف است ظرف سه سال از تاریخ تصویب این قانون در کلیه حوزه‌های قضایی شهرستان به تعداد کافی شعبه دادگاه خانواده تشکیل دهد.

تشکیل این دادگاه در حوزه‌های قضایی بخش به تناسب امکانات به تشخیص رئیس قوه قضاییه موکول است.

این ماده دارای تبصره‌های ذیل می‌باشد:

تبصره 1- از زمان اجرای این قانون در حوزه قضایی شهرستان‌هایی که دادگاه خانواده تشکیل نشده است تا زمان تشکیل آن، دادگاه عمومی حقوقی مستقر در آن حوزه با رعایت تشریفات مربوط و مقررات این قانون به امور و دعاوی خانوادگی رسیدگی میکند.

تبصره 2- در حوزه قضایی بخش‌هایی که دادگاه خانواده تشکیل نشده است، دادگاه مستقر در آن حوزه با رعایت تشریفات مربوط و مقررات این قانون به کلیه امور و دعاوی خانوادگی رسیدگی می‌کند، مگر دعاوی راجع به اصل نکاح و انحلال آن که در دادگاه خانواده نزدیکترین حوزه قضایی رسیدگی می‌شود.

طبق نظریه مشورتی شماره 7/93/2789 – 1393/11/11 اداره کل حقوقی قوه قضاییه سوال پیش می‌آید آیا دادگاه عمومی مستقر در حوزه قضایی بخش صلاحیت رسیدگی به دعاوی خانوادگی را دارد؟

در پاسخ به سوال مطرح شده می‌توان گفت: در حوزه قضایی بخش‌هایی که دادگاه خانواده تشکیل نشده است، دادگاه مستقر در آن حوزه با رعایت تشریفات مربوطه و مقررات قانون حمایت خانواده مصوب 1391، به کلیه امور دعاوی خانوادگی از جمله طلاق و مهریه رسیدگی می‌کند مگر دعاوی راجع به اصل نکاح و انحلال آن، اعم از اصل طلاق و فسخ نکاح است.

بدیهی است اگر خواسته، مطالبه مهریه باشد، ولی در اصل نکاح اختلاف باشد، رسیدگی به دعوای مهریه مادام که راجع به اصل نکاح در مرجع صالح تعیین تکلیف نشود، امکان پذیر نیست.

منبع : خبرگزاری میزان

    

پست های مرتبط

افزودن نظر

مشترک شدن در خبرنامه!

برای دریافت آخرین به روز رسانی ها و اطلاعات ، مشترک شوید.