×

پرسش و پاسخ حقوقی

پرسش و پاسخ حقوقی

اگر در عقدنامه شرط شده باشد که در صورت ازدواج مجدد بدون رضایت همسر اول، زن اول از سوی شوهر وکیل است تا خود را طلاق دهد، اگر شوهر بدون رضایت همسر اول اما با اجازه دادگاه مبادرت به ازدواج کند آیا باز هم حق طلاق دارد؟

پرسش-و-پاسخ-حقوقی

اگر در عقدنامه شرط شده باشد که در صورت ازدواج مجدد بدون رضایت همسر اول، زن اول از سوی شوهر وکیل است تا خود را طلاق دهد، اگر شوهر بدون رضایت همسر اول اما با اجازه دادگاه مبادرت به ازدواج کند آیا باز هم حق طلاق دارد؟

اجازه دادگاه برای ازدواج مجدد، لطمه‌ای به حق همسر اول که ناشی از عقد نکاح بوده و شرطی که به نفع او شده است، وارد نمی‌آورد و همسر اول برای مطلقه کردن خود حق دارد از طریق دادگاه اقدام کند.

مرد برای ازدواج مجدد چه اقدامات قانونی باید انجام دهد؟

متقاضی ازدواج مجدد باید دادخواستی به طرفیت همسر اول خود تنظیم کند و در آن خطاب به دادگاه دلایل و علل تقاضای خود را بیاورد. دادگاه نیز با تعیین وقت رسیدگی یک نسخه از دادخواست را برای همسر اول ارسال می‌کند تا به آن پاسخ دهد یا برای جلسه دادگاه خود را آماده کند. دادگاه نیز با انجام اقدامات ضروری و تحقیق از زن اول و پس از احراز توانایی مالی مرد و اجرای عدالت بین همسران به شوهر اجازه ازدواج مجدد می‌دهد. در غیر این صورت، با درخواست او مخالفت خواهد کرد.

با در نظر گرفتن اقوال فوق اگر مرد زنداری قصد ازدواج موقت کند آیا در این صورت نیز اخذ اجازه دادگاه ضرورت دارد؟

قانون حمایت خانواده ناظر به ازدواج دایم است و دلیل این امر نیز توانایی مالی مرد در خصوص پرداخت نفقه زوجه است. در حالی که در ازدواج موقت، نفقه‌ای بر ذمه مرد نیست و نیازی به اجازه دادگاه ندارد.

اگر مرد در زمان عده زن اول بخواهد تاهل اختیار کند آیا در این صورت نیز احتیاج به کسب اجازه از دادگاه دارد؟

در صورتی که طلاق از نوع رجعی، خلع یا مبارات باشد که زوج و زوجه در ایام عده حق رجوع دارند و زوجه در این ایام هنوز همسر شرعی زوج محسوب می‌شود و مرد برای ازدواج مجدد نیاز به کسب اجازه از سوی دادگاه دارد اما در صورتی که طلاق از نوع بائن باشد چون با جاری شدن صیغه طلاق، طلاق محرز شده و حق رجوع ساقط شده است، احتیاجی به کسب اجازه از دادگاه نیست.

هر گاه مردی با کسب اجازه از دادگاه تاهل مجدد اختیار کند اما ازدواج وی با مرگ یا جدایی خاتمه یابد، آیا برای اختیار همسر دیگر نیاز به کسب اجازه مجدد دارد؟

اعتبار اجازه‌نامه صادره از سوی دادگاه تنها برای اتخاذ یک همسر است و در صورت هرگونه جدایی یا فوت زوجه دوم، فرد برای ازدواج نیاز به کسب اجازه مجدد از دادگاه ذی‌صلاح را دارد.

اگر شوهر بدون اجازه دادگاه ازدواج مجدد کند آیا قابل مجازات است؟

دفاتر ازدواج حق ندارند بدون حکم دادگاه ازدواج مجدد را به ثبت برسانند. از طرفی عدم ثبت واقعه ازدواج جرم محسوب می‌شود و مرتکب به حبس تا یک سال محکوم خواهد شد.

منبع : روزنامه حمایت

    

پست های مرتبط

افزودن نظر

مشترک شدن در خبرنامه!

برای دریافت آخرین به روز رسانی ها و اطلاعات ، مشترک شوید.