×

سید هاشم وکیل چه کسی بود؟

سید هاشم وکیل چه کسی بود؟

ورودی ساختمان کانون وکلای دادگستری مرکز، مجسمه مردی نصب شده که در تاریخ وکالت ایران از وی به عنوان آقا سید هاشم وکیل یاد می‌شود

سید-هاشم-وکیل-چه-کسی-بود؟

ورودی ساختمان کانون وکلای دادگستری مرکز، مجسمه مردی نصب شده که در تاریخ وکالت ایران از وی به عنوان آقا سید هاشم وکیل یاد می‌شود.

 نام آقا سید هاشم وکیل با تشکیلات وکالت در ایران گره خورده است، وی فرزند سید علی‌نقی، است که در سال 1265 در شهر سامره به دنیا آمد. سید هاشم وکیل از کودکی به فراگیری علوم دینی، قرآن، فقه، اصول، احکام و روایات، منطق، بیان، ادبیات فارسی و عرب پرداخت و در این علوم به آگاهی کامل رسید.

در سال 1289مقررات اصول تشکیلات و محاکمات عدلیه به تصویب رسید و او در بیست و چهار سالگی شروع به وکالت در دعاوی کرد و این امر تا سال1294 ادامه داشت.

در زمان وزارت نصرت الدوله فیروز در عدلیه، یک سال و اندی به ریاست دادگاه بدایت و ریاست محاکم ابتدایی در شهرهای رشت و تهران مشغول بود و در سال6 ـ 1295مجددا‏ً به وکالت روی آورد.

وی یکی از اعضای موسس کانون وکلای دادگستری ایران و از قدیمی‌ترین وکلای عدلیه بود و تحولات چشمگیری در کار وکالت دادگستری و استقلال کانون وکلا به وجود آورد.

کارت وکالت وی پس از دوازده سال وکالت، به دستخط و امضای سید مصطفی عدل "منصور السلطنه" در سال 1300 به وی اعطا شد و سید هاشم نخستین کسی است که فروش پوشه‌های 30 ریالی پرونده‌های دعاوی را پایه گذاری کرد و و از این راه کمک مالی قابل توجهی به کانون وکلا رسند.

 نام سید هاشم وکیل با نام دادگستری و مفهوم اجرای قانون آمیخته بود و وی سال‌ها نایب رئیس و از 1330 تا 1345 رئیس کانون وکلا بود.

وی همچنین عضو کمسیون مطالعه قوانین و رئیس مجله کانون وکلا بود و  به طور رسمی "در دادگستری نوین" از بیست و دوم مرداد  1307 به عنوان وکیل پایه یک، مشغول به وکالت بود و حدود 60 سال سابقه وکالت در دادگستری داشت.

آقا سید هاشم وکیل، پس از 84 سال عمر پر تلاش، در روز جمعه سی و یکم خرداد 1248 به علت سکته قلبی در تهران بدرود حیات گفت.

منبع : باشگاه خبرنگاران

    

پست های مرتبط

افزودن نظر

مشترک شدن در خبرنامه!

برای دریافت آخرین به روز رسانی ها و اطلاعات ، مشترک شوید.