×

شرکت ایران در المپیاد حقوق داوری تجاری بین المللی برای سومین بار

شرکت ایران در المپیاد حقوق داوری تجاری بین المللی برای سومین بار

در خصوص برگزاری المپیاد جهانی حقوق داوری تجاری بین المللی (ویس موت) گفت ویس موت نوعی از المپیاد در رشته حقوق است که دانشجویان حقوق در این المپیاد طی دوره‌های بسیار فشرده آماده ‌می‌شوند تا بتوانند در دعاوی بین‌المللی شرکت کنند

شرکت-ایران-در-المپیاد-حقوق-داوری-تجاری-بین-المللی-برای-سومین-بار وکیل 

 در خصوص برگزاری المپیاد جهانی حقوق داوری تجاری بین المللی (ویس موت) گفت: ویس موت نوعی از المپیاد در رشته حقوق است که دانشجویان حقوق در این المپیاد طی دوره‌های بسیار فشرده آماده ‌می‌شوند تا بتوانند در دعاوی بین‌المللی شرکت کنند.

علی دهدشتی که در سال 2017 برای سومین بار مربیگری تیم المپیاد داوری دانشگاه علامه‌طباطبایی را بر عهده دارد در گفت‌وگو با ایسنا، خاطرنشان کرد: سال 2014 برای اولین بار پیشنهاد شرکت در المپیاد ویس موت را به دانشگاه طباطبایی ارائه کردیم که با موافقت دانشگاه علامه طباطبایی و ریاست محترم وقت دانشکده حقوق جناب آقای دکتر علومی یزدی و با پیگیری‌های لازم 4 نفر از دانشجویان دانشگاه علامه طباطبایی با مربیگری اینجانب به عنوان اعضای اولین تیم ویس موت ایران معرفی شدند. ضرورت حضور در این المپیاد آن بود که دانشجویان حقوق ضمن تعلیم دانش حقوق به صورت تئوری، به صورت عملی و کاربردی نیز این علم را فرا بگیرند و  از نزدیک با فرآیند و پیچیدگی‌های دعاوی‌ بین‌المللی آشنا شوند.

مربی تیم المپیاد داوری دانشگاه علامه طباطبایی خاطرنشان کرد: این المپیاد هر ساله در کشور اتریش برگزار می‌شود و معتبرترین و بزرگترین المپیاد حقوق تجارت بین‌الملل است. این المپیاد در واقع شبیه‌سازی یک دیوان داوری بین‌المللی است و موضوع آن معمولاً اختلاف دو شرکت در دو کشور مختلف، بر سر قرارداد خرید و فروش (بیع) است. در این راستا دانشگاه های شرکت کننده باید با مطالعه پرونده این دعوی از طرفین دعوی دفاع کنند. به طور معمول دانشجویان در دانشگاه، طرز نگارش لوایح در دادگاه یا دیوان های داوری را آموزش نمی‌بینند، ولی در این المپیاد دانشجویان یاد می‌گیرند لایحه‌ای بنویسند که هم موثر و هم مطابق با استانداردهای بین المللی نگارش حقوقی باشد.

وی در پاسخ به این سئوال که دانشجویان با چه سطح عملی می‌توانند در این المپیاد شرکت کنند؟ بیان کرد: همه دانشجویان از تمام سطوح می‌توانند در این المپیاد شرکت کنند به شرط اینکه سابقه کار حرفه‌ای نداشته باشند. اعضای تیم‌های دانشگاه علامه طباطبایی تا کنون از تمام مقاطع بوده‌اند.

مربی تیم المپیاد داوری دانشگاه علامه طباطبایی در ادامه در مورد روند المپیاد چنین گفت: روند آماده‌سازی و انتخاب اعضا در دانشگاه علامه طباطبایی حدود 1 سال و به صورت بسیار فشرده است که شامل فراگیری مبانی داوری تجاری بین المللی و حقوق حاکم بر قراردادهای خرید و فروش بین المللی است.  پس از انتشار پرونده المپیاد اعضای نهایی تیم مشخص می شوند و کار اصلی دانشجویان و مربیان آغاز می شود. در مرحله نخست هر دانشگاه باید طی 8 هفته لایحه‌ای 35 صفحه‌ای در دفاع از خواهان پرونده به دبیرخانه المپیاد ارسال کند. پس از آن، با قرعه‌کشی لایحه هر دانشگاه را به دانشگاه دیگر می دهند تا در پاسخ به لایحه خواهان لایحه خوانده بنویسند. برای مثال در سال 2016 لایحه دانشگاه علامه طباطبایی را به کالج اقتصاد لندن و لایحه کالج اقتصاد لندن را به دانشگاه علامه طباطبایی دادند تا به لوایح یکدیگر پاسخ دهند. فرصت پاسخ و تنظیم لایحه خوانده 6 هفته است.

وی یادآور شد: پس از مرحله تبادل لوایح این بار همه دانشگاه ها 8 هفته فرصت دارند تا خود را برای  مرحله دفاع شفاهی آماده کنند، یعنی باید به صورت شفاهی در جلسه رسیدگی از خواهان و خوانده دفاع کنند که البته این مرحله در وین انجام می‌شود.

دهدشتی در مورد مرحله شفاهی نیز گفت: مرحله شفاهی حتی پیچیده تر از مرحله نوشتن لایحه است. در این مرحله تمام حرکات و برخوردها مانند راه رفتن، لباس پوشیدن، صحبت کردن، نشستن و رعایت اصول اخلاق حرفه‌ای در نظر دیوان داوری تاثیر دارد. هر دانشگاه 2 بار به عنوان خواهان و 2 بار به عنوان خوانده و هر بار 30 دقیقه فرصت دفاع دارد. در نهایت 64 دانشگاهی که بالاترین امتیاز را در هر 4 رسیدگی کسب کرده‌اند به مرحله نهایی راه می‌یابند. در سال 2016 دانشگاه علامه طباطبایی در دومین حضور خود موفق شد برای اولین بار از خاورمیانه از بین 314 دانشگاه برتر دنیا به مرحله نهایی راه یابد. همچنین در سال 2015 دانشگاه علامه طباطبایی در نخستین حضور خود موفق به کسب جایزه روح المپیاد شد که برای نخستین بار به تیمی اعطا می‌شد.

وی در خصوص مشکلات در نخستین دوره حضور بیان کرد: راضی و قانع کردن افراد برای اینکه در این المپیاد شرکت کنند بسیار سخت بود. کسی در ایران چیزی در مورد ویس موت نمی‌دانست و همچنین افرادی که تسلط کافی به زبان انگلیسی داشته باشند هم کم بود. البته ما معتقدیم با معرفی این المپیاد در رسانه‌ها، دانشجویان به اهمیت این نوع المپیاد بیشتر آشنا خواهند شد و متوجه خواهند شد که این موقعیت استثنایی بدون هزینه زیاد، دستاورد بزرگ آموزشی برای آنها به همراه خواهد داشت. طی این سال‌ها افراد زیادی برای تحصیل به کشورهای غربی رفتند و هزینه هنگفتی صرف کردند یا از طرف دولت بورسیه شدند، اما دانشجویان در این المپیاد در معرض آموزشی عملی با سطح علمی بسیار بالا قرار می‌گیرند. خوشبختانه ریاست وقت دانشکده حقوق و علوم سیاسی دانشگاه علامه‌طباطبایی جناب آقای دکتر علومی یزدی که متخصص امر داوری و قاضی سابق دیوان داوری ایران و آمریکا بودند اهمیت شرکت در این المپیاد را کاملاً درک می‌کردند و به همراه دکتر رضوی فرد معاونت پژوهشی دانشکده حقوق و علوم سیاسی بزرگترین مشوق و پشتیبان این حرکت بودند.

مربی تیم المپیاد داوری دانشگاه علامه‌ طباطبایی درباره دستاوردهای این المپیاد گفت: با توجه به اینکه رشته حقوق و وکالت مهارت محور است بزرگترین مزیت این المپیاد این است که دانشجویان حجم بالایی از اطلاعاتی که فراگرفته‌اند را می توانند در عمل بکار ببندند. در نهایت باید بگویم مهمترین دستاورد این است که متوجه شدیم با کشورهای بزرگ دنیا فاصله‌ای نداریم. از لحاظ منافع ملی نیز تربیت وکلا و حقوقدانانی که قادر باشند از منافع کشورمان در دادگاه های بین المللی به نحو شایسته دفاع کنند اهمیت بسیار زیادی دارد.

این وکیل دادگستری اظهار کرد: باز شدن فضای تجاری کشور و احتمال پیوستن به سازمان تجارت جهانی تربیت نسل جدیدی از حقوقدانان را می طلبد که با فضای فراملی شرکت ها و سازمان‌های تجاری بین المللی آشنا باشند و مقتضیات علم روز حقوق تجارت بین الملل را بدانند تا قادر باشند در فضای بین المللی فعالیت کنند و منافع شرکت‌های ایرانی و کشور ایران را در مذاکرات تجاری و یا دیوان‌های بین المللی تامین کنند. با رفع تحریم های بین المللی و ورود شرکت های بین المللی خارجی به کشورمان نیاز به حقوقدانانی که قادر به تنظیم قراردادهای بین المللی و شرکت در مذاکرات پیچیده مربوط به انعقاد این قراردادها باشند بیش از پیش خواهد بود و در صورت فقدان چنین ظرفیت حقوقی در کشور آسیب‌های جبران‌ناپذیری از حیث وارد شدن به فضای تجارت جهانی به کشورمان وارد خواهد شد.

دهدشتی در پایان خاطرنشان کرد: در سال 2017 علاوه بر دانشگاه علامه طباطبایی دانشگاه شهید بهشتی نیز برای نخستین بار در این المپیاد شرکت می‌کند. اعضای تیم سال 2017 دانشگاه علامه طباطبایی با مربیگری اینجانب و نیما نصرالهی و تهمینه السادات مدنی عبارتند از مژگان خسرو نژاد، پریا کرامت خواه، آیسان نادری و مازیار جاوید آقاسی. سرپرستی این تیم بر عهده جناب آقای دکتر علی مقدم ابریشمی از اساتید دانشگاه علامه طباطبایی است. تیم دانشگاه علامه طباطبایی در حال حاضر در اردوی آمادگی آلمان به سر می‌برد و از هفته آینده برای شرکت در مرحله شفاهی المپیاد عازم اتریش خواهد شد.

منبع : ایسنا

    

پست های مرتبط

افزودن نظر

مشترک شدن در خبرنامه!

برای دریافت آخرین به روز رسانی ها و اطلاعات ، مشترک شوید.