وکیل جرایم رایانهای باید چه ویژگیها و خصوصیاتی داشته باشد؟
با توجه به تخصصی بودن حوزه جرایم رایانهای و سایبری، وکیل حقوقی فعال در زمینه جرایم رایانهای باید ویژگیهایی که در ادامه ذکر شده است، را داشته باشد.
1. وکلایی که قصد فعالیت در این حوزه را دارند، باید علاوه بر تسلط کامل بر مبانی علمی و تئوری این حوزه، آشنایی کامل با فضای مجازی و عملکردهای مختلف رایانه نیز داشته باشند.
2. از آنجایی که ادله موجود در این جرایم دارای تفاوتهایی با سایر جرایم هستند، بنابراین آشنایی با این ادله نیازمند تسلط بر نحوه عملکرد رایانه است.
3. وکلای فعال در حوزه سایبری باید از رویه قضایی حاکم بر این نوع از پروندههای قضایی، آگاهی کامل داشته باشند.
نحوه پیدا کردن وکلای جرایم رایانهای و نحوه تعیین حق الوکاله آنها
حق الوکاله وکلای فعال در حوزه جرایم رایانه ای در سال ۱۴۰۲ هیچگونه افزایشی نداشته است. همچنین بهتر است بدانید که بسیاری از وکلای این حوزه امکان پرداخت حق الوکاله به صورت قسطی را نیز برای موکلین خود فراهم کردهاند. علاوه بر این، در صورتی که شما توان پرداخت هزینه وکیل فعال در این حوزه را ندارید میتوانید از خدمات وکیل مشاوره و یا وکیل آنلاین استفاده کنید. در صورتی که قصد پیدا کردن وکیل جرایم رایانهای باتجربه را دارید، میتوانید به لیست وکیل ارائه شده در سایت کانون وکلای ایران و یا سایت قوه قضاییه مراجعه کنید.
وکیل جرایم رایانه ای خوب
با توجه به پیشرفت روز افزون تکنولوژی، فضای رایانه و اینترنت بسیار گسترده شده و در کنار این پیشرفت، راه های ارتکاب جرم برای افراد مسلط به این حوزه نیز افزایش یافته است. لذا امروزه با پیشرفت چشم گیر جرایم در فضای مجازی روبه رو هستیم. عموما افراد جامعه به جهت عدم آشنایی کامل با فضای مجازی به راحتی در دام افراد سودجو قرار می گیرند و گاها بزه دیدگان این حوزه ضرر های مالی هنگفتی را متحمل می شوند. لذا مطالبه حقوق از دست رفته و جبران ضرر های وارده، قدم اول بزه دیدگان این حوزه می باشد. با توجه به تخصصی بودن دعاوی در خصوص جرایم رایانه ای توصیه می گردد الزاما از وکیل جرایم رایانه ای مجرب استفاده گردد.
وکیل جرایم رایانه ای میتواند گام به گام در روند پرونده و یا پیش از طرح پرونده با ارائه مشاوره حقوقی به شما عزیزان توضیحات لازم را ارائه و شما را از سلسله قوانین مربوطه آگاه نماید تا شما نیز وفق قوانین و مقررات اقدام نمایید.
هرچند که جرائمی از قبیل جعل و کلاهبرداری و یا سرقت رایانه ای قابل بررسی با عمومات قانون مجازات اسلامی است ولی جرایمی مانند دسترسی غیر مجاز ، استفاده از پهنای باند بین المللی و … زوایای فنی پیچیده ای دارد که یک تخصص و درک مفاهیم و جرایم آن نیاز به سالها تجربه و فعالیت عملی در این حوزه دارد.
مجرمین فضای سایبر به دو نوع تقسیم می شوند:
۱- هکرها:
وکیل جرایم رایانه ای در خصوص اینکه هکر کیست و چگونه عمل مینماید توضیح ذیل را ارائه میکند:
هکرها افراد بسیار باهوش و با قدرت برنامه نویسی بالا هستند. هکرها در واقع به زبان ساده افراد کنجکاوی هستند که بدون نیت آسیب رسانی به رایانه هدف اقدام به دریافت اطلاعات رایانه مورد نظر می نمایند و به عبارتی دیگر فقط بیننده اطلاعات می باشند بدون آنکه آسیبی به فضای مورد نظر وارد نمایند هر چند در بعضی موارد ضررهای غیر قابل جبرانی به بزه دیده وارد می آورند.
۲- کراکر ها:
کراکرها در واقع هکرهای بدخواه هستند. کراکرها بر خلاف هکرها دارای نیت های بدخواهانه بوده و با هدف آسیب رسانی به رایانه هدف وارد عمل می شوند و دست به اقداماتی چون هک و ویروسی کردن و پاک کردن فایل ها می زنند. لذا با آگاهی از معانی این واژه ها میتوانید عملکردشان را دریابید.
انواع جرایم رایانه ای
تخریب و اخلال در داده های رایانه ای و مخابراتی
حسب ماده۸ قانون جرایم رایانه ای هرکس به طور غیرمجاز دادههای دیگری را از سامانههای رایانهای یا مخابراتی یا حامل های داده حذف یا تخریب یا مختل یا غیرقابل پردازش کند مرتکب جرم تخریب و اخلال در داده های رایانه ای شده است.
جرایم علیه عفت و اخلاق عمومی
حسب ماده۱۴ هرکس به وسیله سامانههای رایانهای یا مخابراتی یا حاملهای داده محتویات مستهجن را منتشر، توزیع یا معامله کند یا به قصد تجارت یا افساد تولید یا ذخیره یا نگهداری کند بزه جرایم علیه عفت و اخلاق عمومی را انجام داده است.
سرقت رایانه ای
سرقت رایانه ای در ماده۱۲ قانون جرایم رایانه ای به شرح آتی تعریف شده است هرکس به طور غیرمجاز دادههای متعلق به دیگری را برباید، چنانچه عین دادهها در اختیار صاحب آن باشد لذا برای تحقق این بزه می بایست شروطی رعایت گردد.
کلاهبرداری رایانه ای
کلاهبرداری رایانه ای عبارت است طبق ماده۱۳ هرکس به طور غیرمجاز از سامانههای رایانهای یا مخابراتی با ارتکاب اعمالی از قبیل وارد کردن، تغییر، محو، ایجاد یا متوقف کردن دادهها یا مختل کردن سامانه، وجه یا مال یا منفعت یا خدمات یا امتیازات مالی برای خود یا دیگری تحصیل کند مرتکب کلاهبرداری رایانه ای شده است.
هتک حیثیت ، توهین و نشر اکاذیب از طریق رایانه وفضای مجازی
هرکس به طور غیرمجاز از سامانههای رایانهای یا مخابراتی با ارتکاب اعمالی از قبیل وارد کردن، تغییر، محو، ایجاد یا متوقف کردن دادهها یا مختل کردن سامانه، وجه یا مـال یا منفعت یا خدمات یا امتیازات مالی برای خود یا دیگری تحصیل کند
هر کس به وسیله سامانههای رایانهای یا مخابراتی صوت یا تصویر یا فیلم خصوصی یا خانوادگی یا اسرار دیگری را بدون رضایت او جز در موارد قانونی منتشر کند یا دسترس دیگران قرار دهد، به نحوی که منجر به ضرر یا عرفاً موجب هتک حیثیت او شود.
هر کس به قصد اضرار به غیر یا تشویش اذهان عمومی یا مقامات رسمی به وسیله سامانه رایانهای یا مخابراتی اکاذیبی را منتشر نماید یا در دسترس دیگران قرار دهد یا با همان مقاصد اعمالی را بر خلاف حقیقت، رأساً یا به عنوان نقل قول، به شخص حقیقی یا حقوقی به طور صریح یا تلویحی نسبت دهد. مرتکب جرایم هتک حیثیت و توهین و نشر اکاذیب از طریق فضای مجازی شده است.
شناسه : 1554