نکته بسیار مهمی که باید به آن توجه داشته باشید این است که متولی ثبت مالکیت صنعتی در جمهوری اسلامی ایران قوه قضاییه و سازمان ثبت اسناد و املاک کشور است.
انواع مالکیت صنعتی
در ادامه به معرفی انواع مالکیت صنعتی میپردازیم.
1. حق اختراع
2. طرحهای صنعتی
3. علائم تجاری
4. مدلهای مصرفی
5. مدارهای مجتمع
6. اسرار تجاری
ویژگیهای طرح برای ثبت شدن به عنوان مالکیت صنعتی
به طور کلی طرح مالکیت صنعتی باید ویژگیهای اشاره شده در زیر را دارا باشد.
1. جنبه مادی نداشته و به طور کامل مربوط به خلاقیت و نوآوری فکری باشد.
2. توجه داشته باشید که حمایت از اموال مالکیت فکری با محدودیت زمانی نیز مواجه است. برای مثال مدت حمایت از یک اختراع، ۲۰ سال است و پس از آن، اختراع در دسترس عموم قرار خواهد گرفت.
3. تولید و استفاده از طرحهای صنعتی به خودی خود نشانه قطعی مالکیت نباید محسوب شود.
4. طرح مالکیت صنعتی نباید جنبه دائمی داشته باشد و پس از گذشت مدتی از تاریخ ایجاد و ثبت توسط مالک قابل استفاده است. همچنین این نوع طرحها پس از سپری شدن یک مدت زمان معینی، جنبه عمومی یافته و حمایتهای قانونی سابق را از دست خواهند داد.
5. این نوع طرحها باید حق انحصاری به صاحب و مالک خود بدهند.
ثبت طرح صنعتی توسط بهترین وکلای حوزه مالکیت صنعتی
به استناد ماده ۲۰ قانون ثبت اختراعات جمهوری اسلامی ایران، طرحهای صنعتی و علائم تجاری زمانی قابل ثبت هستند که جدید و اصیل باشد. منظور از جدید بودن این است که طرح صنعتی مورد نظر، قبل از تسلیم اظهارنامه از طریق استفاده یا انتشار در هیچ جای دنیا افشا نشده باشد. جالب است بدانید، برای ثبت یک طرح صنعتی، آن طرح باید بر خلاف اخلاق حسنه، نظم عمومی و همچنین موازین شرعی نباشد. بهترین وکلای مالکیت صنعتی که وکالت این نوع پروندهها را برعهده میگیرند دقت میکنند تا طرح مورد نظر به هیچ عنوان سابقه پیشبینی در فنون و صنایع را نداشته باشد.
مراحل ثبت مالکیت صنعتی
برای ثبت مالکیت صنعتی یک طرح، ابتدا شما باید یک اظهارنامه به اداره مالکیت صنعتی ارسال کنید. مفاد این اظهارنامه باید شامل، نقشه، عکس و سایر مشخصات گرافیکی کالا باشد. همچنین ضروری است تا نوع فرآوردهای که طرح صنعتی برای آن تولید شده است نیز در اظهارنامه مربوطه درج شود. دقت کنید، در صورتی که اظهارنامه از طرف یک وکیل حقوقی یا نماینده قانونی تولید کننده طرح به ثبت برسد، باید مدرک نمایندگی تسلیم کننده اظهارنامه نیز به پیوست آن به اداره مالکیت صنعتی ارسال شود.
طرح صنعتی و مالکیت صنعتی
طرح صنعتی شامل هرگونه طرح و شکل سهبعدی بارنگ و خطوط یا بدون آنها و یا ترکیب رنگها و خطوطی گفته میشود که باعث تغییر در محصولات صنایعدستی یا فرآوردههای صنعتی میشوند. مالکیت طرح صنعتی اغلب متعلق به فردی است که طراح و مبتکر طرح باشد اما در مواقعی مالکیت صنعتی طرح متعلق به اشخاص دیگری خواهد بود برای مثال زمانی که فرد طرح را به شخص دیگری واگذار کرده باشد، دیگر مالکیت صنعتی متعلق به منتقل الیه است. بهترین وکلای مالکیت صنعتی درصورتیکه بخواهید مالکیت خود را به اثبات رسانده یا طرح صنعتی خود را به دیگری منتقل کنید، به کمک شما آمده و طبق قوانین کلیه امور را پیگیری خواهند کرد.
آشنایی با بهترین وکلای مالکیت صنعتی
مالکیت طرح صنعتی برای اشخاص مزایا و ویژگیهایی را به همراه خواهد داشت که انحصار تولید را هم برای مالک به همراه میآورد. وکلای مالکیت صنعتی با بررسی مدارک و شواهد ابتدا طرح صنعتی را به ثبت رسانده و سپس در مواقعی که قصد انتقال طرح یا شکایت علیه سو استفادهکنندگان را داشته باشید، به شما با ارائه مشاوره و قبول وکالتتان در حفظ منافع و حقوحقوقتان کمک خواهند کرد.
کلمه کلیدی: بهترین وکلای مالکیت صنعتی
شناسه : 547