1. یک وکیل حقوقی فعال در زمینه بین الملل باید تسلط کافی بر روی حداقل دو زبان زنده دنیا بهخصوص زبان انگلیسی داشته باشند.
2. وکیل دادگستری فعال در زمینه بین الملل باید آگاهی و دانش کامل و بروز در زمینه قوانین بین الملل داشته باشند.
3. مهارت و تخصص فراوان در تنظیم قراردادهای بین المللی تجاری، یکی دیگر از خصوصیات بسیار مهم وکلای بین الملل است.
4. آشنایی کامل داشتن با روابط تجاری و اصول حاکم بر تجارت بین الملل نیز بسیار حائز اهمیت است.
5. وکلای بین الملل باید در زمینه قراردادهای بین المللی تخصص و دانش کامل داشته باشند.
6. داشتن آشنایی کامل به قوانین حوزه کیفری در سطح بین الملل نیز از دیگر ویژگیهای مهمی است که یک وکیل فعال در حوزه بین الملل داشته باشد.
7. داشتن آشنایی و تخصص نسبتاً عالی در زمینه قوانین جزا و کیفری در سطح بین الملل.
8. تخصص داشتن در موضوع شناسایی و اجرای احکام و یا رای دادگاههای بین المللی در ایران نیز از ویژگیهای مهم یک وکیل فعال در زمینه بین الملل است.
وکیل متخصص در زمینه بین الملل در چه حوزههایی میتواند فعالیت داشته باشد؟
به عنوان زمینههای فعالیت یک وکیل متخصص بین الملل میتوان به موارد زیر اشاره کرد.
1. تنظیم انواع قراردادهای بین المللی.
2. انجام امورات مربوط به مهاجرت.
3. رسیدگی به اختلافات تجاری در سطح بین الملل.
4. رسیدگی به دعاوی مربوط به طلاق، حضانت و مهریه.
5. رسیدگی به دعاوی اموال غیر منقول.
6. از جمله وظایف وکیل بین الملل رسیدگی به دعاوی شرکتها در زمینه بین المللی.
حوزههای تخصصی وکلای بین المللی
زمانی که دو کشور قصد دارند توسط عقد قراردادهای تجاری، اقتصادی و همچنین صنعتی به پیشرفت روابط خود بپردازند، وکیل امور بین المللی با استفاده از دانش حقوقی بین المللی خود، از منافع موکل خود دفاع میکند. علاوه بر این مسئولیت ارائه مشاور حقوقی در زمینه قوانین شرکتها و امورات قراردادی به شرکتها و موسسات معمولا بر عهده یک مشاوره وکیل فعال در زمینه حقوق بین الملل و یا وکیل متخصص در حوزه بین المللی است.
حقوق بین المللی
علم حقوق در یکی از تقسیم بندی های مهم به حقوق داخلی و حقوق بین المللی تقسیم می شود.
حقوق داخلی، شامل کلیه مسائل در باب قوانین مدنی و کیفری که در داخل هر کشوری قابلیت اجرا دارند، را شامل می شود .
مسائلی چون وصول مطالبات قرارداد های تجاری و قرارداد های خرید و فروش اموال منقول و غیر منقول در مجموع مسائل مرتبط با حقوق داخلی کشور می باشد.
حقوق بین المللی به دو بخش حقوق بین المللی عمومی "روابط بین دو کشور" و حقوق بین المللی خصوصی "روابط بین اشخاص" اعم از حقیقی و حقوقی از کشورهای مختلف تقسیم می شود.
وکیل حقوق بین الملل کیست؟
این تصور به غلط رایج است که وکیل حقوق بین الملل یک حقوقدان می باشد که اجازه ی وکالت در چندین کشور دنیا را دارد یا به عبارتی فکر می کنند که وکیل حقوق بین الملل یک پروانه ی معتبر در تمام کشور های دنیا را دارد.
اما واقعیت این است که عملا ممکن نیست که یک شخص بتواند شرایط کانون وکلای همه ی کشور ها را دارا بوده و پروانه ی وکالت در این کشور ها داشته باشد.
از سوی دیگر ما نهادی بین المللی نداریم که بخواهد پروانه ی بین المللی صادر کند بنابراین فعالیت های تخصصی وکیل در هر کشور نیازمند داشتن پروانه ی وکالت همان کشور است.
وکلا می توانند تخصص های مختلفی داشته باشند مانند اینکه وکیلی موضوعات بین المللی را دنبال کند مانند امور تجاری بین المللی ، تنظیم قرارداد های بین المللی و … یعنی موضوعاتی که وکیل آن ها را پیگیری می کند امور بین المللی است.
با توجه به توضیحات فوق می توان گفت که وکیل حقوق بین الملل یک حقوقدان متخصص می باشد که می تواند روش حل و فصل اختلاف های بین المللی را مدیریت کند و وظیفه ی آن تهیه و تنظیم متون حقوقی بین المللی است.
مرجع ذی صلاح رسیدگی به دعاوی بین المللی
معاهده های نامه های بین المللی، صلاحیت رسیدگی به هر دعوایی را به دادگاهی که دادخواست مورد نظر در آن برگزار شده است، واگذار کرده اند. به همین ترتیب قاضی قبل از نفوذ به پرونده باید با توجه به صلاحیت خود و دادگاهش نسبت به موضوع پرونده تصمیم بگیرد.
در حوزه دعاوی کیفری و جنایات جنگی هم، دیوان بین المللی کیفری مرجع رسیدگی مشخص شده است. با توجه به این که دیوان عالی بین المللی کیفری در شهر لاهه در هلند قرار دارد، جنایاتی مانند نسل کشی، جنایات جنگی و جرائم علی بشریت را مورد بررسی قرار می دهد.
در اصل دعاوی عنوان شده در دادگاه های بین المللی از طریق قضات بین الملل و قابلیت دفاع و اقامه توسط وکیل حقوق بین الملل مورد بررسی قرار می گیرد.
شناسه : 813