پس اول از همه باید تعیین کنید که آیا واقعا شرایط لازم برای اخد نمایندگی یا ثبت شرکت خارجی وجود دارد. در این زمینه باید با یک وکیل حقوق بین الملل مشورت شود. همچنین هر برند یا شرکتی قوانین مخصوص به خود را دارد که باید اساسنامه آن ها در بخش اول مورد مطالعه قرار بگیرد.
به هر حال گرفتن نمایندگی از یک شرکت معتبر در خارج از کشور مزایای بسیاری برای فرد دارد، هم در زمینه خدماتی و هم در زمینه محصول گرفتن نمایندگی علاوه بر سودآوری بیشتر و قدرت برند شدن، می تواند برای فرد مزایایی از جمله دعوت به همایش های مختلف و حتی دادن اقامت دائم و یا موقت از کشور خارجی که شرکت در آنجا قرار گرفته را خواهد داشت.
تمامی این مزایا باعث شده که اخذ نمایندگی شرکت های خارجی در ایران به یکی از گزینه های کاری محبوب ما ایرانی ها تبدیل شود. اما قبل از هرچیز باید تفاوت میان شعبه خارجی با نمایندگی خارجی مشخص شود.
تعریف و تفاوت شعبه خارجی و نمایندگی خارجی
شعبه خارجی واحدی از یک شرکت می باشد که در منطقه دیگری فعالیت می نماید و خدماتی که ارائه می دهد کاملا مطابق با خدمات و محصولات واحد اصلی است. شعبه خارجی دارای اختیارات محدودی می باشد و میزان استقلال آن توسط واحد اصلی تعیین می شود.
اما در مورد نمایندگی شرکت های خارجی، شرایط متفاوت است. برای مثال فاصله جفرافیایی بیشتر بوده و تمامی مسئولیت های نظارتی و حقوقی برعهده ی خود نمایندگی است و البته از لحاظ کاری بخشی از وظایف واحد اصلی به این واحد اختصاص داده می شود.
جهت اخذ نمایندگی شرکت های خارجی نیاز به گذراندن مراحل مشخص شده و تهیه مدارک مربوطه و مهم تر از همه مشاوره حقوق بین المللی می باشد.
اولین گام جهت اخذ نمایندگی شرکت های خارجی مکاتبه و مذاکره با شخص حقوقی خارجی می باشد که باید به کمک وکیل حقوق بین الملل به بهترین شکل انجام داده شود. مرحله دوم برای گرفتن نمایندگی شرکت های خارجی دریافت تاییدیه از وزارت امور خارجه ایران می باشد و هم چنین این وزارت مسئول بررسی و تایید تمامی مدارک شخص حقوقی یا حقیقی خارجی از جمله آگهی تاسیس، روزنامه رسمی و اساسنامه ی آن که به زبان فارسی ترجمه شده است خواهد بود.
اشخاص حقیقی یا حقوقی که تمایل به اخذ نمایندگی شرکت های خارجی دارند باید در زمینه کاری مشترک، دارای تخصص و سابقه کار بوده و هم چنین در مکاتبات خود شرایط مالی و توجیهات اقتصادی و سودآوری حاصل از دریافت نمایندگی شرکت های خارجی را به طور کامل بیان نموده و به نتیجه برسانند.
افرادی که میخواهند به صورت موازی ثبت شرکت خود را با ثبت برند خارجی پیش ببرند باید مراحل زیر را طی نمایند:
• مشخص نمودن مکان استقرار شعبه به طور رسمی
• مشخص نمودن هیأت مدیره و یا اعضای آن که دارای حق امضا باشند
• نوشتن تقاضانامه ثبت برند خارجی به همراه اختیارنامه مدیر شرکت
• ارائه تقاضانامه به اداره ثبت شرکت ها
• چاپ آگهی با مضمون تأسیس شعبه در یکی از روزنامه ها
شناسه : 821