علی رضایی، رتبه 2 آزمون وکالت 93 کانون وکلای دادگستری مرکز

علی-رضایی،-رتبه-2-آزمون-وکالت-93-کانون-وکلای-دادگستری-مرکز

علی رضایی، رتبه 2 آزمون وکالت 93 کانون وکلای دادگستری مرکز

منبع: وبلاگ حقوقی پرتو دادکاوی و سایت موسسه مهرپویان

آقای علی رضایی حائز رتبۀ 2 آزمون وکالت 93 کانون وکلای دادگستری مرکز منابع مورد استفاده ی خود برای آمادگی در آزمون را در وبلاگ خود اعلام کردند، ایشان در وبلاگ حقوقی پرتو دادکاوی با تذکر این نکته که منابع اعلام شده ممکن است برای شروع مناسب نباشد دو دلیل ارائه نموده اند :

منابع آزمون وکالت - منابع آزمون های مختلف حقوقی 

اول) سطح دانش و آگاهی و پایه ی درسی دانش آموختگان حقوق یکسان نیست که بتوان برای تمامی آنان یک منبع خاص را تجویز کرد.

دوم) بعد از انتخاب منابع توسط اینجانب و شروع به مطالعه منابع جدید و مفیدی به زیور طبع آراسته گردیده اند که بنده از مطالعه آن ها محروم بوده ام.

منابع معرفی شده از سوی آقای علی رضایی به این شرح است :

حقوق مدنی

  تقریرات استاد بزرگوارم دکتر شهبازی – کتاب آزمون های حقوق مدنی استاد معظم دکتر شهبازی

آئین دادرسی مدنی

کتاب آیین دادرسی مدنی (دوره بنیادین) نوشته استاد عالی قدر آقای دکتر شمس -قانون آ.د.م – قانون تشکیلات و آئین دادرسی دیوان عدالت اداری – قانون نظارت بر رفتار قضات – قانون حمایت خانواده (مباحث آئین دادرسی) – آیین نامه دادسراها و دادگاه های ویژه روحانیت – قانون اجرای احکام مدنی -قانون تشکیل دادگاه های عمومی و انقلاب -قانون شوراهای حل اختلاف- کتاب ساده ساز آئین دادرسی مدنی جناب آقای فرحناکیان

حقوق تجارت

دوره 5 جلدی حقوق تجارت جناب آقای دکتر اسکینی -قانون تجارت در نظم حقوقی کنونی گردآوری شده توسط جناب دکتر دمرچیلی و همکاران

اصول فقه

تقریرات درس اصول فقه جناب آقای دکتر شهبازی –  کتاب درس هایی از اصول فقه نوشته جناب آقای دکتر شهبازی – کتاب مجموعه آزمون های مبانی استنباط حقوق اسلامی جناب آقای دکتر شهبازی

حقوق جزا

قانون مجازات اسلامی – قانون یار مجازات اسلامی

آئین دادرسی کیفری

قانون آیین دادرسی کیفری مصوب 4 اسفند

ایشان در بخش دیگری به معرفی تفصیلی منابع درس حقوق مدنی برای آمادگی شرکت در آزمون های حقوقی پرداخته اند، در این رابطه چند مورد به عنوان توضیح آورده اند:

1- کتاب ارزشمند قانون مدنی در نظم حقوقی کنونی اثر ماندگار استاد عالیقدر مرحوم دکتر کاتوزیان به عنوان مکملی همواره در کنار سایر منابع مورد استفاده قرار گیرد.تسلط بر این کتاب ، کمک شایانی به داوطلبان در کسب نمره بسیار خوب در درس حقوق مدنی خواهد نمود.

2- در خصوص مباحث حقوق مدنی 6 و 7 (عقود معین) صرف تسلط بر مواد قانونی و توضیحات کتاب قانون مدنی در نظم حقوقی کنونی کفایت می نماید و مطالعه کتب ارزشمندی که در این خصوص تالیف گردیده است جهت آمادگی آزمون پیشنهاد نمی گردد.

3- چند اثر در زمینه حقوق مدنی در آستانه انتشار قرار دارد که به جهت وقوف اینجانب به محتوای آنها ، مطالعه و تسلط بر آنها را جهت آمادگی در درس حقوق مدنی در آزمون های حقوقی بسیار مفید و کارگشا می دانم . به محض انتشار از طریق همین وبلاگ اطلاع رسانی خواهد گردید.

4- تسلط بر کتاب آزمون های حقوق مدنی جناب آقای شهبازی کمک بسیاری به شما خواهد رساند. توصیه می شود حتما سوالات به همراه توضیحات مولف ارجمند که در پایان کتاب درج گردیده است مورد مطالعه قرار گیرد.

5- این منابع ، مناسب کسانی است که از پایه ی نسبتا ضعیفی برخوردار بوده و به هر علتی تمایل به استفاده از خدمات موسسات آموزشی را ندارند.حجم بسیار زیاد منابع پیشنهادی مستلزم داشتن فرصت و برنامه ریزی بلند مدت است.لذا توصیه به دوستان ارجمند ، مغتنم شمردن فرصت های زودگذر است.

منابع پیشنهادی آقای علی رضایی برای درس مدنی (یک تا هشت) به این شرح است :

مدنی یک

کتاب اشخاص و محجورین دکتر سید حسین صفایی

مدنی دو

کتاب اشخاص و اموال (قسمت اموال) دکتر سید حسین صفایی

مدنی سه

کتاب قواعد عمومی قرارداد ها دکتر سید حسین صفایی – کتاب اعمال حقوقی دکتر کاتوزیان

مدنی چهار

کتاب مسدولیت مدنی (الزامات خارج از قرارداد ) دکتر سید حسین صفایی و دکتر حبیب الله رحیمی-کتاب وقایع حقوقی دکتر کاتوزیان

مدنی پنج

کتاب مختصر حقوق خانواده دکتر سید حسین صفایی

مدنی شش 

کتاب قانون مدنی در نظم حقوقی کنونی

مدنی هفت 

کتاب قانون مدنی در نظم حقوقی کنونی

مدنی هشت

مباحث شفعه و وصیت از کتاب شفعه ، وصیت و ارث دکتر کاتوزیان- جزوه ارث دکتر محمد حسین شهبازی

با نگاه به کارنامه ی آقای علی رضایی در آزمون وکالت 93 و کسب نمره ی بسیار عالی 71 در درس حقوق مدنی با توجه به مشکل جدی داوطلبان با سوالات درس حقوق مدنی آزمون وکالت 93 که موجب شده بود نمرات داوطلبان خوب هم در حد 40 باشد، اهمیت توجه به توصیه های ایشان برای داوطلبان آزمون های حقوقی بیشتر می شود :

حقوق مدنی      71

آئین دادرسی مدنی   81

حقوق تجارت     93

اصول استنباط  73

حقوق جزا  78

حقوق آئین دادرسی کیفری  100

نمره کل تراز نهایی   11324

معدل  شانزده و پنجاه و پنج صدم

رتبه در کانون 2

کانون  کانون وکلای دادگستری مرکز

در ادامه می توانید گفتگو با آقای علی رضایی که در سایت موسسه مهرپویان منتشر شده است را بخوانید:

به عنوان اولین سوال وضعیت تحصیلی خود را بیان کنید.

 به نام خداوند. از حسن ظن و محبت مسوولین محترم موسسه آموزشی مهرپویان متشکرم. در ابتداء مایلم که یادی کنم از دانشمند فقید و استاد عظیم الشان مرحوم آقای دکتر کاتوزیان که الحق حق بزرگی بر جامعه حقوقی و قضایی ما در طی سالیان متمادی داشته و دارند. هرگاه نام و یاد این عزیز به مناسبتی در خاطر من می گذرد این رباعی از خیام به ذهن من می آید که برای شما خواهم خواند :

آنان که محیط فضل و آداب شدند           در جمع کمال ، شمع اصحاب شدند

ره زین شب تاریک مبردند به روز             گفتند فسانه ای و در خواب شدند

به واقع یکی از تلخ ترین وقایع سال جاری فقدان این بزرگوار بود.

از نا بختیاری های جامعه حقوقی ما همین بس که با تاسف و اندوه فراوان حقوق دان والا مقامی چون مرحوم دکتر کاتوزیان را از لیست وکلای معظم شهر تهران ، از دست می دهد و در همان سال ، شخصی را که به عدم لیاقت و ضعف شدید مراتب علمی خود معترف است را به آن لیست اضافه می کند.

خداوند را می خوانیم که او را در دریای بیکران رحمت خویش متنعم فرماید.

اما در ارتباط با سوال شما اجمالا عرض می کنم که بنده در سال 1390 خورشیدی با کسب معدل 18/10 موفق به اخذ دانشنامه کارشناسی در رشته حقوق شدم و در همان سال در دوره کارشناسی ارشد حقوق خصوصی دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران شمال مشغول به تحصیل شدم.

از چه زمانی تصمیم به شرکت در آزمون وکالت و تصدی شغل وکالت دادگستری را داشتید؟

همان گونه که مستحضرید اکثریت قریب به اتفاق دانش آموختگان حقوق در کشور ما متمایل به اشتغال و تصدی یکی از سه منصب قضاوت ، وکالت و سردفتری اسناد رسمی می باشند. بنده نیز جزو همین اکثریت بودم و بجز اشتغال به سردفتری اسناد رسمی که هیچ علاقه ای به آن نداشتم ، متمایل به انتخاب یکی از دو منصب شریف قضاوت و یا وکالت بودم. از قضا در ابتدای ورود به دوره کارشناسی ارشد با اطلاعیه قوه قضائیه در خصوص جذب اختصاصی قاضی مواجه شدم که شرایط مندرج در آن اطلاعیه با موقعیت بنده منطبق بود. لذا موقعیت را مغتنم شمرده و با جمع آوری مدارک مورد نیاز تمایل خود را جهت این منصب شریف اعلام نمودم.پس از شرکت در مصاحبه علمی با کسب حد نصاب نمره وارد مرحله گزینش شدم. مع الوصف پس از گذرانیدن تمامی مراحل گزینش و در آستانه ی سپردن تعهدات و ورود به مرحله کارآموزی قضایی بنا به دلایلی که از مهمترین دلایل آن عدم سازگاری روحیه بنده با تصدی به آن منصب شریف بود ، با چشم پوشی از تلاش ها و زحمات صورت پذیرفته در اردیبهشت ماه سال 1392 انصراف کتبی خود را از ورود به دوره کارآموزی خدمت بزرگواران مسوول تقدیم کردم. بعد از اعلام انصراف ، ابتداء باید موضوع تعهد خدمت نظام وظیفه من تعیین تکلیف می گردید بنابر این جهت انجام خدمت نظام وظیفه اعزام شدم. در ماه های پایانی خدمت سربازی بود که بحث وکالت و قبولی در آزمون آن که بسیار سهمگین می نمود برای بنده مطرح شد.

از زمان آغاز به مطالعه جدی و مدون جهت شرکت در آزمون وکالت برای ما بگویید.

 بله، همان طوری که عرض کردم از ماه های پایانی خدمت نظام وظیفه که مقارن با ایام آغاز سال جاری بود ، کم کم بحث شرکت در آزمون وکالت برای بنده شکل جدی تری بخود گرفت. در دو ماه ابتدایی امسال بیشتر به فکر جمع آوری منابع مناسب و طرح ریزی یک برنامه عملیاتی جهت ورود به ماراتن بزرگ آزمون وکالت بودم.از خوش اقبالی های بنده بود که موفق شدم تا اواسط اردیبهشت ماه علاوه بر تدوین یک برنامه مطالعاتی ، منابع بسیار مناسب و خوبی را جمع آوری نمایم.

 به طور میانگین چند ساعت مطالعه مفید داشتید ؟ شرایط مطالعه شما چگونه بود ؟

برنامه مطالعاتی بنده از همان ابتدا به دو بخش تقسیم شد. ابتدا یک برنامه 2 ماهه ( خرداد و تیر) بود که بعلت گرفتاری ها و مشکلات شخصی  روزانه نمی توانستم از 6 ساعت بیشتر مطالعه مفید داشته باشم. و یک برنامه 4 ماهه که بین 12 الی 14 ساعت برنامه مطالعه داشتم. در این چهار ماه یعنی از ابتدای مرداد ماه تا روز ماقبل آزمون فی الواقع در اتاقی در منزل حبس خود خواسته بودم. ساعات مطالعه من در این 4 ماه از 10 صبح آغاز و تا ساعت 4 بامداد روز بعد ادامه داشت. تقریبا از دنیای خارج منقطع شده بودم. حتی تلفن همراهم از ابتدای مرداد ماه تا ساعاتی بعد از آزمون بکلی خاموش بود. شرکت در مراسم تشییع مرحوم دکتر کاتوزیان و یا مناسبت هایی مانند ایام عزاداری محرم از معدود دفعات خروج موقت من از منزل بود. بنده به علت اینکه کمی دیر شروع کرده بودم ناگزیر از تحمل این شرایط بودم. شاید برای بسیاری از دوستان تحمل این شرایط بسیار دشوار و حتی نا شدنی باشد ولی آن چیزی که این سختی ها را برای من آسان می کرد تمرکزی بود که بر روی مقصد نهایی داشتم.به تنها چیزی که فکر می کردم آسودگی خاطر در بعداز ظهر هفتم آذر بود و گمانم بر این بود که تحمل شرایط دشوار برای چند ماه ارزش رسیدن به هدف نهایی را دارد.

رمز موفقیت شما در این آزمون چه چیزی بود ؟

برای پاسخ به این پرسش ذکر مقدماتی لازم است که ناگزیر از بیان آنها می باشم.

از خوش اقبالی های من در مراحل تحصیل رشته حقوق این بود که پدر بزرگوارم جزیی از جامعه بزرگ حقوقی ایران است. ایشان سالیانی دراز بعنوان کارشناس حقوقی یکی از نهاد های کشور فعالیت نموده اند . بحمدالله به واسطه ایشان افتخار آشنایی و استفاده از محضر برخی از بزرگان حقوقی را داشته ام. از طرفی دیگر در دوران تحصیل در دوره کارشناسی ارشد موهبتی بزرگ شامل حال من شد و افتخار آشنایی و بهره مندی از اندیشمند عالیقدر حضرت آقای دکتر شهبازی را پیدا کردم . بنده بدون هیچ تعارفی مجذوب دانش سرشار و پاکی و بی آلایشی ایشان شدم و شوق تلمذ از محضر ایشان در دل و جان من خوش نشست. من با وجود آنکه دانشجوی دوره کارشناسی ارشد بودم با کسب اجازه از محضر ایشان در تمامی کلاس های دوره کارشناسی که تدریس می فرمودند شرکت می کردم. در عرض 2 سال دو مرتبه در کلاس های درس مدنی 3 و یک دور در کلاس های درس مدنی 6 و 7 و 8 ایشان شرکت و سعی فراوان نمودم که پایه ها و اصول این درس (حقوق مدنی) در ذهن و ضمیر بنده مستحکم شود. حتی سایر دروس حقوق مدنی(مدنی 2 و 4 و 5 ) که آقای دکتر سالیانی است از تدریس آنها محروم فرموده اند را به واسطه ی فایل های صوتی که بعضا از کیفیت بسیار پایینی برخوردار است ، از محضرشان استفاده کردم. به علاوه درس مدنی یک و مدنی دو دوره کارشناسی ارشد به همراه درس اصول فقه را با این عزیز بزرگوار گذراندم.

تمام این ها را عرض کردم تا به پاسخ پرسش شما برسم. رمز موفقیت بنده ( البته اگر بتوان عنوان موفقیت بر آن اطلاق کرد) در سه نکته اساسی خلاصه می شود : اول آنکه از ابتدای زندگی هیچگاه از حقوق دور نبوده ام.کتابخانه منزل ما از ابتدا بیشتر شامل کتب حقوقی و فقهی بود و همین امر باعث شده بود که رشته حقوق جزیی از خانواده ای باشد که بنده در آن زندگی می کردم. نکته ی دوم آنکه دانش آموزی در محضر جناب آقای شهبازی علاوه بر اینکه موجب شکل گیری و پی ریزی مفاهیم  ، نکات و مباحث اصلی دو درس بسیار مهم و کلیدی حقوق مدنی و اصول فقه در بنده شد باعث ایجاد یک متد و روش کلی در فراگیری دانش حقوق در من بود که سعی وافری نمودم از این روش در سایر دروس نیز استفاده کنم.

نکته آخری که می توانم در خصوص علت کسب این رتبه بیان کنم اصل پایداری و اصرار بر رسیدن به هدف است. سستی و بی حوصلگی و باری به هر جهت سیر کردن علت العلل بازماندن از مقصود است.

از خدمات موسسه و یا آموزشگاهی استفاده کردید ؟

خیر، متاسفانه توفیق استفاده از هیچکدام از موسسات آموزشی محترم را نداشتم. علت این موضوع هم این بود که بنده به لطف اساتید معظم و گرانقدرم که در راس آنها آقای دکتر قرار دارند دارای پایه ی مناسبی بودم و احساس نیازی به گذراندن دوره کلاسی نمی کردم. شاید برای شما و دوستانی که آزمون امسال را شرکت کرده اند این موضوع جالب باشد که بنده کمترین وقت را صرف مطالعه درس مدنی کردم . شاید در حدود مطالعه گذرای پاره ای از جزوات و دست نوشته هایی که تقریرات برخی از دروس حقوق مدنی دکتر بود و یک دور کتاب ارزشمند و نفیس تست های حقوق مدنی آقای دکتر شهبازی . شما از همینجا می توانید به اهمیت شکل گیری صحیح و درست پایه ی یک درس و تاثیر بزرگ این موضوع در آزمون های حقوقی پی ببرید. با وجود آنکه تمامی شرکت کنندگان آزمون امسال به دشواری و تحلیلی بودن آزمون حقوق مدنی اشاره می کردند بنده توانستم با حداقلی از مطالعه نسبت به دروس دیگر نمره خوبی در این درس کسب کنم. نمره آزمون اصول فقه بنده نیز تا حدودی این بحث را تایید می کند زیرا در درس اصول فقه نیز تقریبا روند مشابهی با حقوق مدنی را طی کردم.

درصد های خود را بیان می کنید؟

حقوق مدنی 71 درصد   

آئین دادرسی مدنی  81 درصد  

حقوق تجارت 93 درصد  

اصول فقه 73 درصد    

حقوق جزا 78 درصد    

آئین دادرسی کیفری 100 درصد

چه توصیه ای به داوطلبان آزمون وکالت دارید ؟

توصیه  برادرانه  اول من به دوستان گرامی که بنای شرکت در آزمون سال آینده را دارند این است که اگر دارای پایه مناسبی در دروس مورد آزمون نیستند از همین امروز با همتی بزرگ شروع به ساختن کنند. توصیه دیگر من به این عزیزان این است که اگر به علت پایه درسی ضعیف می خواهند از خدمات موسسه ای بهره مند شوند با دقت و وسواس به انتخاب موسسه مبادرت نمایند. مهمترین نکته در انتخاب موسسه مدرسانی هستند که در اینگونه موسسات خدمت می کنند. امروزه به لطف فضای باز اطلاعاتی مطلع شدن از سوابق و رزومه علمی و تحقیقاتی افراد به آسانی امکان پذیر است. دوستان گرامی و اندیشمند ما از آن درجه از آگاهی برخوردار هستند که مفتون تبلیغات فراوان و پر زرق و برق و حتی سوابق بعضا درخشان  نشوند . در مسیر رسیدن به هدف انتخاب آگاهانه از لوازم و شرایط اساسی است . این توصیه کسی است که خودش از خدمات هیچ موسسه ای برخوردار نبوده است. در پایان بی مناسبت نیست که خدمت دوستان عزیز عرض کنم ، در وبلاگ حقوقی پرتو دادکاوی که توسط بنده راه اندازی و بروز رسانی می شود در حد بضاعت اندکم پاسخگوی دوستان و مشتاقان خواهم بود.

اگر مطلبی در پایان هست بفرمایید ؟

 اولا به موسسین و اساتید موسسه وزین مهرپویان بویژه استاد معظم جناب آقای دکتر شهبازی و جناب آقای دکتر رحیمی خجسته که ایشان نیز از اساتید بنده در دوره کارشناسی ارشد بوده اند بابت گردآوری جمعی از بهترین اساتید حقوق که نگاهی گذرا به سوابق و رزومه علمی این عزیزان موید این موضوع است تبریک عرض می کنم. تبریک دوم من به این بزرگواران به جهت کسب رتبه های بسیار خوب توسط دانش پذیران این موسسه در آزمون وکالت اخیر است که با توجه به زمان کوتاهی که از آغاز به کار این موسسه آموزشی می گذرد، جای بسی تقدیر دارد.

منبع : پایگاه تخصصی اطلاع رسانی حقوق و وکالت

    

پست های مرتبط

الزام-به-اخذ-رضایت-سایر-ماکین-برای-تفکیک-کنتور-آب-و-برق-و-گاز-غیرقانونی-است

الزام به اخذ رضایت سایر ماکین برای تفکیک کنتور آب و برق و گاز غیرقانونی است

هیات عمومی دیوان عدالت اداری با ابطال مصوبه شرکت ملی گاز اعلام کرد که الزام به اخذ رضایت سایر مالکین [...]

رای-شماره-1311-مورخ-1398-06-26-هیات-عمومی-دیوان-عدالت-اداری

رای شماره 1311 مورخ 1398-06-26 هیات عمومی دیوان عدالت اداری

رای شماره 1311 مورخ 1398-06-26 هیات عمومی دیوان عدالت اداری [...]

دلایل-رد-دادخواست-الزام-به-تمکین

دلایل رد دادخواست الزام به تمکین

از جمله وظایف زن در مقابل شوهر تمکین از اوست و به زنی که بدون دلیل قانع‌کننده‌ای از ادای وظایف زناشو [...]

حکم-به-بطلان-دعوای-طلاق-زوج-با-استناد-به-قاعده-لاضرر

حکم به بطلان دعوای طلاق زوج با استناد به قاعده لاضرر

محسن پارسا دادرس شعبه اول دادگاه عمومی حقوقی بخش رودهن با صدور دادنامه‌ای با استناد به اعلامیه جهانی [...]

کوچ-دنباله-دار-قضات-از-قضاوت-به-وکالت

کوچ دنباله دار قضات از قضاوت به وکالت

کانون وکلای دادگستری مرکز فهرست جدید متقاضیان صدور پروانه وکالت را بر اساس بندهای مختلف ماده هشتم لا [...]

افزودن نظر

مشترک شدن در خبرنامه!

برای دریافت آخرین به روز رسانی ها و اطلاعات ، مشترک شوید.