کلاهبرداری و انتشار ویروس از طریق ایمیل های سرقتی

کلاهبرداری-و-انتشار-ویروس-از-طریق-ایمیل-های-سرقتی

کلاهبرداری و انتشار ویروس از طریق ایمیل های سرقتی

سرپرست اداره پیشگیری از جرائم سایبری پلیس فتا با بیان اینکه ایمیل یکی از مهمترین ابزار ارتباطی کاربران با یکدیگر بوده و هست، گفت: متاسفانه بسیاری از کاربران در حفظ و حفاظت از اکانت ایمیل و رمز ورود خود دقت ندارند و این عدم دقت باعث می گردد تا کنترل یکی از مهمترین ابزار ارتباطی این کاربران در اختیار مجرمان سایبری قرار گیرد.

جرایم سایبر از نگاهی دیگر - چالش های فضای سایبر و مالکیت معنوی در ایران - جرم شناسی سایبر - جرایم سایبر - cyber crimes- قسمت اول - جرایم سایبر - cyber crimes- قسمت دوم - دفاع از حریم خصوصی در محیط سایبر - بررسی جرایم سایبری - جرایم سایبری پس از پیدایش اینترنت 

سرهنگ دوم علی رضا آذردرخش در توصیه به کاربران گفت: سایت های زیادی هستند که در جهت دانلود یا استفاده از خدمات خود از کاربران می خواهد که عضو شوند و شرط عضویت، وارد کردن ایمیل و رمز ورود می باشد. این سایت ها برای عضویت از کاربران یک یوزر و پسورد می خواهند و کاربران زیادی برای اینکه فراموش نکنند از اکانت ایمیل و رمز ایمیل خود استفاده می کنند.

وی افزود: این امر باعث می گردد تا اطلاعات ایمیل این کاربران به راحتی در اختیار دیگران قرار بگیرد و آنها بتوانند از ایمیل آنها سوء استفاده نمایند.

سرهنگ آذردرخش ادامه داد: حتی بسیاری از سایت های مجرمانه طراحی شده اند که خدماتی مثل دانلود کتاب یا کلیپ های جالب به کاربران می دهد و از کاربران می خواهد که برای بهره بردن از این جذابیت ها، عضو شوند. لذا کاربران در این خصوص باید دقت کافی داشته باشند تا در دام مجرمان سایبری گرفتار نشوند.

سرپرست اداره پیشگیری از جرائم سایبری پلیس فتا از فیشینگ سایت ها برای سرقت اکانت و پسورد ایمیل ها خبر داد و گفت:

با در اختیار داشتن ایمیل کاربر، مجرمان سایبری کارهای زیادی می توانند انجام دهند که سرقت اطلاعات یکی از موارد آن است.

بررسی مسائل قضایی هرزه نگاری در محیط سایبر - صلاحیت کیفری در فضای سایبر - کالبد شناسی جرایم سایبری در ایران - ویژگیهای حقوقی تروریسم سایبری - ماهیت جرایم سایبری 

وی ادامه داد: مجرمان سایبری با ایمیل یک کاربر می توانند با دوستان او ارتباط برقرار کرده و از طرف قربانی از سایر دوستانش کلاهبرداری نمایند و یا با ایمیل این کاربر اقدام به انتشار ویروس ها، کرم ها، Trojan horse ها، یا سایر برنامه های آسیب رسان بکنند که در گام نخست این کاربر است که باید پاسخ‌گو باشد.

سرهنگ آذردرخش با بیان اینکه تعداد زیادی از ارائه دهندگان خدمات پست الکترونیک، مثل یاهو، hotmail و Gmail ، سرویس های ایمیل رایگان در اختیار کاربران قرار می دهند، گفت: کاربران می توانند از این قابلیت بهره برده و چند ایمیل از سایت های یاهو، hotmail و Gmail برای خود ایجاد نمایند که کارهای خود را با ایمیل های متفاوت انجام دهند.

سرپرست اداره پیشگیری از جرائم سایبری پلیس فتا ادامه داد: داشتن چند ایمیل و ارائه این ایمیل در کارهای متفاوت می تواند مانع از سرقت اکانت و رمز ایمیل کاربر و نفوذ هکرها و آسیب رساندن به سیستم کاربران گردد.

وی با بیان اینکه کاربران می توانند به طور مثال یک ایمیل را برای ارتباط با دوستان خود در نظر بگیرند، گفت: از دیگر ایمیل ها نیز برای کارهای اداری و ایمیل سوم نیز برای عضویت در سایت هایی که از کاربران درخواست ایمیل می کنند استفاده نمایند.

شایع ترین جرائم جعل و کلاهبرداری در کشور - معیارهای تشخیص جرم کلاهبرداری - بررسی جرم کلاهبرداری و مجازات قانونی کلاهبرداران - تحصیل مال نامشروع وکلاهبرداری - شکوائیه کلاهبرداری - جرم کلاهبرداری در آیینه قانون 

سرهنگ آذردرخش ادامه داد: مثلا" در موارد متعددی نظیر خرید online از طریق اینترنت، می توان در مقابل ارائه آدرس ایمیل اصلی خود از اینگونه آدرس ایمیل ها استفاده نمود. این ایمیل ها می توانند به عنوان ابزاری موثر در جهت کاهش spam نیز باشند.

سرپرست اداره پیشگیری از جرائم سایبری پلیس فتا با بیان اینکه کاربران به یاد داشته باشند به منظور ارسال پیام های الکترونیکی حاوی اطلاعات حساس بهتر است از ایمیل استفاده نکنند و در صورت ضرورت این فایل ها را فشرده سازی( zip ، rar  و...) نمانید، گفت: حتی می توان این فایل ها را به چند قسمت تقسیم نمود و برای آنها رمز عبور مناسب گذاشت تا ضریب امنیت آن افزایش یابد.

وی در ادامه به کاربران توصیه کرد: حتما برای ایمیل خود از پسورد مناسب استفاده نمایند که حدس زدن آن به سادگی امکان پذیر نباشد و پسورد خود را در اختیار دیگران قرار ندهند و از یک پسورد در بیشتر از یک جا استفاده نکنند. در این صورت اگر یکی از پسوردهای شما لو برود، همه منابع در اختیار شما در معرض خطر قرار نخواهد گرفت.

سرهنگ آذردرخش با بیان اینکه از قانون طلایی برای انتخاب پسورد استفاده کنید، ادامه داد: پسورد باید حداقل شامل 8 کارکتر باشد، حتی الامکان کلمه ای بی معنا و ترکیبی از حروف و ارقام باشد. در انتخاب این کلمه اگر از حروف کوچک، بزرگ و اعداد استفاده شود (مانند S12@55kl) ضریب امنیت بالاتر خواهد رفت و به صورت منظم و دوره ای پسوردهای قبلی را عوض نمایید.

سرپرست اداره پیشگیری از جرائم سایبری پلیس فتا همچنین به کاربران توصیه کرد نسبت به ایمیل های دریافتی از منابع ناشناس با دقت عمل نمایید، هرگاه یک ایمیل مشکوک که دارای پیوست نیز می باشد دریافت کردید، بهترین عمل حذف کل ایمیل همراه با پیوست های آن است.

برای امنیت بیشتر حتی اگر فرستنده ایمیل آشنا باشد نیز باید احتیاط کرد. اگر عنوان ایمیل ناآشنا و عجیب بود و بالاخص در صورتی که ایمیل حاوی لینک های غیرمعمول است، باید با دقت عمل کرد. تردید نکنید، ایمیل های مشکوک را پاک نمایید.

نمونه دفاع در مورد بزه کلاهبرداری - طرح مواردی از شروع به کلاهبرداری - جرم کلاهبرداری به هیچ وجه مشمول مرور زمان نمی شود -  فروش مال غیر و کلاهبرداری - کلاهبرداری موضوع 90 درصد پرونده ها در پلیس فتا 

سرهنگ آذردرخش در پایان از هموطنان عزیز خواست در صورت مواجه با هر گونه مورد مشکوک آن را از طریق سایت پلیس فتا به آدرس Cyberpolice.ir بخش مرکز فوریت های سایبری، لینک ثبت گزارشات مردمی با پلیس فتا در میان بگذارند.

منبع:
پایگاه اطلاع رسانی پلیس فتا

منبع : پلیس فتا

    

پست های مرتبط

آیین-نامه-اعطای-مرخصی-به-زندانیان-از-تیرماه-لازم‌-الاجراست

آیین نامه اعطای مرخصی به زندانیان از تیرماه لازم‌ الاجراست

آیین نامه اعطای مرخصی به زندانیان از تیرماه لازم‌ الاجراست [...]

کلاهبرداری-و-انتشار-ویروس-از-طریق-بلوتوث-های-مذهبی

کلاهبرداری و انتشار ویروس از طریق بلوتوث های مذهبی

سرپرست اداره پیشگیری از جرائم سایبری پلیس فتا ناجا با توجه به حضور خیل علاقمندان در اردوهای گروهی زی [...]

تاملی-بر-ماده-48-آیین-دادرسی-کیفری-جدید-تغییر-مثبت-یا-منفی؟

تاملی بر ماده 48 آیین دادرسی کیفری جدید تغییر مثبت یا منفی؟

یکی از ویژگی های قانون آیین دادرسی کیفری جدید ( که هنوز معتقدم در مجموع یکی از بهترین متون تدوین شده [...]

نظر-الوندی-درباره-لایحه-الحاق-ایران-به-پروتکل-اختیاری-کنوانسیون-حقوق-کودک

نظر الوندی درباره لایحه الحاق ایران به پروتکل اختیاری کنوانسیون حقوق کودک

دبیر مرجع ملی کنوانسیون حقوق کودک گفت اقدام دولت در تدوین لایحه الحاق دولت جمهوری اسلامی ایران به پر [...]

وعده-دو-گیگ-اینترنت-رایگان-دروغ-است-،-پلیس-فتا-وجود-ویروس-آلوده-را-تایید-کرد

وعده دو گیگ اینترنت رایگان دروغ است ، پلیس فتا وجود ویروس آلوده را تایید کرد

پلیس فتا وجود ویروسی آلوده که با وعده 2 گیگ اینترنت رایگان به صورت لینک در تلگرام پخش شده و به وسیله [...]

برای-دریافت-خدمات-ایمیل-و-پیام-کوتاه-روزنامه-رسمی-چه-باید-کرد؟

برای دریافت خدمات ایمیل و پیام کوتاه روزنامه رسمی چه باید کرد؟

برای دریافت خدمات ایمیل و پیام کوتاه در روزنامه رسمی کشور باید به پروتال روزنامه رسمی مراجعه کرد [...]

سن-ارتکاب-جرائم-سایبری-کاهش-یافته-است

سن ارتکاب جرائم سایبری کاهش یافته است

ورودی پرونده های با موضوع جرائم رایانه ای به دادگستری استان کرمان طی یازده ماهه ی سال 97 نسبت به مدت [...]

رونمایی-مدل-امنیتی-پلیس-فتا-در-کسب-و-کار-اینترنتی

رونمایی مدل امنیتی پلیس فتا در کسب و کار اینترنتی

نظارت پلیس فتا بر فضای مجاز‌ی بصورت ماتریسی است و نمی‌توان گفت که پلیس فتا باید بر تمام موارد نظارت [...]

افزودن نظر

مشترک شدن در خبرنامه!

برای دریافت آخرین به روز رسانی ها و اطلاعات ، مشترک شوید.