مراجعه بیش از 151 هزار مصدوم نزاع به پزشکی قانونی

مراجعه-بیش-از-151-هزار-مصدوم-نزاع-به-پزشکی-قانونی

مراجعه بیش از 151 هزار مصدوم نزاع به پزشکی قانونی

در سه ماهه نخست سال جاری 151 هزار و 375 مصدوم نزاع به ادارات پزشکی قانونی ( مقالات مرتبط با پزشکی قانونی - سوالات مرتبط با پزشکی قانونی ) کشور مراجعه کردند؛ این رقم در مقایسه با مدت مشابه سال قبل که آمار مراجعین 161 هزار و 611 نفر بود 6.3 درصد کاهش یافته است.

لایحه دفاعی نزاع و درگیری - نگاهی به تبعات کیفری جرم نزاع - نزاع رکورددار مراجعات مردم است - آنچه مراجعان نزاع باید درباره پزشکی قانونی بدانند - راهکارهای کاهش نزاع در جامعه - ناتوانی در گفت و گو منشاء نزاع و درگیری در جامعه 

به گزارش اداره کل روابط عمومی و امور بین‌الملل سازمان پزشکی قانونی کشور، در سه ماهه نخست سال جاری از کل مراجعین نزاع به مراکز پزشکی قانونی 104 هزار و 579 نفر مرد و 46 هزار و 796 نفر زن بودند.

در این مدت استان‌های تهران با 26 هزار و 734 نفر، خراسان رضوی با 13 هزار و 141 نفر و اصفهان با 10 هزار و 813 نفر بیشترین و استان‌های خراسان جنوبی با 925 نفر، ایلام با 945 نفر و سمنان با یکهزار و 213 نفر کمترین آمار مراجعین نزاع را داشته‌اند.

بر اساس این گزارش در خرداد ماه امسال نیز آمار مراجعین نزاع با کاهش 2.9 درصدی مواجه بوده و از 57 هزار 411 نفر در خرداد سال گذشته به 55 هزار و 732 نفر در سال جاری رسیده است.

گفتنی است در سال گذشته نیز آمار مراجعین نزاع به مراکز پزشکی قانونی کشور با کاهش 2.9 درصدی مواجه بود. در سال گذشته (1393) در مجموع 589 هزار و 602 نفر به منظور انجام معاینات صدمات ناشی از نزاع به پزشکی قانونی مراجعه کردند.

وجود پرونده های نزاع با موضوع علم کشی - طول درمان در پزشکی قانونی تعیین نمی شود - برق گرفتگی شهری از دیدگاه پزشکی قانونی 

مراجعین نزاع به خاطر داشته باشند:

1- ظاهر خون آلود تأثیری در صدور نظریه کارشناسی توسط پزشکی قانونی ندارد، آنچه مبنای صدور نظریه کارشناسی در خصوص جراحات است، نوع جراحت و عمق آن است. لذا معاینه دقیق ‌تر ضایعات نیازمند تمیز بودن موضع و بررسی دقیق آن توسط کارشناسان پزشکی قانونی است.

2-  همچنین باید افزود که دیگر چیزی به نام طول درمان در پزشکی قانونی تعیین نمی‌شود و این هم یکی دیگر از باورهای نادرست به یادگار مانده از گذشته است.

3- برای صدور نظریه کارشناسی در خصوص صدمات ناشی از نزاع توسط سازمان پزشکی قانونی ( مقالات مرتبط با پزشکی قانونی - سوالات مرتبط با پزشکی قانونی ) ارائه معرفی نامه از مراجع قضایی و یا کلانتری الزامی است.

4-  در مواردی برای بررسی دقیق تر جراحات و یا عوارض صدمات نیازمند اخذ مشاوره و یا تصویربرداری و یا سایر اقدامات پاراکلینیک هستیم. این امر برای حفظ حقوق مراجعین و اظهار نظر دقیق در خصوص صدمات است، لذا صبر و شکیبایی بیشتر مراجعین را می طلبد.

5- در صورت وجود جراحات و صدمات عمده و تهدید کننده، فرد می تواند پس از انجام اقدامات درمانی به پزشکی قانونی مراجعه کنند. سوابق اقدامات انجام شده از سوی پزشکی قانونی از مرجع درمان کننده اخذ خواهد شد تا حقی از فردی ضایع نشود.

جنون در پزشکی قانونی - آئین نامه تعرفه های خدمات خاص پزشکی قانونی - پزشکان تمایلی به خدمت درپزشکی قانونی ندارند

6- صدمات ایجاد شده در نزاع (شامل آثار ضرب و جرح) یا مشمول دیه است یا ارش. در دیه "که مقدار مالِ معینی است و در شرع مقدس به سبب جنایات غیرعمدی بر نَفس، عضو یا منفعت یا جنایات عمدی در مواردی که به هر جهت قصاص ندارد، مقرر شده‌ است. اَرش نیز "دیه غیر مقدر است و میزان آن در شرع تعیین نشده است و دادگاه با لحاظ نوع و کیفیت جنایت و تآثیر آن بر سلامت مجنی علیه و میزان خسارت وارده با در نظر گرفتن دیه مقدر و با جلب نظر کارشناس میزان آن را تعیین می کند." لذا در مواردی که برای صدمه وارده دیه مقدر وجود نداشته باشد کارشناس پزشکی قانونی بر اساس نوع جراحت و کیفیت آن و تأثیر بر سلامت مُجنی علیه و ایجاد یا عدم ایجاد نقص عضوی و تأثیر در کارایی عضو یا اندام اقدام به تعیین ارش می کنند که میزان ارش نسبت به دیه کامل انسان تعیین می شود.

منبع : سازمان پزشکی قانونی

    

پست های مرتبط

دعوای-موجر-و-مستاجر-ممنوع

دعوای موجر و مستاجر ممنوع

در محاکم دادگستری یکی از بیشترین دعاوی که به چشم می خورد دعوای بین مالک و مستاجر است اگر هر یک از آن [...]

نحوه-حل-و-فصل-اختلافات-رایج-ناشی-از-عقد-اجاره

نحوه حل و فصل اختلافات رایج ناشی از عقد اجاره

تاکنون چندین قانون روابط موجر و مستاجر وضع شده که هر یک با توجه به شرایط اقتصادی و اجتماعی زمان خود، [...]

تکالیف-مستاجر،-تعهدات-موجر

تکالیف مستاجر، تعهدات موجر

مدت‌ها آیین‌نامه تعدیل اجاره‌بها مصوب 1324 و پس از آن قوانین روابط موجر و مستاجر مصوب 1339 و 1356 بر [...]

تشریفات-رسیدگی-به-دعوای-تعدیل-اجاره-بها

تشریفات رسیدگی به دعوای تعدیل اجاره بها

یکی از دعاوی مهم در خصوص روابط میان موجر و مستاجرش دعوای تعدیل (افزایش یا کاهش) اجاره‌بهاست در پروند [...]

دعوای-تخلیه-ملک-استیجاری

دعوای تخلیه ملک استیجاری

اجاره یکی از روابط حقوقی است که امروزه نقش مهم و اساسی به خود گرفته است به گونه‌ایی که منشأ بسیاری ا [...]

دعوای-الزام-به-تنظیم-اجاره-نامه-رسمی-(در-قالب-بازخوانی-یک-پرونده)

دعوای الزام به تنظیم اجاره نامه رسمی (در قالب بازخوانی یک پرونده)

از نظر قانونی در مواردی که بین مالک و ‌مستاجرش قرارداد اجاره‌ای تنظیم نشده باشد یا اگر تنظیم شده، ‌م [...]

وقتی-مستاجر-ملک-را-تخلیه-نمی-کند

وقتی مستاجر ملک را تخلیه نمی کند

یکی از دعواهای رایج که پای دو طرف را به دادگاه باز می‌کند و تا حدودی نیز از دلایل شلوغ شدن دادگاه‌ها [...]

تقاضای-تامین-دلیل-برای-تحویل-کلید

تقاضای تامین دلیل برای تحویل کلید

یکی از مشکلاتی که در روابط موجر و مستاجر ممکن است به وجود بیاید، خودداری مالک از پس گرفتن کلید ملک ا [...]

افزودن نظر

مشترک شدن در خبرنامه!

برای دریافت آخرین به روز رسانی ها و اطلاعات ، مشترک شوید.