ادله اثبات دعوی برای ثابت کردن مجرمیت یک متهم بکار می رود

ادله-اثبات-دعوی-برای-ثابت-کردن-مجرمیت-یک-متهم-بکار-می-رود

ادله اثبات دعوی برای ثابت کردن مجرمیت یک متهم بکار می رود

رییس کانون وکلای دادگستری خوزستان گفت: ادله اثبات یکی از موضوعات بسیار مهم در پرونده​های جنایی است. ادله اثبات شامل برخی دلایل می​شود که پس از جمع​آوری، دادگاه می‌تواند به استناد آن‌ها، حکم صادر کند.

ادله اثبات - تعاریف و سوالاتی پیرامون اصول علمیه راهگشا در ادله اثبات دعوی - مفهوم ادله اثبات دعوی - علم آزادی در گردش ادله اثبات دعوی ( حقوق اسلام ) - سوگند برای اثبات دعوا - اهمیت و جایگاه دلیل 

یزدالله طاهری​نسب، اظهار کرد: ادله اثبات در دعاوی حقوقی و کیفری از اهمیت زیادی برخوردارند. تا زمانی که دلایل اثبات جمع​آوری نشده، دادگاه نمی​تواند حکم به محکومیت کسی بدهد. قابل ذکر است که وجود دلایل کافی برای محکومیت لازم هستند، اما جهت تبرئه کردن یک متهم از اتهام نیاز به دلیل نیست.

وی ادامه داد: به عنوان مثال در صورت به قتل رسیدن زنی در خانه خود و ادعای اولیای دم و خانواده وی به مجرم بودن شوهرش، از چه کسی دلیل خواسته می​شود؟ آیا از اولیای دم برای اثبات مجرم بودن شوهر یا از خود شوهر برای اثبات بی​گناهی خود، دلایل لازم خواسته می​شود؟ که در اینجا قانون، یک اصل پایه​ای به نام اصل برائت و بی​گناهی را مبنا قرار می​دهد.

جزوه ی ادله اثبات دعوی دکتر شمس - نظام ادله اثبات دعوی در حقوق موضوعه ایران ، مشکلات و راهکارها 

وی اظهار کرد: اصل برائت ناظر بر این است که هرگاه کسی متهم به جرمی با ورود خسارات به دیگری شود یا فردی ادعای حقوقی علیه شخصی مطرح کند که در آن اصل بر آن است که چنین شخصی مجرم یا بزهکار نیست و خسارتی هم به کسی وارد نکرده، در این صورت آن شخص که مدعی و شاکی است باید دلیل اثبات بیاورد.

رییس کانون وکلای دادگستری خوزستان با اشاره به اینکه دلیل همیشه برای محکوم کردن متهم لازم است نه برای تبرئه کردن وی، تصریح کرد: ادله اثبات دعوی به منظور ثابت کردن مجرمیت یک متهم به کار می​رود و برای تبرئه کردن دلیلی لازم نیست، چون اصل بر برائت و بی​گناهی است.

وی ضمن اشاره به اصل 37 قانون اساسی گفت: با توجه به این اصل از قانون اساسی که می‌گوید اصل بر برائت است، هیچکس را نمی​توان به صرف شکایت یا ادعایی، مجرم تلقی کرد و حتما باید دلیلی بر مجرمیت وی بدست آید.

وی تصریح کرد: در قتل عمد که یکی از مهم​ترین جرایم است و ​در کشور ما نیز متاسفانه آمار بسیار بالایی دارد و جزو جرایمی محسوب می​شود که جامعه به آن عادت کرده، دلایل لازم در نظام حقوقی مربوط به آن 4 نوع است.

کاهش کار محاکم قضایی با تنظیم سند رسمی - سند رسمی از مشخص ترین و معتبرترین ادله اثبات دعوی است 

این مدرس دانشگاه شهید چمران اهواز افزود: 4 دلیل برای اثبات قتل عمد وجود دارد که اولین دلیل، اقرار است و عبارت از خبر دادن جرمی توسط خود متهم است که در قتل عمد در محضر قضات دادگاه، یک بار اقرار برای اثبات مجرمیت کافی خواهد بود. اگر متهم به قتل در مرحله محاکمه دادگاه کیفری و در حضور قضات، ارتکاب قتل را بپذیرد، اقرار به قتل صورت گرفته است، یعنی اگر متهم امروز اقرار کرد، در صورت عدول کردن طی روزهای آینده، از وی پذیرفته نیست.

وی ادامه داد: دلیل دوم در مورد اثبات قتل عمد، شهادت شهود است که باید 2 نفر شاهد مرد عادل و مسلمان در این باره شهادت دهند و شهادت آنها مبتنی بر مشاهده شخصی باشد.

طاهری​نسب اظهار کرد: سومین دلیل برای اثبات قتل، علم قاضی است. علم عبارت است از آگاهی، ایمان و اعتقاد قاضی بر مجرم بودن کسی؛ این علم باید ناشی از مستندات و مدارکی باشد.

وی گفت: چهارمین دلیل لازم نیز «قسّامه» است. گاهی دلایل و مدارک موجود برای وصول علم کافی نیست ولی برای دادگاه، تولید ظن و گمان قوی می​کند.

این وکیل دادگستری اظهار کرد: در صورت بدست آمدن مستنداتی که ایجاد گمان کنند ولی برای قاضی، اطمینان حاصل نکند گفته می​شود پدیده لوث ایجاد شده که در این صورت دادگاه بر اساس آن "قسّامه" برگزار می​کند؛ یعنی از 50 نفر از اولیای دم خواسته می​شود به قاتل بودن متهم قسم بخورند و دادگاه پس از آن حکم به محکومیت متهم خواهد داد.

منبع : ایسنا

    

پست های مرتبط

پیشگیری-از-وقوع-جرم-راهبرد-اساسی-دستگاه-قضایی-است

پیشگیری از وقوع جرم راهبرد اساسی دستگاه قضایی است

پیشگیری از وقوع جرم راهبرد اساسی دستگاه قضایی است [...]

راه-کارهای-پیشگیری-از-وقوع-جرم---معاون-دادستان-کرمانشاه

راه کارهای پیشگیری از وقوع جرم-معاون دادستان کرمانشاه

راه کارهای پیشگیری از وقوع جرم-معاون دادستان کرمانشاه [...]

لزوم-تلاش-دستگاه-قضا-برای-پیشگیری-از-وقوع-جرم

لزوم تلاش دستگاه قضا برای پیشگیری از وقوع جرم

رئیس کمیسیون قضایی و حقوقی مجلس برخورد با مفاسد اقتصادی را از مهمترین نقاط قوت دستگاه قضایی عنوان کر [...]

لایحه-پیشگیری-از-وقوع-جرم-تصویب-شد

لایحه پیشگیری از وقوع جرم تصویب شد

مجمع تشخیص مصلحت نظام امروز با تشکیل جلسه‌ای فوق‌العاده، ادامه بررسی مصوبه مجلس شورای اسلامی در خصوص [...]

پایان-یک-دهه-اختلاف-برای-پیشگیری-از-وقوع-جرم

پایان یک دهه اختلاف برای پیشگیری از وقوع جرم

بیش از یک دهه از تهیه و تدوین لایحه پیشگیری از وقوع جرم می‌گذرد و روز گذشته 21 شهریور ماه، مجمع تشخی [...]

پرداخت-مهریه-باید-به-نرخ-روز-باشد

پرداخت مهریه باید به نرخ روز باشد

یک وکیل دادگستری گفت قراردادی که زن و مرد نسبت به مهریه می‌بندند، قراردادی است راجع به مال که جدا از [...]

سیاست-جنایی-ایران-قبل-و-بعد-انقلاب-سال-57

سیاست جنایی ایران قبل و بعد انقلاب سال 57

جرمی قابل گذشت گفته می شود که با شکایت متضرر از جرم تعقیب آن شروع و با گذشت او تعقیب ، رسیدگی و یا ا [...]

آیا-ادله-در-امور-کیفری-موضوع-ماده-160-قانون-مجازات-اسلامی،جنبه-حصری-دارد؟اقرار-و-شهادت-شرعی-در-حدود-و-تعزیرات-ماده-211-قانون-مجازات-موضوعیت

آیا ادله در امور کیفری موضوع ماده 160 قانون مجازات اسلامی،جنبه حصری دارد؟اقرار و شهادت شرعی در حدود و تعزیرات ماده 211 قانون مجازات موضوعیت

آیا ادله اثبات در امور کیفری موضوع ماده 160 قانون مجازات اسلامی، جنبه حصری دارد؟ اقرار و شهادت شرعی [...]

افزودن نظر

مشترک شدن در خبرنامه!

برای دریافت آخرین به روز رسانی ها و اطلاعات ، مشترک شوید.