یکی از مشکلات قوه قضاییه، عدم تامین معیشت قضات است

یکی-از-مشکلات-قوه-قضاییه،-عدم-تامین-معیشت-قضات-است

یکی از مشکلات قوه قضاییه، عدم تامین معیشت قضات است

یک حقوقدان گفت: برخی از مشکلات دستگاه قضایی مربوط به دولت و برخی مربوط به سایر دستگاه‌هاست که یکی از این مشکلات، عدم تامین بودجه کافی و عدم تامین معیشت قضات است.

حسین میرمحمدصادقی ، اظهار کرد: آنچه که از آموزه‌های دینی بدست می‌آید و در فرمان حضرت علی (ع) به مالک اشتر هم مشاهده می‌شود، این است که قضات جزو طبقاتی هستند که حاکمیت باید از لحاظ تامین معیشت آنها حداکثر تلاش خود را به عمل آورد تا کمترین دغدغه معیشتی را داشته باشند.

وی ادامه داد: متاسفانه طی این سال‌ها مشاهده می‌شود که این مساله به خوبی انجام نمی‌شود و معمولا قضات درگیر مسایل معیشتی متعددی هستند. در حالی که شغل قضا و قضاوت به هیچ وجه قابل مقایسه با مشاغل دیگر نیست و یک شغل کاملا تمام وقت است که استرس و فشارهای زیادی بر روی قاضی وجود دارد و طبعا باید جزو طبقاتی باشند که بهترین پرداخت‌ها به آنها انجام شود.

وی یادآور شد: بعضی از افراد در چندین هیات مدیره حضور دارند و به عناوین مختلف پرداخت‌های میلیونی و میلیاردی دارند، در حالی که این امکانات در اختیار قضات قرار ندارد؛ لذا این مساله که باید وضعیت معیشت قضات بهبود پیدا کند موضوعی است که هم عقل سلیم و هم تجربه سایر کشورها و هم آموزه‌های دینی آن را تایید می‌کنند.

معاون حقوقی مرکز تحقیقات استراتژیک مجمع تشخیص مصلحت نظام تصریح کرد: به هر حال قوه قضاییه از مشکلات مختلفی رنج می‌برد که برخی از آن مربوط به دولت و برخی مربوط به سایر دستگاه‌هاست که یکی از این مشکلات عدم تامین بودجه کافی و عدم تامین معیشت قضات است؛ اما بخش دیگر آن ناشی از مسایلی است که باید در خود قوه قضاییه حل شود.

میرمحمدصادقی در ادامه چنین ابراز عقیده کرد: اکنون وضعیت قوه قضاییه در حدی است که مورد انتظار یک نظام اسلامی نیست و برای اینکه ما به دستگاه قضایی مورد اعتماد مردم برسیم، باید یکسری از کارها را انجام دهیم که بخشی از آن مربوط به مسایل مالی و بودجه قوه قضاییه است.

وی یادآور شد: در بعضی کشورها قوه قضاییه تعطیلات قابل توجهی دارد؛ زیرا پرونده‌ها آنقدر زیاد نیست که قضات هر روز بخواهند در محل کار خود حضور داشته باشند، در حالی که گاهی اوقات قضات در ایران در یک روز حدود 15 پرونده را رسیدگی و تعیین تکلیف می‌کنند؛ بنابراین به طور طبیعی دقت، استدلال و حوصله قضات هم کم می‌شود.

میرمحمدصادقی افزود: یکی از توصیه‌های حضرت علی(ع) به مالک اشتر هم این است که کسانی که قاضی می‌شوند باید حوصله کافی برای استماع نظرات افراد داشته باشند، در حالی که زمانی که کار زیاد می‌شود دقت و حوصله قضات هم کم می‌شود و اطاله دادرسی پیش می‌آید.

میرمحمدصادقی افزود: زمانی که تعداد قضات کم باشد، از آن جهت هم نمی‌توانیم به نتیجه مطلوب برسیم، البته این موضوع که همه مشکلات را با افزایش قضات حل کنیم هم درست نیست؛ چرا که دلایل متعددی وجود دارد که بخشی از آن در داخل و بخشی در خارج قوه قضاییه است که باعث می‌شود رسیدگی به دعاوی طولانی شود. از طرف دیگر قاضی زیاد هم باعث می شود که پرونده ها زیاد شود و باز ما به نتیجه مورد نظر نرسیم؛ گزینش در قوه قضاییه موضوع خاصی است و باید به گزینش توجه شود و واقعا افرادی که شایستگی دارند در سمت‌های مختلف در قوه قضاییه فعالیت کنند.

وی در پایان گفت: بهتر این است که اختلافات مردم از بین برود و همه پرونده‌ها منتهی به قوه قضاییه و حکم قاضی نشود. باید تلاش شود که هر چه بیشتر به ایده‌آلی که از دستگاه قضایی در اذهان مردم وجود دارد، برسیم.

منبع : ایسنا

    

پست های مرتبط

مالیات-بر-ارث

مالیات بر ارث

مالیات بر ارث [...]

جزئیات-دستگیری-مدیر-مالیاتی-منطقه-شمال-تهران

جزئیات دستگیری مدیر مالیاتی منطقه شمال تهران

معاون اجتماعی پلیس آگاهی نیروی انتظامی از دستگیری اعضای باند کلاهبرداری از مودیان مالیاتی در حوزه ما [...]

موارد-مشمول-مالیات-بر-ارث-اموال-متوفیان

موارد مشمول مالیات بر ارث اموال متوفیان

با رای نمایندگان مجلس اموال و دارایی هایی که در نتیجه فوت شخص اعم از فوت واقعی یا فرضی انتقال می یاب [...]

دستورالعمل-ایجاد-رویه-واحد-رسیدگی-های-مربوط-به-مالیات-بر-ارث-ابلاغ-شد

دستورالعمل ایجاد رویه واحد رسیدگی های مربوط به مالیات بر ارث ابلاغ شد

پیگیری اداره کل نظارت و بازرسی امور اقتصادی سازمان بازرسی کل کشور منجر به صدور و ابلاغ دستورالعمل ای [...]

آیین-نامه-اجرایی-تبصره-4-ماده-187-قانون-اصلاح-قانون-مالیاتهای-مستقیم

آیین نامه اجرایی تبصره 4 ماده 187 قانون اصلاح قانون مالیاتهای مستقیم

آیین نامه اجرایی تبصره 4 ماده 187 قانون اصلاح قانون مالیاتهای مستقیم [...]

تبدیل-تامین

تبدیل تامین

در آیین دادرسی مدنی تبدیل تامین مشروط بر این است که مال پیشنهاد شده از نظر قیمت و سهولت فروش از مالی [...]

بررسی-انواع-مالیات-به-عنوان-مهمترین-منابع-درآمد-دولت-ها

بررسی انواع مالیات به عنوان مهمترین منابع درآمد دولت ها

مالیات مبلغی است که به‌موجب قانون و برای تأمین مخارج عمومی به‌طور بلاعوض از سوی اشخاص حقیقی و حقوقی [...]

نتایج-ازمون-تشریحی-قضاوت-97-داوطلبان-حوزوی-اعلام-شد

نتایج ازمون تشریحی قضاوت 97 داوطلبان حوزوی اعلام شد

پایگاه خبری اختبار- نتایج آزمون تشریحی داوطلبان قضاوت 1397 در قالب کارنامه در سایت سنجش قرار گرفت [...]

افزودن نظر

مشترک شدن در خبرنامه!

برای دریافت آخرین به روز رسانی ها و اطلاعات ، مشترک شوید.