بیمه مراتع
فعالیتهای مرتعداری (منابع طبیعی ) و دامداری دائم با خطرات طبیعی مثل سرما، گرما، سیل، تگرگ، آتش سوزی و.... روبروست و وجه مشخصه اینگونه فعالیتها اتکاء زیاد آن به طبیعت میباشد. بطوریکه فعالیتهای مرتعداری در یک جو بی ثبات ناشی از مواجهه با طیف وسیعی از خطرات قرار دارند و از آنجائیکه مرتعداران فاقد توان مالی کافی برای جبران خسارات طبیعی هستند یک ضایعه طبیعی نه تنها موجب از دست رفتن درآمد آنها از مرتع و جنگل و دام میشود بلکه به قیمت از بین رفتن سرمایه گذاریهای آنها نیز تمام میشود.
لذا امتیازات بیمه مراتع میتواند در موارد زیر کارساز باشد:
1- در ایام و یا در سالهای خشکسالی دولت از تصمیمات روزمرگی نجات یافته و دامدار خسارت وارده را از بانک دریافت خواهد نمود.
2- فرآیند بیمه کمک میکند تا با ایجاد ثبات در درآمدها مرتعدار کمتر دچار تنش شده هم چنین با سرشکن کردن زیانهای وارده در یک سطح وسیع از اندوخته های سالهای خوب برای جبران خسارات این سالها استفاده شود.
3- بیمه موقعیت اعتباری دامداران را دگرگون کرده و به مرتعدار کمک میکند تا توانائی بازپرداخت پول خود را بدست آورد. این امر موجب میشود تا قدرت اعتباری تعاونیهای مرتعداری نیز تقویت شود.
4- بیمه با تشیویق خودیاری و کمک رسانی جمعی به ترویج روحیه تعاونی کمک میکند.
5- بار پرداخت های غیر قابل پیش بینی و حجیم از دوش دولت برداشته میشود.
مرتعدارانیکه در قابل طرحهای مرتعداری مراتع به آنها واگذار گردیده میتوانند پس از تشکیل تعاونی مرتعداری با ارائه طرح به بانک عامل (بانک کشاورزی) نسبت به بیمه مراتع خود اقدام نمایند.
دولت نیز جهت ترویج امر بیمه مراتع با پرداخت بخشی از حق بیمه بعنوان سهم دولت عمل مینماید و این فرصت مناسبی برای مرتعداران میباشد که از یارانه 75 درصدی حق بیمه استفاده نمایند.
نظرات (2)
سلام ایا دامدار مکرر تخلف کند یا مرتع را به کس دیگر اجاره دهد پروانه باطل میشود چطور باید پروانه چرا را شورای روستا کرد
سلام با کمال احترام می خواستم در راستای سوال ذیل من را راهنمایی کنید : پروانه چرای دامی وجود دارد که صاحبش در سال 1368 فوت کرده است .و قرار بود این پروانه را در آبا ن ماه 1393 در محضر اسناد رسمی به نام یکی از فرزاندانش انتقال دهند . علت انتقال هم به دلیل این بود که در آن منطقه قرار است معدن درختان و ... را خریداری نمایند و می توانند پروانه چرای دام را بفروشند . لذا با مخالفت عده ای به علت اینکه اگر قرار است پروانه به نام .... انتقال پیداکند می بایستی قراردادی تنظیم گردد که اگر این پروانه را خریداری کردند مبلغ خریداری شده پنجاه به پنجاه تقسیم گردد نهایت امر به هم خورد و پروانه انتقال نیافت . لذا کسی که قرار بوده پروانه به نامش انتقال پیدا کند خودش شخصا اقدام کرده خواستم بدانم که آیا می توانند پروانه چرای دام را در خفا به نام خودشان بزنند ؟ آیا می توانندپروانه چرا دام از منابع طبیعی دریافت کنند ؟ راهها جلوگیری از این اقدام چه می باشد ؟ افرادی در آنجا بودند که پروانه پرای دام خود را به معدن فروخته اند؟ با سپاس