تلاش دانه درشت ها فرار از زیر تیغ تعقیب و مجازات است

تلاش-دانه-درشت-ها-فرار-از-زیر-تیغ-تعقیب-و-مجازات-است

تلاش دانه درشت ها فرار از زیر تیغ تعقیب و مجازات است

یک وکیل دادگستری با بیان این‌که «قوه قضائیه در برخورد با بدهکاران بانکی خوب عمل کرده است»،‌ گفت: از آن طرف هم دانه درشت‌ها تلاش می‌کنند از زیر تیغ تعقیب و مجازات فرار کنند.

ناصر چوبدار ، با اشاره به بدهکاران بانکی، گفت: باید به ریشه مسائل توجه کرد که اساساً چگونه بدهی‌های معوقه‌ای که بانک مرکزی لیستی مبنی بر آن را به قوه قضائیه اعلام کرد بوجود آمده است؟ تحت چه شرایطی بوجود آمد؟ در چه ظرفیت زمانی بوجود آمد؟ ریشه افراد بدهکار کجاست؟ این بدهی‌ها در کجا مصرف شده؟ در ساخت و ساز یا مسائل دیگر؟

وی ادامه داد: با توجه به همین تقسیم‌بندی‌ها این موضوع باید به دستگاه قضایی ارجاع داده شود که تکلیفش را بداند که کدام را جرم تلقی کند و کدام جرم نیست.

وی در رابطه با اقدامات قوه قضائیه در این‌باره تصریح کرد: علی‌الظاهر به گونه‌ای به نظر می‌رسد که در این‌باره رسیدگی نشده است که البته بعید می‌دانم این‌گونه باشد؛ زیرا ممکن است لزومی به انتشار نتایج تحقیقات مقدماتی نباشد یا این‌که ممکن است پای افرادی در این میان باشد که صاحب نفوذ باشند.

این وکیل دادگستری با تأکید بر این‌که «قوه قضائیه تحت نفوذ افراد قرار نمی‌گیرد»،‌ قوه قضائیه را مظلوم خواند و استدلال خود را درباره این مظلومیت اینگونه تبیین کرد: جرم‌ها و تخلفات در جای دیگر رخ می‌دهد ولی رسیدگی به آن تخلفات و جرم‌ها به گردن قوه می‌افتد. این در حالی است که بودجه کمی به قوه قضائیه اختصاص می‌یابد.

وی با بیان این‌که «اگر این امر جرم باشد موضوع به دادستان مربوط می‌شو»د، گفت: شاید نیاز باشد در این رابطه تحقیقات بیشتری از طریق ارتباط با دادستانی کل انجام گیرد، چراکه اگر جرم باشد لازم است،‌ دادستان ورود پیدا کند و پیرامون موضوع تحقیقات مفصلی را انجام دهد.

وی با اشاره به این‌که «دادستان حافظ منافع عموم است»، خاطرنشان کرد: یک زمانی خود دادستان شخصاً ورود پیدا می‌کند و  یک زمانی از طریق سازمان بازرسی کل کشور به قوه‌ ارجاع می‌شود یا این‌که یک مواقعی توسط اصل 90 مجلس به قوه ارجاع می‌شود. یک زمانی هم ممکن است جرم نباشد، تخلفاتی است که به دلیل شرایط حاکم بر کشور باشد.

چوبدار خیلی از مشکلات اقتصادی را زاییده سیاست‌های به ظن او غلط دولت نهم و دهم دانست و تأکید کرد: این دولت یازدهم وارث خیلی از مشکلات ناشی در دولت قبل است. بعضاً ممکن است مربوط به این دوره باشد،‌ شاید شرایط هم اجازه ندهد که دولت فعلی به صورت قاطع و مستمر بتواند در رابطه با مشکلات اقتصادی باقیمانده از دوره قبل تدابیری به منظور برطرف کردن آن‌ها اتخاذ کند. به ویژه 6 ماه هم از مثلاً رفع تحریم‌ها گذشته، گرچه در آن زمینه هم مشکلات زیادی داریم.

وی  افزود: به نظر من دولت‌ فعلی خیلی تلاش و شفاف‌سازی ایجاد کرده است.

وی در رابطه با فیش‌های حقوقی نامتعارف معتقد است که این بحث فیش‌های حقوقی بیشتر جنبه سیاسی دارد، این را عَلَم کرده‌اند که نزدیک 6 ماه مانده به انتخابات موجب تضعیف دولت تدبیر و امید شوند. فیش‌های حقوقی در مقایسه با اختلاس‌ها آن چنان رقمی را تشکیل نمی‌دهد. فیش‌های حقوقی از آن جهت در جامعه محسوس است که کارگری که یک میلیون تومان حقوق می‌گیرد متوجه دریافتی 50 میلیونی مدیر می‌شود.

این وکیل دادگستری با ابراز امیدواری گفت: امیدوارم دولت آقای روحانی با تدابیری که اتخاذ می‌ند، این سیاه‌نمایی‌های مطرح شده را برطرف کند، این شجاعت در این دولت وجود داشت که این بحث فیش‌های حقوقی مطرح شد و دستور پیگیری آن را و دستوراتی را مبنی بر ضابطه‌مند شدن حقوق‌ها دادند. امیدوارم افکار عمومی در این رابطه بیشتر روشن شود و به حساب ضعف دولت نگذارند.

وی با بیان این‌که «ما امروز در جامعه به اعتدال نیاز داریم و باید از افراطی‌گری دوری بگیریم»، متذکر شد: منطقه، منطقه خطرناکی است. خدا را شکر می‌کنم که کشور ما از امنیت خاصی برخوردار است و این را مدیون سیاست‌های رهبری هستیم.

وی در رابطه با اقداماتی که درباره پیگیری بدهکاران باکی در صلاحیت قوه قضائیه است،‌تصریح کرد: قوه قضائیه مظلوم واقع شده است. ما بیشتر مشکلات را در قوه مجریه در ادوار گذشته مشاهده می‌کنیم که آن هم به دلیل تصدی‌گری صرف دولت است.

این وکیل دادگستری افزود: اگر ما اصل 44 را که به دستور رهبری تعدیل شد به صورت دقیق اجرا می‌کردیم و تولید خدمات و بازرگانی را به بخش خصوصی و تعاون واگذار می‌کردیم چه بسا این مشکلات پیش نمی‌آمد. هستند کسانی که در مقابل تحقق این امر مقاومت می‌کنند و نمی‌گذارند این موضوع شکل بگیرد.

وی افزود: منشأ مشکلات در جایی دیگر است ولی آخر آن را بر سر قوه قضائیه می‌ریزند، قوه‌ای که امکانات ضعیفی دارد. بارها ریاست محترم قوه قضائیه به کمبود بودجه قوه قضائیه اشاره کرده‌اند. چرا با وجود سیل پرونده‌ها باید تعداد قضات کم باشد؟

وی در پایان متذکر شد: قوه قضائیه تلاش می‌کند ولی از آن طرف هم دانه درشت‌ها تلاش می‌کنند که از زیر تیغ تعقیب و مجازات فرار کنند. تا اینجا قوه قضائیه به وعده‌اش عمل کرده، خیلی از کسانی که فکر می‌کنیم دانه درشت هستند مورد تعقیب قرار گرفتند و مجازات هم شدند. قوه قضائیه ثمره خوبی دارد.

منبع : ایسنا

    

پست های مرتبط

نحوه-مطالبه-ضرر-و-زیان-ناشی-از-جرم-در-دادگاه

نحوه مطالبه ضرر و زیان ناشی از جرم در دادگاه

وقوع برخی جرایم، علاوه بر، برهم زدن نظم عمومی جامعه ممکن است به اشخاص نیز به طور مستقیم خساراتی وارد [...]

ابلاغ-قانون-جدید-برای-ممنوع-الخروجی-از-کشور

ابلاغ قانون جدید برای ممنوع الخروجی از کشور

الهام امین زاده، دستیار رئیس جمهور در امور حقوق شهروندی از ابلاغ قانون جدید ممنوع الخروجی از کشور و [...]

آخرین-جزئیات-از-تغییر-طرح-اصلاح-قانون-وکالت

آخرین جزئیات از تغییر طرح اصلاح قانون وکالت

عضو کمیسیون شورا‌ها و امور داخلی کشور در مجلس شورای اسلامی درخصوص مبنای جذب وکیل در طرح اصلاح قانون [...]

نظریه-مشورتی

نظریه مشورتی

آیا با توجه به تبصره 2 ماده 25 قانون مجازات اسلامی، اگر مجازات بزه قابل گذشت که دارای آثار تبعی است، [...]

مردم-مراقب-ترفندهای-سودجویان-برای-فرار-از-مجازات-باشند

مردم مراقب ترفندهای سودجویان برای فرار از مجازات باشند

از فرار مالیاتی با استفاده از کارت بازرگانی دیگران تا سوء استفاده از افراد از همه جا بی‌خبر در هیات [...]

تدوین-کتاب-محشای-مجموعه-قوانین-و-مقررات-مجازات-اسلامی

تدوین کتاب محشای مجموعه قوانین و مقررات مجازات اسلامی

کتاب محشای مجموعه قوانین و مقررات مجازات اسلامی از سوی مرکز مطبوعات و انتشارات قوه قضاییه در فروردین [...]

19-ایراد-به-لایحه-اصلاح-قانون-تابعیت

19 ایراد به لایحه اصلاح قانون تابعیت

درحالی که چندی پیش مجلس لایحه «اصلاح قانون تعیین تکلیف تابعیت فرزندان حاصل از ازدواج زنان ایرانی با [...]

وقتی-همه-از-تصویب-لایحه-تجارت-غافل-گیر-شدند!-نظر-شورای-نگهبان-راجع-به-لایحه-تجارت-چیست-؟

وقتی همه از تصویب لایحه تجارت غافل گیر شدند! نظر شورای نگهبان راجع به لایحه تجارت چیست ؟

یکی از موضوعاتی که منجر به غافل گیری بسیاری از تجار شده لایحه تجارت است؛ لایحه‌ای که منتظر نظر شورای [...]

افزودن نظر

مشترک شدن در خبرنامه!

برای دریافت آخرین به روز رسانی ها و اطلاعات ، مشترک شوید.