ادامه اهانت به رییس جمهور نه به نفع نظام است نه به نفع مردم

ادامه-اهانت-به-رییس-جمهور-نه-به-نفع-نظام-است-نه-به-نفع-مردم

ادامه اهانت به رییس جمهور نه به نفع نظام است نه به نفع مردم

یک وکیل دادگستری با بیان این‌که «ادامه موضوع اهانت به رییس‌جمهور و مسئولین موجب بوجود آمدن جرائم دیگر خواهد شد» گفت: ادامه این موضوع نه به نفع نظام و نه به نفع مردم خواهد بود؛ چراکه توهین به مقامات باب خواهد شد و قطعا نتایج منفی را به دنبال خواهد داشت.

عبدالصمد خرمشاهی در  گفت‌وگو با ایسنا با ابراز تاسف نسبت به این‌که «توهین به مقامات رفته رفته قبح خود را از دست داده است» اظهار کرد: اگر این رویدادهای این‌چنینی را در سال‌های گذشته پیگیری کنیم متوجه می‌شویم که این مسئله ،مسئله جدیدی نیست. درگذشته مسائل این چنینی رخ داده است کسانی که توهین کردند و برخورد قاطعی با آن ها صورت نگرفت.

وی با تاکید بر این‌که «رییس جمهور به اعتبار جایگاهی که دارد باید از احترام خاصی برخوردار باشد» تصریح کرد: شخصی که رییس‌جمهور یا مسئولین را مورد اهانت قرار می‌دهد، آن جایگاه را مورد توهین قرار داده است. ،متاسفانه این خطوط قرمز و آن حرمتی که باید برای مسئولین نظام قائل شد رفته رفته طی این چند سال در حال اضمحلال است. قوه قضاییه باید فارغ از هرگونه نگاه حزبی و گروهی،فراتر از این مسائل با هر شخصی که مقامات را مورد اهانت قرار می‌دهد با هر اندیشه ،تفکر و وابسته به هرگونه حزب و جناح هم که باشد، دقیقا مطابق با قانون برخورد کند؛ زیرا که این مسئله،مسئله حساسی است.

 وی مسئولین نظام،روسای سه قوه  ، اعضای مجمع تشخیص مصلحت نظام و سایر مقامات را به اعتبار جایگاهشان از حرمت خاصی برخوردار دانست و خاطرنشان کرد: ادامه این موضوع موجب بوجود آمدن جرائم دیگر خواهد شد که نه به نفع نظام و نه به نفع مردم خواهد بود.توهین به مقامات باب خواهد شد و قطعا نتایج منفی را به دنبال خواهد داشت.

این وکیل دادگستری متذکر شد: با توجه به این‌که در این موضوع خلاء قانونی نداریم ،با توجه به ضرورت استقلال قوه قضاییه و ضرورت استقلال قاضی به دور از هرگونه ملاحظه کاری دادستان ها و مقامات قضایی مکلف هستند با این موضوع برخورد کنند که دیگر شاهد اهانت به مسئولین نباشیم.

وی ادامه داد: این مسئله را از دو زاویه می‌توان بررسی کرد؛ افرادی که مصادیق جرم سیاسی شامل حال‌شان می‌شود و باید عمل ارتکابی آن‌ها را مطابق قانون جرم سیاسی بررسی کرد که این افراد رفتار و اعمال‌شان در چارچوب جرائم سیاسی قرار می‌گیرد و دیگری افرادی که مصادیق جرم سیاسی شامل حالشان نمی‌شود و عمل ارتکابی آن‌ها را باید مطابق با قانون مجازات اسلامی بررسی کرد.

وی با اشاره به قانون جرم سیاسی گفت: ماده 1 قانون جرم سیاسی می‌گوید:" هرگاه رفتاری با انگیزه نقد عملکرد حاکمیت یا کسب یا حفظ قدرت، واقع شود بدون آنکه مرتکب، قصد ضربه‌ زدن به اصول و چهارچوب های بنیادین نظام جمهوری اسلامی ایران را داشته باشد، جرم سیاسی محسوب می‌شود" این ماده قانونی به انگیزه مرتکب اشاره دارد و انگیزه را انگیزه اصلاح می داند. همچنین بند اول ماده 2 عنوان می‌دارد:" توهین، ایراد افتراء و نشر اکاذیب نسبت به رؤسای سه قوه،‌ رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام،‌ معاونان رئیس جمهور، وزرا، نمایندگان مجلس شورای اسلامی و خبرگان رهبری و اعضای شورای نگهبان را شامل می‌شود.

این وکیل دادگستری در تشریح ماده و بند اشاره شده تصریح کرد: پس اگر این شخص مرتکب توهین به رییس‌جمهور شود، با انگیزه اصلاح امور کشور بودن نه این‌که قصد ضربه زدن به نظام را داشته باشد ،مجرم سیاسی است و مرجع صالح رسیدگی دادگاه کیفری یک استان است. فردی که واجد شرایط جرم سیاسی باشد ،به عنوان مجرم سیاسی به زندان محکوم شود می‌تواند از امتیازاتی که قانون گذار برای زندانیان سیاسی قائل شده استفاده کند.از جمله این مزایا دسترسی به مطالعه و اینترنت است.

وی افزود: اما در زاویه دیگر افرادی که واجد شرایط جرم سیاسی نیستند و مرتکب توهین به رییس‌جمهور و مقامات شده‌اند مطابق ماده 609 بخش تعزیرات   قانون مجازات اسلامی ،مجازات و در دادگاه کیفری دو محاکمه خواهندشد، طبق همین ماده این افراد به مجازات 3 تا 6 ماه حبس و یا تا (74) ضربه شلاق و یا پنجاه هزار تا یک میلیون ریال جزای نقدی محکوم می‌شوند. ممکن است توهین ساده باشد،اگر بحث افترا باشد مجازات شدید تر خواهد بود یا اگر بحث نشر اکاذیب به شکل نوشته یا هر شکل دیگر باشد ،مجازات خاص خود را در قانون مجازات اسلامی دارد.

وی تاکید کرد: هم مدعی العموم می تواند به این موضوع ورود پیدا کند و هم شخصی که مورد توهین قرار گرفته است.این جرم یک جنبه عمومی دارد که دادستان باید ورود پیدا کند و هم جنبه خصوصی که خود رییس جمهور می‌تواند از حق خود دفاع کرده و شکایت کند.

منبع : ایسنا

    

پست های مرتبط

صداقت-وکیل-دادگستری-درمقابل-دستگاه-قضائی-وتقابل-آن-با-حفظ-اسرار-و-مصلحت-موکل

صداقت وکیل دادگستری درمقابل دستگاه قضائی وتقابل آن با حفظ اسرار و مصلحت موکل

صداقت وکیل دادگستری درمقابل دستگاه قضائی وتقابل آن با حفظ اسرار ومصلحت موکل در متن سوگند وکلای دادگ [...]

وکیل-دادگستری-وظیفه‌-اش-چیست-و-از-چه-دفاع-می‌کند؟-قسمت-اول

وکیل دادگستری وظیفه‌ اش چیست و از چه دفاع می‌کند؟-قسمت اول

محسن طاهری -وکالت کار نیست یا نه، وکالت کار است، ولی استثنائأ کار وکیل همیشه و در همه حال تبرعی است [...]

وکیل-دادگستری-وظیفه‌اش-چیست-و-از-چه-دفاع-می‌کند؟-قسمت-دوم

وکیل دادگستری وظیفه‌اش چیست و از چه دفاع می‌کند؟-قسمت دوم

محسن طاهری-قبول دارم که وکیل دادگستری در خلاء زندگی نمی کند ولی بهتر است تعارف و رودربایستی را کنار [...]

آسیب-شناسی-وکالت-دادگستری-قسمت-اول

آسیب شناسی وکالت دادگستری-قسمت اول

بهمن کشاورز-آن چه در این نوشته آمده حاصل چهل سال دیدن، شنیدن و حس کردن در پهنه کار وکالت در ایران اس [...]

دلیل-سمت-وکیل

دلیل سمت وکیل

امروزه نهاد وکالت از هر طرفی مورد بی مهری قرار می گیرد به نحوی که بین بودن و نبودن گرفتار آمده است [...]

تبلیغات-وکلای-دادگستری،-بایسته-ها-و-نبایسته-ها

تبلیغات وکلای دادگستری، بایسته ها و نبایسته ها

گسترش جوامع شهری و پیچیدگی روابط انسانی از یک سو و تحولات فنی اخیر و پیدایش بازار های جهانی و رونق ر [...]

وکیل-موفق-و-وکیل-خوب

وکیل موفق و وکیل خوب

روزگاری نه چندان دور یکی از رهبران حزب کمونیست چین گفته بود « اهمیتی ندارد که گربه سفید است یا سیاه [...]

وکالت-حرفه-ای-و-نه-حرفه-وکالت

وکالت حرفه ای و نه حرفه وکالت

ماجرای این پرونده همان است که در قالب شرح یک دعوی، نتیجه یک دعوی و نتیجه نهایی یک دعوی در ستون تجربه [...]

افزودن نظر

مشترک شدن در خبرنامه!

برای دریافت آخرین به روز رسانی ها و اطلاعات ، مشترک شوید.