دفاعی به وکالت از زوج در پرونده الزام به تمکین
ریاست محترم شعبه ... دادگاه حقوقی شهرستان آبادان
با سلام و احترام ، بازگشت به پرونده شماره .... دعوی موکل آقای وحید .... به طرفیت خوانده خانم نسترن .... با موضوع الزام به تمکین ، در تکمیل لایحه دفاعیه قبلی پیوست در پرونده ، عرایض خویش جهت تبیین موضوع و دفاع از موکل به استحضارعالی می رسانم :
1-موکلم با اجاره کردن یک مغازه به شغل سوپرمارکت مشغول است و از اول صبح تا پاسی از شب ، تمام تلاش خود را می نماید تا موجبات زندگی آرام و بی دغدغه ای را برای زوجه فراهم کند . او با تلاش خود کلیه امکانات رفاهی مادی و معنوی نظیر منزل مستقل ، وسایل و لوازم خانگی متعارف و... و هر به طور کلی هر وسیله و لوازمی که در شأن زوجه باشد برای داشتن یک زندگی خوب و کانونی گرم برای زوجه فراهم کرده است و این ها ادعای بنده یا موکل نیست بلکه زوجه در اظهارنامه پیوست به شماره .... مورخ ...... این موارد را تأیید و اقرار ضمنی به پذیرش کرده و دست کم رد و تکذیب نکرده است.
2-اما با همه اینها ، زوجه به بهانه های واهی و ظاهرأ تحت تأثیر مشاوره های افراد مغرض از تاریخ 25/5/95 اقدام به ترک زندگی مشترک کرده و به خانه باز نمی گردد. زوجه می گوید (نقل به مضمون): برنمی گردم نفقه هم نمی خواهم و مهریه می خواهم (ستون سوم و چهارم اظهارنامه را ملاحظه بفرمایید). اما موکل زندگی اش را دوست دارد برای آن تلاش کرده زوجه را دوست دارد . به همین خاطر در این مدت بارها به درب منزل پدری زوجه مراجعه کرده و حتی در مواردی افراد خیرخواه و ریش سفید را هم واسطه کرده که در هر بار زوجه حاضر به بازگشت و تمکین نشده و همچنان از بازگشت به منزل امتناع می ورزد.
3-ممکن است گفته شود با وجود زوجیت ، ظاهر بر تمکین زوجه است و اثبات خلاف آن دلیل می خواهد که در پاسخ باید عرض کنم حتی قطع نظر از دلایل فوق الذکر ، اولأ در همان اظهارنامه ، زوجه اقرار به ترک زندگی مشترک کرده ، مستحضرید اقرار موضوعیت دارد و انکار بعد آن هم مسموع نیست . گفتنی است زوجه دلیل ترک منزل و عدم مراجعه خود را سوءمعاشرت زوج اعلام کرده اما دلیلی هم برای اثبات این ادعای خود دال بر سوء معاشرت زوج اقامه ننموده است که اقرار مشارالیها قابل استناد است و ادعای او خیر . ثانیأ موکل شهودی هم دارد که عنداللزوم مراتب فوق را گواهی خواهند داد و حاضر به ادای گواهی در محضر ان دادگاه محترم نیز هستند .
سخن آخر :
زوجه تحت تأثیر راهنمایی های ناصواب اطرافیانش به منظور اذیت و آزار موکل و به جت عدم اطلاعات وآگاهی کامل در خصوص تکالیف زنانه گی ، به جهت نیل به اهدافی، اقدام به ترک منزل نموده ، که شایسته است برای جلوگیری از هر گونه جدایی و نفاق و خدای ناکرده طلاق در زندگی ایشان مستند به مواد 1108 و 1114 قانون مدنی با الزام زوجه به تمکین عام وخاص حکم مقتضی را صادر تا برای اطرافیان که تحت اختیارش گرفته اند در این مورد فرصتی برای رسیدن به هدف و مقصودشان پیش نیاید تا بدین ترتیب موکل و زوجه بتوانند به زندگی خویش در کنار یکدیگر ادامه دهند.
با سپاس و تجدید احترام –
محمد صالح مویدی وکیل زوج
دفاعی در پرونده های استرداد هدایای نامزدی و زوجیت کوچه بنبست، ملکِ مجاوران آن است
نظرات (1)
وقتی زوجه تمایلی به زوج نداره عاقلانه ترین کار اینکه مرد طلاقش بده.یه زن در صورت وجود علاقه به اون مرد به هیچ عنوان منزل مشترک با همسرش رو ترک نمی کنه مگر در شرایطی مثلا برای اینکه مرد از کردار اشتباهش در زندگی دست برداره و به اصطلاح قدرش و بدونه.اخه الزام به تمکین زوجه وقتی خودش نمی خواد چه فرقی با تجاوز داره؟چون اسم محرمیت وسطه میشه با اسم زوجیت توجیهش کرد واقعا؟اگه یه روز وکیل شدم فقط به یک شرط برای خودم پرونده الزام به تمکین به طرفیت زوج و قبول می کنم اولا اینکه زن دچار سو معاشرت باشه و زندگی و بی جهت ترک کرده باشه و مرد با این الزام قصد بریدن نفقه اش رو داشته باشه و بخواد همسر دیگه ای اختیار کنه تا وقتی که زنش که دچار سوء معاشرت هست خودش از مهریه اش بگذره ودرخواست جدایی بده( به شرط اینکه زن بی جهت منزل مشترک و ترک کرده باشه اخه جدیدا خانم ها ازدواج می کنن که بعد برن منزل پدری و مهریه رو اجرا بزارن)در غیر اینصورت به هیچ عنوان برای شخص زوج که از شدت علاقه به همسرش و به دلیل اینکه تمام وسایل رفاهی و فراهم کرده قصد به الزام به تمکین همسرش داره کاری حاضر نیستم انجام بدم.و به نظر شخص خودم این کمک می کنه به کم شدن خیانت توسط زوجه اگر به زور و بدون علاقه مجبور به تمکین بشه.جلوگیری از کدورت و نفرت بین زوجین.عدم تلف شدن عمر دوتاشون کنار هم چون در نهایت طلاق و میگیرن یا به زور زوجه کنار این مرد می مونه بعدم حتما بچه دار میشن و تر میزنن به زندگی یه آدم دیگه استاد