پاسخنامه تشریحی درس آیین دادرسی مدنی آزمون وکالت 98

پاسخنامه-تشریحی-درس-آیین-دادرسی-مدنی-آزمون-وکالت-98

پاسخنامه تشریحی درس آیین دادرسی مدنی آزمون وکالت 98

به همراه تحلیل کلی سؤالات درس آیین دادرسی مدنی

 امین قاسم­‌پور

در این نوشتار قصد دارم به طور مختصر چند نکته کلّی را در مورد سؤالات آزمون وکالت 98 ارائه کنم و البته در این بحث، سؤالات درس آیین دادرسی مدنی، محور بحث قرار خواهد گرفت. این نکات عمدتاً برای داوطلبان سال­‌های آینده کاربرد بیشتری خواهد داشت؛ انشاءالله.

▪️ در سؤالات درس آیین دادرس مدنی آزمون وکالت 1398، حدودا 18 سؤال از نصوص قانونی طرح شده که از این تعداد، 8 الی 9 سؤال از قوانین خاص (یعنی قوانین غیر از قانون آیین دادرسی مدنی) طرح شده است.

▪️ مطابق روال پیشین، سؤالاتی که از قوانین خاص طرح شده، عیناً مطابق نصوص قانونی بوده ولی در مباحث مربوط به قانون اصلی (یعنی مباحث مربوط به قانون آیین دادرسی مدنی) در یک یا دو مورد، سؤالات از حد نص خود ماده فراتر رفته، به این معنی که با خود ماده به تنهایی امکان پاسخگویی به آن سؤال وجود ندارد و سؤال، عیناً (یا مناطاً) از توضیحات استاد شمس در کتب آیین دادرسی این استاد گرامی طرح شده است.

▪️ تفاوتی که در آزمون امسال با آزمون سال قبل در حوزه قوانین خاص مشهود است، متعارف‌تر بودن قوانین خاص در آزمون 98 است. درحالی‌که در آزمون سال گذشته (97) قوانین خاصی مورد سؤال واقع شده بود که در مقایسه با سایر قوانین خاص حوزه دادرسی مدنی، نسبتاً شاذ و مغفول محسوب می‌شدند.

▪️ عادت پاگرفته مبنی بر شروع سؤالات از قوانین خاص امسال هم تداوم داشت و اولین سؤال درس آیین دادرسی مدنی از قانون اجرای احکام گرفته شده است؛ سؤالی که مستند آن سابقه چندانی در آزمون‌های گذشته نداشت.

▪️ مطابق روال هر سال چند سؤال تکراری (تکرار شده در آزمون‌های گذشته) به چشم می‌خورد که در پاسخنامه به آن‌ها اشاره می‌کنیم.

▪️ قاعده توزیع نرمال گزینه‌ها (از 20 پاسخ، فراوانی هر گزینه 5 مرتبه) امسال اعمال نشد.

▪️ باتوجه به تجانس ادبی اکثر سؤالات (از جمله وجود عبارت «کدام مورد صحیح است» در انتهای 16 سؤال از 20 سؤال و نشانه‌های دیگر) به‌نظر می‌رسد عمده‌ی سؤالات (و نه تمام آنها) توسط یک شخص طراحی شده است. در هرحال صرف‌نظر از یکی‌دو سؤال که از آزمون‌های سنوات قبل اقتباس شده، دخالت چند طراح در طرح سؤالات دور از ذهن نیست.

▪️ آزمون وکالت 1398 برای چندمین بار اثبات نمود که در این آزمون (اقلاً در درس دادرسی مدنی)، از آیین‌نامه‌ها و بخشنامه‌‌ها (یعنی مصوّباتی که تحت نام «قانون» معنون نمی‌گردند) سؤالی مطرح نمی‌شود، هرچند که در لیست قوانین اعلامی از سوی اسکودا برای این درس نام «آیین‌نامه اجرای مفاد اسناد رسمی لازم‌الاجرا» به چشم می‌خورد.

▪️ آزمون وکالت 1398 برای چندمین بار اثبات نمود که یکی از بهترین روش­های مطالعه قانون آیین دادرسی مدنی، روش مقایسه­‌ای و نیز روش «کلمه­‌کلیدی» است.

▪️ بسیاری از عناصر آزمونی قانون دادرسی مدنی، قابل دسته‌­بندی و به اصطلاح: Classify هستند: اینکه در چه مواردی دادرسی متوقّف می‌­گردد یا قرار ابطال دادخواست صادر می‌گردد، یا (مورد پیش ­پا افتاده:) در چه مواردی عبارت «تا پایان جلسه اوّل» و در چه مواردی «تا جلسه اوّل» و در چه موردی «تا پایان دادرسی» بکار رفته است؛ در کدام مورد «مرتبط و هم­‌منشأ» بودن لازم است و در چه مواردی «مرتبط یا هم­‌منشأ بودن» و… همگی از قبل قابل دسته‌­بندی هستند. اینها مواردی هستند که در تألیفات علمی دادرسی مدنی هرگز به صورت «خوشه­‌بندی­‌شده» و مقایسه‌­ای ارائه نشده است و بهتر است داوطلب به جای صرف کردن هزینه­‌های گزاف و بی‌­مورد جهت تهیه جزوات این­‌چنینی، رأساً یا با استفاده از نرم­‌افزار Word آنها را برای خود استخراج کند. اقدام توسّط شخص داوطلب از این حیث حائز اهمیت است که به دلیل کنکاش در نصوص، محفوظات وی ماندگاری بیشتری خواهند داشت.

▪️ به هر حال روش مقایسه­‌ای روشی است که مورد توصیه بسیاری از رتبه­‌های برتر می­‌باشد. توضیح مفصّل این روش مربوط به موضوع این نوشتار نمی­‌گردد و لذا به داوطلبان محترم اکیداً توصیه می‌کنم جهت مطالعه تفصیلی در این مورد، صفحه 19 جزوه هنر مدیریت مطالعه برای آزمون وکالت را که به صورت رایگان در پایگاه خبری اختبار ارائه شده است مطالعه فرمایند.

منبع : پایگاه خبری اختبار

    

پست های مرتبط

حق-استخراج-از-فضا-قانون-شد

حق استخراج از فضا قانون شد

با امضای قانون بحث برانگیز استخراج از سیارکها و حق استفاده از آنها توسط شرکتهای خصوصی از سوی رئیس جم [...]

جزوه-حقوق-کار

جزوه حقوق کار

جزوه حقوق کار دکتر بابک درویشی [...]

درصدد-افزایش-صلاحیت-دفاتر-اسناد-رسمی-هستیم

درصدد افزایش صلاحیت دفاتر اسناد رسمی هستیم

عضو هیات مدیره کانون سردفتران و دفتریاران به لزوم افزایش صلاحیت دفاتر اسناد رسمی پرداخت و گفت بخشی ا [...]

رای-شماره-های-725-726-هیات-عمومی-دیوان-عدالت-اداری-تعارض-در-آراء-شعب-دیوان-عدالت-اداری-و-تائید-آراء-شعب-19-و-39-با-عنوان-تعلق-حق-سنوات-به-کارگری

رای شماره های 725-726 هیات عمومی دیوان عدالت اداری تعارض در آراء شعب دیوان عدالت اداری و تائید آراء شعب 19 و 39 با عنوان تعلق حق سنوات به کارگری

رأی شماره های 726 ـ 725 هیأت عمومی دیوان عدالت اداری با موضوع تعارض در آراء شعب دیوان عدالت اداری و [...]

قانون-الحاق-یک-ماده-به-قانون-مبارزه-با-مواد-مخدر-اسنثنایی-بر-اصل-عطف-به-ما-سبق-نشدن-قوانین

قانون الحاق یک ماده به قانون مبارزه با مواد مخدر اسنثنایی بر اصل عطف به ما سبق نشدن قوانین

رییس سابق اتحادیه سراسری کانون‌های وکلای دادگستری ایران (اسکودا) با اشاره به قانون الحاق یک ماده به [...]

مستند-و-مستدل-بودن-آرای-دادگاه-ها

مستند و مستدل بودن آرای دادگاه ها

قانونگذار در هیچ یک از قوانین صراحتاً تعریفی از مستند و مستدل بودن رأی ارایه نکرده و آنچه که به عنوا [...]

دعاوی-غیر-قابل-استماع

دعاوی غیر قابل استماع

برخی دعاوی، بر اساس قانون، قابل استماع در محاکم نیست مگر اینکه خلاف آن ثابت شود [...]

پاسخ-معاونت-قوانین-مجلس-به-سه-پرسش-درباره-قانون-ممنوعیت-بکارگیری-بازنشستگان

پاسخ معاونت قوانین مجلس به سه پرسش درباره قانون ممنوعیت بکارگیری بازنشستگان

پاسخ معاونت قوانین مجلس به سه پرسش درباره قانون ممنوعیت بکارگیری بازنشستگان [...]

مشترک شدن در خبرنامه!

برای دریافت آخرین به روز رسانی ها و اطلاعات ، مشترک شوید.