آموزش طبقات ارث و سهم آنها به زبان ساده

آموزش-طبقات-ارث-و-سهم-آنها-به-زبان-ساده

آموزش طبقات ارث و سهم آنها به زبان ساده

مقدمه:

مقررات اکثر کشورها در مبحث احوال شخصیه، خصوصاً در باب ارث، صرف‌نظر از اینکه تابع کدام یک از نظام‌های حقوقی کنونی باشند؛ تحت تأثیر مذهب و اعتقادات ساکنان و مناسبات اجتماعی ـ اقتصادی همان کشور است و این تأثیرپذیری از دین و آیین به ویژه در قوانین کشورهای اسلامی بیشتر نمایان است. هرچند که علی‌القاعده در حقوق داخلی یا بین‌الملل خصوصی‌شان، معمولاً پیروان سایر ادیان و مذاهب مختلف رسمی و همچنین اتباع بیگانه ـ حسب مورد ـ تابع قواعد و عادات مسلمه‌ی متداوله‌ی مذهب و مقررات دولت متبوع آنان می‌باشند.

از همین رو، قانونگذار مدنی ایران 89 ماده قانونی (از ماده 861 الی 949 در باب دوم از قسمت چهارم کتاب دوم از جلد اول قانون مدنی مصوب 18 اردیبهشت ماه 1307 هـ.ش) را با اقتباس از منابع فقهی به خصوص نظر مشهور فقهای امامیه به موضوع «ارث» اختصاص داده است. این همه، علاوه بر موادی است که در دیگر مقررات اعم از مدنی، ثبتی، کیفری، تجاری، مالیاتی، امور حسبی و غیره درباره‌ی حقوق ارث و تکالیف ورّ‌اث وضع شده است.
 
یادگیری، آموزش و بازآموزی دانش ارث بر مبنای فرمول‌های خاص خود، با استفاده از اعداد و ارقام و محاسبات ریاضی نه فقط از نظر اِعمال اسباب تملک و انتقال قهری، تعداد وراث و میزان سهم‌الارث در اسناد تنظیمی نسبت به ترکه در عقود، معاملات، تعهدات و الزامات آنان مهم است بلکه به ویژه از این جهت اهتمام بیشتری پیدا می‌کند که اخیراً توسعه وظایف سران دفاتر و واگذاری برخی از امور غیرترافعی مانند صدور گواهی انحصار وراثت از محاکم دادگستری به دفاتر اسناد رسمی در دستور کار قوای قضائیه و مقنّنه قرار گرفته است.

آنچه در مبحث ارث حائز اهمیت است همانا نحوه ی تقسیم و شیوه ی تسهیم ماترک متوفا بین ورثه حسب سهم الارث شرعی و قانونی است و از آنجا که موضوع واگذاری انجام این مهم به دفاتر اسناد رسمی، که یک امر شبه قضایی است، مراحل کارشناسی و قانونگذاری را می گذراند، اهتمام به آن، از نظر دفتر آموزش و پژوهش کانون سردفتران و دفتریاران، بیش از پیش ضروری می نماید.

تفکیک سهم‌الارث طبقات سه‌گانه ورّاث، به نحو حاضر،[1] با استفاده از منابع مختلف فقهی، حقوقی، جزوات آموزشی و قانون مدنی تهیه و در اختیار همکاران عزیز و جامعه حقوقی قرار می‌گیرد. صدالبته با دیده منت، از نگاه تیزبین اساتید و علمای فن در اصلاح لغزش‌های احتمالی و تکمیل آن استقبال خواهیم کرد.
از تلاش آقایان محترم ناصر نایبی و رضا تاجگر برای تهیه و انتشار جدول سهم الارثطبقات سه گانه ی ورثه منطبق بر قانون مدنی ایران تشکر و قدردانی می شود.

فایل ها :

منبع : حق گستر

    

پست های مرتبط

اسامی-پذیرفته-شدگان-آزمون-ورودی-سال-1391-کانون-وکلای-دادگستری-مرکز-تعداد-30-نفر-به-عنوان-پذیرفته-شده

اسامی پذیرفته شدگان آزمون ورودی سال 1391 کانون وکلای دادگستری مرکز-تعداد 30 نفر به عنوان پذیرفته شده

اسامی پذیرفته شدگان آزمون ورودی سال 1391 کانون وکلای دادگستری مرکز+ تعداد 30 نفر به عنوان پذیرفته شد [...]

رای-دادگاه-تجدید-نظر-استان-مازندران-در-خصوص-حضانت-فرزند-معلول

رای دادگاه تجدید نظر استان مازندران در خصوص حضانت فرزند معلول

تکلیف دادگاه به رعایت حقوق عالیه فرزند [...]

بررسی-تحلیلی-ماده-62-قانون-احکام-دائمی-در-قانون-و-رویه-قضایی

بررسی تحلیلی ماده 62 قانون احکام دائمی در قانون و رویه قضایی

قانونگذار از دیرباز برای اسناد رسمی، اهمیت ویژه‌ای قائل بوده است از جمله این موارد می‌توان به ماده ۴ [...]

افزودن نظر

مشترک شدن در خبرنامه!

برای دریافت آخرین به روز رسانی ها و اطلاعات ، مشترک شوید.