اختبار خرداد 1381

اختبار-خرداد-1381

اختبار خرداد 1381

حقوق تجارت

شرکت باسئولیت محدود x به حکم دادگاه ورشکسته شده و اداره تصفیه امور ورشکستگی ، امر تصفیه آن را عهده دار گردیده و با اشخاص زیر مواجه شده است :
1 ) الف سفته ای در اختیار دارد که یکی از سه نفر عضو هیات مدیره شرکت ، آن را به نام شرکت صادر کرده و در سررسید پرداخت نشده و نسبت به واخواست هم صورت نگرفته است . تقاضای الف این است که اداره تصفیه وجه سفته را به او بپردازد .
2 ) ب دارنده چکی است که در وجه حامل صادر شده و امضای دو تن از اعضای هیات مدیره و مهرشرکت در ظهرآن دیده میشود و 20 روز بعداز تاریخ مندرج در چک ، به بانک محال علیه ارائه شده که به علت عدم موجودی پرداخت نشده است . درخواست ب این است که در شمار غرماء قرارگیرد .
3 ) ج چکی دارد که شرکت x صادر کرده است و در تاریخ سررسید موچودی نداشته ، لیکن ج در مسافرت بوده و نتوانسته در آن تاریخ به بانک مراجعه کند و بعدا که x ورشکسته شده پرداخت صورت نگرفته است . ادعای ج این است که وجه آن چک که هنوز در بانک موجود می باشد متعلق به اوست و باید به او داده شود و وی نباید در غرماء وارد شود .
4 ) د یکی از کارکنان اخراج شده شرکت x است که به حکم قطعی صادره به نفع او باید غرامت ناشی از اخراج به او داده شود . ادعای او این است که طبق قانون کار باید به عنوان طلبکار ممتاز شناخته شود .
با توجه به قوانین موضوعه و اصول مسلم پذیرفته شده در حقوق تجارت ، مستدلا تشریح کنید اداره تصفیه در مورد تقاضاهای فوق الذکر چگونه باید اتخاذ تصمیم نماید ؟

حقوق مدنی

به دوپرسش زیر پاسخ دهید :
یکم : شخصی در برابر وامی که از بانک دریافت می کند سهم خود را که سه دانگ از ششدانگ یک قطعه زمین مشاع می باشد در رهن بانک می گزارد . چانچه مالکان این ملک مشاع در خواست افراز آن را بنمایند ، آیا نیازی به جلب موافقت مرتهن ( بانک ) وجود دارد یا نه ؟ با استدلال حقوقی و ذکر مستندات قانونی پاسخ دهید :
دوم : « الف » به موجب حکم قطعی به پرداخت دو میلیون تومان در حق « ب » محکوم شده است . مامور اجرا در مقام اجرای حکم ، دو تخته قالی منزل محکوم علیه را توقیف کرده است . « ج » با ارائه فاکتور خرید این قالی ها که دلالت بر آن دارد یکسال قبل آنها را از شرکت سهامی فرش ایران که شرکت دولتی است خریداری کرده ، به عنوان شخص ثالث به این توقیف اعتراض نموده است . با استدلال حقوقی و ذکر مستند قانونی پاسخ دهید دادگاه در برابر این اعتراض چه تصمیمی باید بگیرد .

حقوق جزا

لطفا به سوالات زیر با استدلال و در حد خواسته شده پاسخ دهید .
سوال اول - « الف » و « ب » متهمند به شرکت در جرم « سوء استفاده از سفید مهر » موضوع ماده 673 قانون مجازات اسلامی و « ج » متهم است به معاونت در جرم فوق با « الف » و « ب » محل وقوع جرم تهران و تاریخ آن مهرماه 1380 بوده است .
در بررسی سوابق متهمان در دادگاه مشخص میشود که « الف » و « ب » هر دو قبلا به همین اتهام در سال 1376 تحت تعقیب قرار گرفته اند که دادگاه در اردیبهشت ماه 1376 « الف » را به 18 ماه و « ب » را به 12 ماه حبس تعزیری محکوم کرده است که « الف » پس از تحمل 10 ماه از حبس خود درخواست آزادی مشروط کرده که با این آزادی به مدت دو سال مواقت شده و در بهمن 76 آزاد و در بهمن 1378 آزادی اول قطعی گردیده است .
اما « ج » قبلا و در آبان 1377 به عنوان « ورشکسته به تقلب » موضوع ماده 670 قانون مجازات اسلامی به مجازات حبس به مدت 18 ماه محکوم شده که محکومیت در همان تاریخ قطعی اما تا اجرای جرم اخیر ( معاون با الف و ب در جرم سوء استفاده از سفید مهر ) به دلیل عدم دسترسی قبلی به او اجرا نشده است .
در دادگاه که در آبانماه 1380 تشکیل شده وکلای « الف » و « ب » درخواست تعلیق اجرای مجازات موکلین خود را زا دادگاه می نمایند و وکیل « ب » نظر دادگاه را مبنی بر اینکه « ب » مرتکب تکرار جرم گردیده رد می کند . وکیل « ج » نیز با استناد به مرور زمان درخواست موقوفی تعقیب اجرای مجازات قبلی و تخفیف کیفر جرم اخیر در صورت محکومیت و تبدیل آن را به جزای نقدی می نماید .

با توجه به مساله بالا پاسخ دهید :
سوال اول :
اولا - استدلال وکلای مدافع در مورد تکرار جرم و مرور زمان صحیح است یا خیر و درخواست آنها از دادگاه مبنی بر تعلیق ، تخفیف و تبدیل مجازات مورد قبول قرار میگیرد یا نه ؟ ( حداکثر پاسخ دوازده سطر )
ثانیا - حداکثر در هشت سطر ماده 673 مجازات اسلامی را تجزیه و تحلیل کنید .

سوال دوم - آقای حسن . . . به شما مراجعه و اعلامی میکند که کتابی در زمینه پرورش گیاهان گلخانهای تالیف و منتشر کرده است که ظرف 3 سال از انتشار نایاب شده است . حال آقای تقی این کتاب را بدون اذن و اجازه وی چاپ افست کرده و منتشر نموده است . لطفا به سوالات ذیل پاسخ دهید و مستند قانونی پاسخ را هم بیان فرمایید :
1 - آیا آقای حسن حق قابل دفاع و حمایتی دارد ؟
2 - آیا عمل آقای تقی جرم است ؟ اگر هست مجازاتش چیست ؟
3 - اگر این کتاب را شرکت نشر ج با مدیریت آقای تقی چاپ کرده باشد تکلیف چیست ؟
4 - تکلیف خسارت وارده به آقای حسن در فرضی که مرتکب شخص تقی باشد و در حالتی که کتاب را شرکت ج با مدیریت تقی چاپ کرده باشد چیست ؟
5 - آیا برای جلوگیری از بخش این کتابها کاری میتوان کرد ؟
توجه فرمایید که پاسخ هریک از شقوق سوال دوم بیش از حداکثر 2 سطر نیست .
ماده 673 – هر کس از سفید مهر یا سفید امضایی که به او سپرده شده است یا به هر طریق بدست اورده سوء استفاده نماید به یک تا سه سال حبس محکوم خواهد شد .
ماده 670 – کسانی که به عنوان ورشکستگی به تقلب محکوم میشوند به مجازات حبس از یک تا پنج سال محکوم خواهند شد .

آئین دادرسی مدنی

1 - چگونه ممکن است حکم دادگاه تجدید نظر غیابی باشد ؟
2 - وجوه اشتراک و تفاوت اعتراض ثالث و اعاده دادرسی کدام است ؟ توضیح دهید ؟

3 - پیمانکار دعوائی به طرفیت کارفرما به خواسته صدور دستور موقت به جلوگیری از پرداخت ضمانت نامه بانکی مطرح نموده است و دادگاه نیز صدور دستور موقت را موکول به تودیع معادل 25% از مبلغ ضمانت نامه بانکی کرده است . اولا - شما به عنوان وکیل پیمانکار ( مدعی ) می توانید از دادگاه درخواست نمائید به جای وجه نقد مال ( منقول یا غیر منقول ) را بابت خسارات احتمالی خوانده قبول نماید چرا ؟ ثانیا - بعداز تودیع خسارات احتمالی و صدور حکم نهائی به بی حقی خواهان ، اگر شما وکیل کارفرما ( خوانده ) باشید برای مطالبه خسارات وارده به موکل خود با چه شرایطی تقاضای خود را مطرح می نمائید ( آیا با درخواست و یا با تقدیم دادخواست و پرداخت هزینه دادرسی و طی تشریفات )

4 - ( الف ) - که در تهران سکونت دارد از ( ب ) که تاجر و مقیم اصفهان است مقداری کالا به ارزش یکصد و بست میلیون ریال می خرد و بابت ثمن معامله یک فقره سفته به مبلغ مذکور در وجه او صادر می کند . در این ارتباط قراردادی بین طرفین تظیم و انجام معامله در اصفهان و مشخصات سفته مورد اشاره در آن درج می شود . اما وجه سفته در سررسید پرداخت نمی شود و ( ب ) پس از واخواست سفته ، به استناد تصاویر مصدق قرارداد تظیمی و سفته مذکور و واخواست نامه ، در دادگاه عمومی اصفهان دادخواست می دهد و ضمن درخواست صدور قرارتامین خواسته ، تقاضای محکومیت ( الف ) را به پرداخت وجه سفته می نماید . دادگاه در وقت فوق العاده قرار تامین خواسته صادر و با تعیین وقت طرفین را برای رسیدگی دعوت می کند . خوانده لایحه ای به دادگاه تقدیم و به قرار تامین خواسته اعتراض و از این نظر که مقیم تهران می باشد به صلاحیت دادگاه ایراد می کند و در ماهیت دعوا اظهار می دارد که چون ( ب ) کالای مورد معامله را تحویل نداده است او قرار دارد منعقده را فسخ و مراتب را به نامبرده اعلام کرده است و بر این اساس تقاضای رد دعوای خواهان را میکند . با توجه به مراتب فوق به سوالات زیر با استدلال و استناد و به قانون پاسخ دهید :

1 ) ایراد خوانده به صلاحیت دادگاه وارد است یا خیر ؟
2 ) چنانچه دادگاه ایراد خوانده را در مورد صلاحیت بپذیرد و به اعتبار صلاحیت دادگاه عمومی تهران قرار عدم صلاحیت صادر نماید ، قرار صادره از طرف چه شخصی و در چه مرجعی قابل اعتراض است ؟
3 ) چنانچه دادگاه ایراد به صلاحیت را بپذیرد ، آیا خوانده می تواند به تصمیم دادگاه اعتراض نمایدیا خیر ؟
4 ) آیا اظهارات خوانده در مورد فسخ قرارداد ، بدون اینکه از جانب وی دادخواستی تقدیم شود قابل رسیدگی می باشد یا خیر ؟
5 - ( الف ) که ساکن کرج است ، برای وصول مبلغ پنجاه میلیون ریال وجه دو فقره چک که عهده بانک ملی شعبه تهران صادر شده است ، علیه ( ب ) که او نیز در کرج سکونت دارد ، از طریق اداره اجرای ثبت تهران به صدور اجرائیه مبادرت کرده است . ( ب ) به شمامراجعه می کند و اظهار می دارد که وجوه چکهای موضوع اجرائیه را در حضور چند نفر شاهد به ( الف ) پرداخته است ولی ( الف ) به ادعای مفقود شدن چکها از استرداد آنها به او خودداری نموده است و به شما وکالت می دهد که در ارتباط با اجرائیه صادره در دادگاه صالح اقامه دعوا کنید و برای جلوگیری از عملیات اجرائی اداره اجرای ثبت و ممانعت از توقیف اموال او توسط آن اداره ، اقدامات قانونی لازم را به عمل آورید . با توجه به مطالب فوق با استدلال و استناد به قانون پاسخ دهید :
اولا : دادخواست خود را درکدام دادگاه و به طرفیت چه شخصی و با چه خواسته ای و به استناد چه مدرکی مطرح می کنید ؟
ثانیا : بابت هزینه دادرسی چه مبلغ تمبر ابطال می کنید ؟

آئین دادرسی کیفری

لطفا چهار سوال ذیل پاسخ تشریحی و استدلالی دهید مراجعه به مجموعه قوانین مجاز است . مدت زمان جهت ادای پاسخ جمعا دو ساعت تمام می باشد .
سوال اول :
در پرونده ای آقای حسین الف - باتهام تعلیف غیر مجاز 60 راس گوسفند در مرتع ملی شده تحت تعقیب قرارمی گیرد متهم مرتبا به چرای غیر مجاز گوسفندان خود در مرتع ملی اقرار مینماید . صورت مجلس تنظیمی ماموران اداره منابع طبیعی جنگلداری نیز دلالت آشکار بر ارتکاب بزه توسط متهم دارد . ضمن رسیدگی و در فرجه قانونی دادخواست مطالبه ضرر و زیان از طرف اداره ذینفع تقدیم دادگاه میشود . دادگاه در مورد اتهام متهم به استناد ماده 44 مکرر قانون جنگلها و بلحاظ جرم نبودن عمل ، حکم بر برائت صادر اعلام مینماید . در مورد دادخواست مطالبه ضرر و زیان مستندا باقرار متهم حکم محکومیت متهم پرداخت وجه مورد ادعای اداره جنگلداری صادر مینماید با تجدید نظر خواهی محکوم علیه مرجع تجدید نظر با این استدلال که : مستبط از مفهوم ماده 12 قانون آئین دارسی کیفری دادگاههای عمومی و انقلاب این است که دادگاه در صورت محکومیت کیفری متهم میتواند درباره زیان مادی وی نیز او را محکوم نماید رای بر درخواست اداره خواهان صادر مینماید .
با تهیه مقدمه فوق تشریح صورت مسئله فرضی در پاسخ مرقوم فرمائید .
آیا رای دادگاه تجدید نظر استان بنظر شما صحیح است یا خیر ؟
پاسخ خود را اعم از اینکه مثبت یا منفی باشد با توجه به مبانی قانونی ارائه استدلال توام فرمائید .

سوال دوم :
در پرونده ای متهمی باتهام حفاری غیر مجاز تحت تعقیب قرار می گیرد و با حکم قطعی مرجع قضائی به تحمل 91 روز حبس تعزیری محکوم میشود . با اخطار دایره اجرای احکام دادگاه ، محکوم علیه جهت اجرای حکم حاضر نمیشود . مراتب ( به ) وثیقه گذار اخطار و ابلاغ میشود که چون وی نیز در مهلت قانونی محکوم علیه را معرفی نمینماید دستور ضبط وثیقه صادر و دادگاه نیز دستور ضبط وثیقه را تایید مینماید . حکم صادره دادگاه نیز ( مبنی بر تحمل 91 روز حبس ) بموقع اجرا در می آید . اینک با توجه بماده 140 قانون آئین دادرسی دادگاههای عمومی و انقلاب در امورکیفری در پاسخ مرقوم فرمائید :
آیا با وجود اجرای دادنامه قطعی صادره ، صدور دستور ضبط وثیقه ، قانونی صحیح است یا خیر ؟
مبانی قانونی و توجیهی نظر خود را همراه با استدلال مرقوم دارید .

سوال سوم
در پروندهای آقای حمیدرضا - ب و علیرضا - د باتهام سرقت مهمات نظامی تحت تعقیب دادسرای نظامی قرار میگیرند . سپس در طی مراحل مقدماتی تحقیق و تعقیب پروندهها با صدور کیفرخواست و مستندا بمواد 67 و 63 قانون مجازات نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران به دادگاه ارسال می گردد . دادگاه نظامی مستندا بماده 173 قانون آئین دادرسی دادگاههای عمومی و انقلاب در امور کیفری و باستدلال اینکه : از زمان وقوع جرم بیش از ده سال تمام سپری شده است باعتبار حصول مرور زمان تعقیب قرار موقوفی تعقیب صادر و اعلام میدارد . در پاسخ مرقوم دارید
آیا نظر رای دادگاه نظامی صحیح است یاخیر ؟
دلایل و مبانی قانونی و توجیهی نظر خود را نیز منعکس فرمائید .

سوال چهارم
در پروندهای آقای عبدالرضا - د باتهام شرب خمر و ایراد جرح عمدی با چاقو منتهی بفوت آقای حسن – ف تحت تعقیب قرار می گیرد پزشک قانونی با معاینه جسد مقتول علت مرگ را پارگی قلب و خونریزی وسیع بعلت ورود جسم تیز و برنده ، اعلام کرده است . پس از تکمیل تحقیقات و صدور کیفرخواست ( حادثه در زمانیکه دادسراها فعالیت قانونی داشته اتفاق افتاده است ) موضوع در دادگاه کیفری یک ذیصلاح مطرح گردیده و دادگاه با توجه به نوع اتهام و اظهار عجز متهم از انتخاب و معرفی وکیل در اجرای ماده 9 قانون تشکیل محاکم جنائی به تعیین وکیل تسخیری برای وی مساعدت نموده است پس از مداخله وکیل تسخیری و اعلام ختم رسیدگی از بزهکاری متهم ، مرتکب را باستناد اقاریر صریح وی بشرب خمر و ایراد جرح عمدی با چاقو و نظریه پزشک قانونی در مورد علت اصلی فوت به تحمل حد شرب خمر و قصاص نفس محکوم نموده است . وکیل تسخیری بحکم صادره اعتراض نموده از پرونده وی تجدیدنظر به شعبه دیوانعالی کشور ارجاع گردیده و شعبه مزبور به کیفیت زیر اتخاذ تصمیم نموده است .

« نظر به اینکه وکیل تسخیری فقط برای دفاع از موکل خود در دادگاه وکالت دارد پس از ختم رسیدگی وکالت او خاتمه یافته و سمتی در پرونده ندارد . لذا اعتراض ایشان قابل طرح نبوده و با رد تقاضای تجدید نظر خواه پرونده اعاده میشود »
باعنایت به مقدمه فوق :
اولا : مرقوم فرمائید : به نظر شما رای شعبه دیوان عالی کشور صحیح است یا خیر ؟
ثانیا : نظریه خود را در ارتباط با مواد 185 – 186 – 187 قانون آئین دادرسی دادگاههای عمومی و انقلاب در امور کیفری مرقوم دارید .
مبانی قانونی و توجیهی نظریات خود را در هر دو مرود منعکس فرمائید .

حقوق ثبت

1 ) درزمین دارای چند طبقه آپارتمان که در مالکیت مشاعی چند نفرقراردارد برای تحصیل سند مالکیت تفکیکی ( بافرض قابلیت افراز و تفکیک آن ) چنانچه یک یا بعضی شرکا همکاری و موافقت نداشته یا در دسترس نباشند ، سایر مالکین مشاع از نظر قانونی چه باید بکنند . مراحل آنرا از ابتدا تا زمان تحصیل سند و مشخص شدن سهم افرازی هر مالک بطور مشخص توضیح دهید .

2 ) اگر سند انتقال رسمی مال غیر منقولی که سابقه ثبت در دفتر املاک را دارد در دفترخانهای بدون استعلام وضعیت ثبتی آن تنظیم شود و بعداز انتقال معلوم گردد ، ملک در رهن بانک بوده است ، راجع به معامله انجام شده از جهات زیر توضیح داده شود :
الف - معالمله باطل است یا غیر نافذ ( توجیه شود ) .
ب - در فرض غیر نافذ بودن سند تنظیمی ، اعتبار سند رسمی را دارد یا عادی است ؟
سه مورد از مواردی که باحکم دادگاه ممکن اسن سند مالکیت ابطال شود

3 ) سه مورد از مواردی که با حکم دادگاه ممکن است سند مالکیت ابطال شود مختصرا توضیح دهید .

  امورحسبی

1 ) نحوه اقامه دعوی برای وصل بدهیهای مالی متوفی در حالتهای زیر به تفکیک توضیح داده شود :
الف - فقدان ورثه
ب - مجهول بودن ورثه
ج - رد ترکه توسط کل ورثه
د - رد ترکه توسط بعض ورثه
2 - اگر پدری که ولایت فرزند صغیر پنج ساله خود را منحصرا به عهده دارد محجور شود و بعد از دو سال از او رفع حجر گردد . توضیح دهید در زمان حجر پدر و پس از رفع حجر او ، اداره امور صغیر به عهده چه کسی خواهد بود .

    

پست های مرتبط

تعریف-ما-از-کودک-با-تعریف-کنوانسیون-حقوق-کودک-متفاوت-است

تعریف ما از کودک با تعریف کنوانسیون حقوق کودک متفاوت است

تعریف ما از کودک با تعریف کنوانسیون حقوق کودک متفاوت است [...]

سوالات-اختبار-کانون-وکلای-دادگستری-کرمانشاه-و-ایلام-88

سوالات اختبار کانون وکلای دادگستری کرمانشاه و ایلام 88

سوالات اختبار کانون وکلای دادگستری کرمانشاه و ایلام 88 [...]

سئوالات-حقوق-ثبت-اسناد-و-املاک-اختبار-کارآموزان-آبان-ماه-1389

سئوالات حقوق ثبت اسناد و املاک اختبار کارآموزان آبان ماه 1389

سئوالات حقوق ثبت اسناد و املاک اختبار کارآموزان آبان ماه 1389 [...]

دانلود-جزوات-برای-آزمونهای-حقوقی

دانلود جزوات برای آزمونهای حقوقی

جزوه ی ادله اثبات دانلود جزوات برای آزمونهای حقوقی [...]

وضع-حقوقی-بنا-و-درخت-احداث-شده-بوسیله-خریدار-مال-شریک-پیش-از-اخذ-به-شفعه

وضع حقوقی بنا و درخت احداث شده بوسیله خریدار مال شریک پیش از اخذ به شفعه

به موجب ماده 819 قانون مدنی (نمائاتی که قبل از اخذ به شفعه درمبیع حاصل می شود، در صورتی که منفصل باش [...]

نظریه-های-مشورتی-اداره-کل-حقوقی-قوه-قضائیه

نظریه های مشورتی اداره کل حقوقی قوه قضائیه

نظریه های مشورتی اداره کل حقوقی قوه قضائیه [...]

مطالبه-وجه-سفته-در-دفاتر-خدمات-الکترونیکی-قضایی-چگونه-است-؟

مطالبه وجه سفته در دفاتر خدمات الکترونیکی قضایی چگونه است ؟

سفته سندی است که به موجب آن امضاء کننده تعهد می‌کند مبلغی را در موعد معین یا عندالمطالبه یا در وجه ح [...]

نظریه-مشورتی

نظریه مشورتی

با توجه به اینکه اجرای دستورهای دادستان درخصوص ضبط وجه‌الکفاله و وجه وثیقه و وجه التزام طبق ماده 537 [...]

افزودن نظر

مشترک شدن در خبرنامه!

برای دریافت آخرین به روز رسانی ها و اطلاعات ، مشترک شوید.