شرایط جرم نبودن نگهداری سی دی های مبتذل و مستهجن
سوال: سلام، در کلوپ من از جیب دوستم هشت سی دی فیلم، پنج تا مبتذل تصویری و سه تا مستهجن تصویری گرفتند. دوستم به عنوان توزیع فیلم متهم شد. دوستم فیلم را از بازر به عنوان فیلم مبتذل تصویری خریده بود و خودش هم نمی دانست که مستهجن تصویری است.لطفا بگید مجازاتش چست؟. چگونه میتواند خود را از آن اتهام تبره کند. ناشناس
پاسخ: برای پاسخ به پرسش شما وتعیین نوع دفاع برای دوستان باید به چند سوال پاسخ داده شود.
1-سی دی های مستهجن ومبتذل چه هستند؟.
2-قانون حاکم بر موضوع و پرونده دوست شما چیست؟
3-شرایط تحقق جرم انتسابی به دوست شما چیست؟
4-دفاع دوست شما چگونه می تواند باشد؟
5-میزان مجازات جرم انتسابی به دوست شما چیست؟.
اول: به طور کلی هرگونه آثارسمعی وبصری که محتوای آنها نمایش برهنگی زن ومرد یا اندام تناسلی و یا نمایش آمیزش جنسی باشد، آثار مستهجن و آثاری که دارای صحنه های صور قبیحه بوده ومضون مخالف شریعت واخلاق اسلامی را تبلیغ و نتیجه گیری نماید، آثار مبتذل گفته می شود.
دوم: با توجه ماده 640 ار قانون مجارات اسلامی"تعزیرات" مصوب 1375 این ماده به عنوان قانون حاکم بر موضوع مطروحه شما می باشد. که درحدود پرونده دوست شما عبارتست از:
ماده 640: آشخاص ذیل به حبس از سه ماه تا یک سال وجزای نقدی از یک میلیون وپانصد هزار ریال تا شش میلیون ریال و تا 74 ضربه شلاق یا به یک یا دو مجازات محکوم خواهند شد.
1-هرکس نوشته یا طرح، گراور، نقاشی، تصاویر ، مطبوعات، اعلانات، علایم، فیلم، نوار سینما و یا بطور کلی هر چیز که عفت و اخلاق عمومی را جریحه دار نماید، برای تجارت یا توزیع به نمایش ومعرض انظار عمومی گذارد یا بسازد یا برای تجارت وتوزیع نگهداری کند.
سوم: برای تحقق جرم فوق به عبارت دیگر مجازات عمل فردی براساس قانون مذکور، باید شرایط ذیل وجود داشته باشد.
1- محتوی اشیاء فوق باید به نحوی باشد که عفت واخلاق عمومی را جریحه دار نماید، به عبارت دیگر جزء آثار مستهجن ویا میتذل-بشرح پیش گفته- باشد.
2- اشیاء فوق را مرتکب به قصد تجارت یا توزیع آن در بین اشخاص به نمایش وانظار عمومی گذارد، مانند آنچه درویترین مغازه ها به نمایش گذاشته می شود و یا به این منظور بسازد وبا برای تجارت وتوزیع نگهداری کند.
3- تعداد این اشیاء باید عرفا" معد امر تجازت باشد مثلا" نگهداری سه یا چهار حلقه ازسی دی ها هرچند داری آثار مستهجن ومبتذل باشند، معد تجارت یا توزیع تلقی نمی شود.
4- صرف نگهداری اشیاء فوق فی نفسه بدون اوصاف فوق جرم وقابل مجازت نیست.
چهارم: دوست شما باید دفاع نماید که :
اولا": گرچه سی دی های مستهجن درجیب وی کشف شده،لکن برای استفاده شخصی خود نگهداری کرده است.
ثانیا": تعداد آنها عرفا" معد امر تجارت وتوزیع نیست.
ثالثا": نامبرده قصد تجارت یا توزیع ویا قصد نمایش آن ها را درانظار عموی نداشته است
رابعا": به رای وحدت رویه شماره 645-23/9/1387 هیأت عمومی دیوان عالی کشور که مقرر میدارد: «نظر به این که بر طبق ماده 640 قانون مجازات اسلامی(تعزیرات مصوب 1375) که به موجب ماده 729 همان قانون کلیه مقررات مغایر با آن ملغی شده[1][2]، نگهدای طرح، نقاشی، نوار سینما و ویدئو یا به طور کلی هرچیزی که عفت واخلاق عمومی را جریحه دار نماید، درصورتی که به منظور تجارت وتوزیع باشد ،جرم محسوب می شود.بنابراین صرف نگهداری وسائل مذکور در صورتی که تعداد آن معد برای امر تجارت و توزیع نباشد، از شمول ماه 640 قانون مذکور خارج بوده وفاقد جنبه جزایی است...» هم استنادنماید.
پنچم: درصورت جمع شدن کلیه شرایط فوق، باتوجه به متن ماده 640 قانون سابق الذکر، قاضی دادگاه با توجه به جرم ارتکابی، کیفیت وقوع، شخصیت متهم، میزان سی دی های توزیع شده و...، بر جسب مورد می تواند یک یا دو نوع از مجازا ت های فوق را اعمال نماید. همچنین دراجرای ماده 10 قانون مجازات اسلامی باید دستور انهدام سی دی های مستهجن ومبتذل راصادر نماید.
تاریخ در چک ضوابط مسافرت تحصیلی خارج از کشور قضات و کارکنان قضایی اعلام شد
پست های مرتبط
پیوست امنیتی برای صیانت از اطلاعات مردم و دستگاه ها تهیه شود
رئیس قوه قضاییه خواستار تهیه پیوست امنیتی برای امنیت داده ها و صیانت از اطلاعات مردم و دستگاه ها شد [...]
تعرفه جدید دستمزد کارشناسان رسمی دادگستری ابلاغ شد
رئیس قوهقضائیه دستور العمل «تعرفه دستمزد کارشناسان رسمی دادگستری» را به مراجع قضایی ابلاغ کرد [...]
مجازات تغییر صدای دیگران چیست ؟
بر اساس قانون تغییر صدای فرد دیگر در فضای مجازی دارای مجازات است [...]
کوچ دنباله دار قضات از قضاوت به وکالت
کانون وکلای دادگستری مرکز فهرست جدید متقاضیان صدور پروانه وکالت را بر اساس بندهای مختلف ماده هشتم لا [...]