دکتر آخوندی هیچ دادگاهی حق ندارد استقلال وکیل دادگستری را نادیده بگیرد

دکتر-آخوندی-هیچ-دادگاهی-حق-ندارد-استقلال-وکیل-دادگستری-را-نادیده-بگیرد

دکتر آخوندی هیچ دادگاهی حق ندارد استقلال وکیل دادگستری را نادیده بگیرد

یک استاد دانشگاه با بیان اینکه وکیل نباید تابع مقامات سیاسی، اجتماعی و حتی مقامات قضایی باشد، تاکید کرد که هیچ دادگاهی حق ندارد استقلال وکیل دادگستری را نادیده بگیرد.

دکتر محمود آخوندی در گفت‌وگو با خبرنگار حقوقی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، گفت: وکیل دادگستری در دفاع از موکل خود باید مستقل باشد یعنی آزادی عمل، بیان، فکر و آزادی انتخاب روش داشته باشد.

وی تصریح کرد: وکیل نباید تابع مقامات سیاسی، اجتماعی یا حتی مقامات قضایی باشد و هیچ دادگاهی حق ندارد استقلال وکیل دادگستری را نادیده گرفته و به او بگوید چنین بگو یا اینگونه دفاع کن!

این استاد دانشگاه با بیان اینکه راه و روش دفاع را هر وکیل آزادانه و به طور مستقل انتخاب می‌کند، گفت: استدلال وکیل فقط باید در برابر قانون و وجدان از بین برود نه در برابر یک مقام اجتماعی، سیاسی و قضایی.

وی با تاکید بر اینکه وکیل باید احترام خاص خود را داشته باشد، افزود: متاسفانه در شرایط فعلی این احترام یک مقدار کمتر مورد توجه قرار می‌گیرد و زمانی که وکلا به دادگاه‌ها و دادسراها مراجعه می‌کنند آن احترام لازمه را ندارند.

پدر آیین دادرسی کیفری ایران اظهار کرد: از یک طرف جامعه نسبت به وکلا نظر موافقی ندارد و از طرف دیگر مقامات قضایی هم به جامعه وکلا خیلی خوش‌بین نیستند و این چنین است که وکالت نتوانسته جایگاه اصلی خود را پیدا کند.

وی یادآور شد: ماده 187 زمانی به تصویب رسید که کانون وکلا اجازه و این امکان را نمی‌داد تا کسانی که آمادگی انجام وکالت را داشتند وارد بازار کار شوند. مثلا در بسیاری از شهرستان‌ها با وجود اینکه با کمبود وکیل روبرو بودیم کانون وکلا اجازه نمی‌داد که همه فارغ‌التحصیلان حقوق و علوم قضایی وارد کار وکالت شوند در نتیجه ماده 187 به صورت یک مسکن به وجود آمد.

آخوندی اظهار کرد: با وجودی که در آن زمان تصور می‌شد مدت زمان اجرای ماده 187 محدود است ولی دیدیم که محدودیتی پیدا نکرد و به تدریج ریشه دواند. البته کانون وکلا با ماده 187 نظر موافقی نداشته و ندارد و علت امر هم این است که وجود این نوع وکلا کار را برای اعضای کانون دشوارتر می‌کند ولی به هر حال اگر در این مقوله هم نگاه شود هر دو گروه وکلا در یک جهت یعنی احقاق حق و دفاع از مظلوم حرکت می‌کنند وگرنه هیچ تفاوت اساسی در ماهیت با هم ندارند.

وی تصریح کرد: همه حرف و حدیث‌هایی که درباره وکلای مرکز مشاوران قوه قضاییه گفته می‌شود مربوط به این است که باید اینها را یکی کنند تا دو مرجع برای معرفی وکیل نداشته باشیم.

این حقوقدان گفت: حدود 10 سال از تصویب ماده 187 می‌گذرد و اجرای این ماده وکلای خوب و ارزنده‌ای هم برای جامعه وکالتی عرضه کرده است و نمی‌شود گفت آنها وجود نداشته باشند.

وی خاطرنشان کرد: کانون وکلا باید یک مقدار به خود بیاید و در جذب افرادی که صلاحیت دارند سخت‌گیری نکند. وقتی جامعه نیاز به وکیل دارد، وقتی جوانان آزاده و فعال می‌خواهند وارد دنیای وکالت شوند باید درهای ورود به روی آنها باز باشد.

این استاد دانشگاه افزود: البته بعد از آنکه ماده 187 به وجود آمد عملکرد کانون وکلا بهتر شد و یک مقدار سخت‌گیری‌ها را کنار گذاشت ولی به هر حال امیدواریم به زودی این دو گروه ادغام شوند و یک جامعه بزرگ وکالتی را در کشور ما تشکیل دهند.

آخوندی یادآورشد: در حال حاضر آیین‌نامه‌ای از سوی قوه قضاییه تدوین شده و می‌خواهند آن را اجرا کنند که هنوز به مجلس نرفته است تا ببینیم قوه مقننه چه نظری دارد ولی به هر حال استقلال کانون وکلا باید حفظ شود.

وی گفت: ماده 187 و وکلای آن این نقص را دارند که وابسته به قوه قضاییه هستند. کانون وکلا استقلال واقعی را دارد اما وکلای ماده 187 استقلال در آن حد را در برابر قوه قضاییه و دادگاه‌ها ندارند و این یک عیب و ایراد کلی شناخته می‌شود.

پدر آیین دادرسی کیفری ایران در پایان افزود: امیدواریم وکلای مرکز مشاوران قوه قضاییه هم روزی مستقل شده، با کانون وکلا ادغام شوند و کانون وکلا هم توسعه بیشتری پیدا کرده و رنگ مردمی به خود گیرد.

    

پست های مرتبط

حسن-فتحی-هرچه-رسید-به-وکلا-گفت-و-صدای-کسی-در-نیامد

حسن فتحی هرچه رسید به وکلا گفت و صدای کسی در نیامد

حسن فتحی هرچه رسید به وکلا گفت و صدای کسی در نیامد [...]

ا

از تخریب وکیل در سریال زمانه تا بالی برای پرواز فرشته- احسان زررخ

هفتم اسفند سال 1331 یادآور رخدادی است که از آن بوی عدالت به مشام می‌رسد، رخدادی که بال‌های فرشته عدا [...]

کاتوزیان-روز-استقلال-وکیل،-روز-دفاع-مشروع-از-عدالت-و-رسیدگی-منصفانه-است

کاتوزیان روز استقلال وکیل، روز دفاع مشروع از عدالت و رسیدگی منصفانه است

استاد حقوق دانشگاه تهران با تاکید بر اینکه استقلال کانون وکلا را نباید با استقلال کانون از دولت و قو [...]

ماده-جنجالی-لایحه-جامع-وکالت-در-کمیسیون-اصلی-هیات-دولت-حذف-شد

ماده جنجالی لایحه جامع وکالت در کمیسیون اصلی هیات دولت حذف شد

یک عضو کمیسیون‌های رسیدگی‌کننده به لایحه جامع وکالت رسمی در هیات دولت، از تایید حذف ماده 25 لایحه جا [...]

حیات-وکالت

حیات وکالت

نفس وجود، وجه مشترک تمام موجودات است و وجه تمایز هریک از دیگری، ماهیت آنهاست هر موجودی ماهیتی دارد، [...]

مصوبه-جدید-کمیته-فرعی-لایحه-جامع-وکالت-رسمی-الزام-به-حضور-یک-قاضی-در-دادگاه-انتظامی-وکلا

مصوبه جدید کمیته فرعی لایحه جامع وکالت رسمی-الزام به حضور یک قاضی در دادگاه انتظامی وکلا

یک عضو کمیسیون‌ رسیدگی‌کننده به لایحه جامع وکالت رسمی در هیات دولت، با اشاره به بررسی ماده 90 لایحه [...]

با-تصویب-لایحه-وکالت-باید-با-انتخابات-و-رای-وکلا-خداحافظی-کرد

با تصویب لایحه وکالت باید با انتخابات و رای وکلا خداحافظی کرد

عضو هیات مدیره کانون وکلای دادگستری مرکز معتقد است که با تصویب «لایحه جامع وکالت» باید با انتخابات و [...]

اعمال-نظر-دو-وکیل-در-آرای-دادگاه-تجدیدنظر-انتظامی-وکلا

اعمال نظر دو وکیل در آرای دادگاه تجدیدنظر انتظامی وکلا

یک عضو کمیسیون‌ رسیدگی‌کننده به لایحه جامع وکالت رسمی در هیات دولت با اشاره به تغییراتی در ماده 93 ل [...]

افزودن نظر

مشترک شدن در خبرنامه!

برای دریافت آخرین به روز رسانی ها و اطلاعات ، مشترک شوید.