خانواده های زندانیان نقشی در وقوع جرم ندارند

خانواده-های-زندانیان-نقشی-در-وقوع-جرم-ندارند

خانواده های زندانیان نقشی در وقوع جرم ندارند

رییس سازمان زندان‌ها و اقدامات تامینی و تربیتی کشور با تاکید بر این که خانواده‌های زندانیان هیچ گونه نقشی در وقوع جرم سرپرست خانواده ندارند، گفت: خانواده زندانیان از قربانیان بزه هستند که تاوان سنگینی باید بپردازند.

 اصغر جهانگیر در پیامی خطاب به شرکت‌کنندگان در همایش گرامیداشت روز نسیم مهر روز حمایت از خانواده زندانیان که در سراسر کشور برگزار می‌شود تاکید کرده است: چند سالی است که پنجم خرداد ماه در تقویم کشور با نام روز ملی حمایت از خانواده زندانیان، روز نسیم مهر، نامگذاری شده است. این روز فرصت مغتنمی است تا ریشه‌های نامگذاری این روز و ضرورت حمایت از خانواده زندانیان نیازمند را بررسی کنیم.

در بخش دیگری از پیام مشاور رییس دستگاه قضا و رییس دفتر بازرسی ویژه قوه قضاییه آمده است: اکثریت همسران زندانیان در سن جوانی و بخش عمده فرزندان زندانیان در سن تحصیل قرار دارند. وضعیت این خانواده‌ها با سایر خانواده‌های نیازمند و در معرض خطر به دلیل ارتباط با جرم، زندان و آسیب های عدیده پیرامون آن کاملا متفاوت است.

وی بیان کرد: با از دست دادن سرپرست خانواده‌های مزبور در معرض انواع فشارهای اقتصادی، فرهنگی و اجتماعی قرار می‌گیرند و متاسفانه نظام جامع و کارآمدی برای حمایت از آنها وجود ندارد و تجمیع کمک نهادهای حمایتی دولتی و غیردولتی چندان رضایت بخش نیست، گرچه در سال‌های اخیر اقدامات ارزشمند و قابل تقدیری صورت گرفته است، اما همچنان نقاط آسیب زایی وجود دارد که کانون خانواده های مذکور را تهدید می‌کند.

در بخش دیگری از پیام این مقام عالی قضایی آمده است: برچسب جرم و نگرش کاملا منفی جامعه به اعضای خانواده زندانی مسیر جذب کمک‌های مردمی را دشوار می سازد و متاسفانه جامعه به خانواده زندانی همان نگرش به سرپرست خطاکار و متجاوز به قانون را دارد، در حالی که آنها هیچ نقشی در وقوع جرم سرپرست خانواده ندارند و خود از قربانیان بزه هستند که تاوان سنگینی باید بپردازند.

رییس سازمان زندان‌ها و اقدامات تامینی و تربیتی کشور تاکید کرده است: بی توجهی یا کم توجهی به مشکلات ذکر شده و خروج خانواده های زندانیان از اولویت ارایه خدمات زمینه انحراف و ورود اعضای خانواده زندانی به چرخه جرم را فراهم می سازد و منجر به تولید مجرمان جدیدی خواهد شد که در آینده ای نه چندان دور تبعات آن گریبانگیر جامعه خواهد شد و بدیهی است هزینه های بیشتری باید برای کنترل آسیب های ناشی از آن باید بپردازیم.

جهانگیر تاکید کرده است: با توجه به تاکیدات مقام عظمای ولایت و همچنین ریاست معزز قوه قضاییه مبنی بر کاهش استفاده از مجازات حبس با بهره گیری از ظرفیتهای جدید قانون مجازات اسلامی از همکاران محترم قضایی انتظار می رود حتی الامکان در چارچوب قانون از مجازاتهای جایگزین خاصه برای زندانیان متاهل سرپرست خانواده استفاده کنند.

این مقام عالی قضایی با تاکید بر ضرورت توجه ویژه نهادهای حمایتی به مشکلات خانواده های زندانیان خاطرنشان کرد: متولیان امور حمایتی ضرورت دارد تا از کنار این موضوع به سادگی عبور ننمایند. سمت و سوی برنامه ریزی ها و اقدامات خادمان در این عرصه به گونه ای باشد که خانواده زندانی جز رنج حبس سرپرست خانواده ، رنج دیگری نداشته باشد و حمایتها حول محور خودکفایی به خصوص توسعه مشاغل خانگی متمرکز شود که در این صورت علاوه بر حفظ کرامت انسانی خانواده ها از بسیاری آسیب های ناشی از تردد برای دریافت کمک‌های نقدی ممانعت می شود.

رییس سازمان زندان‌ها و اقدامات تامینی و تربیتی کشور از رسانه ها و مطبوعات خاصه رسانه ملی دعوت کرده با کمک به دستگاه قضا ضمن تبیین مشکلات خانواده های مذکور نسبت به فرهنگ سازی برای دستگیری از آنها اقدام نمایند.

جهانگیر همچنین با اشاره به نقش مجامع علمی، اساتید و محققان در دانشگاه ها در تبیین مشکلات خانواده های زندانیان خاطرنشان کرد: برگزاری نشست های علمی و تخصصی ، تدوین پایان نامه هایی با موضوعیت چگونگی ارتقای خدمات علمی و موثر به خانواده های زندانیان می تواند افق روشنی را فراروی مسئولان اجرایی فراهم کند.

دربخش دیگری از پیام مشاور رییس دستگاه قضا و رییس دفتر بازرسی ویژه قوه قضاییه آمده است: انجمن‌های حمایت زندانیان لازم است در کنار نهادهای حمایتی با جدیت و تلاش بی وقفه مانع از ترک تحصیل فرزندان زندانیان، سوء استفاده سودجویان و تبهکاران و شکل گیری کانون های فساد شوند. این امر مستلزم افزایش نظارت و پیگیری مستمر مددکاران اجتماعی وهماهنگی با مراجع محترم قضایی و مسئولان زندان است.

منبع : ایسنا

    

پست های مرتبط

تاکید-روسای-ادوار-اتحادیه-سراسری-وکلای-ایران-بر-همبستگی-وکلا-و-کانون‌ها

تاکید روسای ادوار اتحادیه سراسری وکلای ایران بر همبستگی وکلا و کانون‌ها

نشست تخصصی - صنفی با موضوع «اتحادیه سراسری کانون‌های وکلای دادگستری ایران (اسکودا)، تهدیدها و چالش‌ه [...]

استقلال-کانون-وکلای-دادگستری-60-ساله-شد

استقلال کانون وکلای دادگستری 60 ساله شد

وکالت به معنای امروزی آن از حدود سال 1294 شمسی در ایران مطرح شد اما با توجه به تحولات زمانی به ویژه [...]

دعوت-وکلا-به-مقاومت-در-برابر-هجمه‌های-وارده-به-استقلال-وکیل-و-کانون-وکلادر-مراسم-گرامیداشت-سالروز-وکیل-مدافع

دعوت وکلا به مقاومت در برابر هجمه‌های وارده به استقلال وکیل و کانون وکلادر مراسم گرامیداشت سالروز وکیل مدافع

مراسم گرامیداشت شصت و یکمین سالروز استقلال کانون وکلای دادگستری و فرا رسیدن هفتم اسفند - روز وکیل مد [...]

تصویب-20-ماده-لایحه-جامع-وکالت-رسمی-در-کمیسیون-اصلی-هیات-دولت

تصویب 20 ماده لایحه جامع وکالت رسمی در کمیسیون اصلی هیات دولت

عضو کمیسیون فرعی بررسی لایحه وکالت رسمی تاکید کرد که در حدود 5 جلسه دیگر بررسی لایحه جامع وکالت در ک [...]

یکی-از-پایه‌ای‌ترین-تضمینات-دفاع،-وجود-وکیل-مدافع-مستقل-است

یکی از پایه‌ای‌ترین تضمینات دفاع، وجود وکیل مدافع مستقل است

رییس اتحادیه سراسری کانون‌های وکلای دادگستری ایران یکی از پایه‌ای‌ترین تضمینات دفاع، وجود وکیل مدافع [...]

برخوردها-با-وکیل،-مناسب-نظام-عدالت-قضایی-نیست

برخوردها با وکیل، مناسب نظام عدالت قضایی نیست

وکیل باید بداند قبل از دفاع حین دفاع و بعد از آن از امنیت کافی برخوردار است وکیل حتی اگر در مقابل ای [...]

رنج‌های-وکیل-مدافع

رنج‌های وکیل مدافع

رنج‌هایی وکیل مدافع دادگستری زمانی می‌تواند پایان یابد که از یک سو قانون به طور کامل سرلوحه رفتار و [...]

با-از-بین-رفتن-استقلال-وکلا،-حق-دفاع-شهروندان-خدشه-دار-میشود

با از بین رفتن استقلال وکلا، حق دفاع شهروندان خدشه دار میشود

یومرث سپهری در هیات عمومی فوق‌العاده کانون وکلای دادگستری استان‌های کرمانشاه و ایلام با موضوع بررسی [...]

افزودن نظر

مشترک شدن در خبرنامه!

برای دریافت آخرین به روز رسانی ها و اطلاعات ، مشترک شوید.