نحوه رسیدگی به شکایات علیه کارکنان سازمان قضایی نیروهای مسلح

نحوه-رسیدگی-به-شکایات-علیه-کارکنان-سازمان-قضایی-نیروهای-مسلح

نحوه رسیدگی به شکایات علیه کارکنان سازمان قضایی نیروهای مسلح

کار رسیدگی به شکایات مردم علیه کارکنان سازمان قضایی نیروهای مسلح در خصوص تخلف از قوانین و مقررات و سوء‌رفتار را اداره کل رسیدگی به شکایات معاونت نظارت و بازرسی سازمان قضایی نیروهای مسلح بر عهده دارد.

تدوین پیش نویس آیین نامه آموزش ضابطان قضایی توسط سازمان قضایی نیروهای مسلح - تشکیلات تفصیلی جدید سازمان قضایی نیروهای مسلح ابلاغ شد  - نشست های قضایی سازمان قضایی نیروهای مسلح 

 اداره کل رسیدگی به شکایات معاونت نظارت و بازرسی سازمان قضایی از دو بخش اداره رسیدگی به شکایات قضایی و اداره رسیدگی به شکایات اداری و مالی تشکیل شده است.

در اداره رسیدگی به شکایات قضایی، شکایت‌های اشخاص حقیقی یا حقوقی از رفتار یا عملکرد قضات و در اداره رسیدگی به شکایات اداری و مالی، شکایت‌های اشخاص از رفتار یا عملکرد کارکنان واحدهای اداری و مالی سازمان قضایی نیروهای مسلح در سراسر کشور رسیدگی می‌شود.

پس از وصول شکایت، در صورتی که مشخص شود موضوع شکایت مرتبط با سازمان نیست، نتیجه به متقاضی یا شاکی اعلام و به مراجع ذی صلاح هدایت می شوند. در غیر این صورت بررسی‌های لازم جهت مشخص شدن صحت یا سقم موضوع شکایت به عمل می‌آید.

پیشگیری از وقوع جرم مهم ترین دغدغه سازمان قضایی نیروهای مسلح است - تدوین پیش نویس آئین نامه آموزش ضابطان قضایی توسطسازمان قضایی نیروهای مسلح 

این بررسی‌ها شامل اخذ گزارش از پرونده هایی که از روند رسیدگی آنها شکایت شده از طریق روسای محترم سازمان های قضایی و یا دادستان های محترم نظامی استان‌ها، اخذ اصل پرونده و بررسی آنها توسط قضات و کارشناسان اداره کل رسیدگی به شکایات، اخذ توضیح از مقامات، قضات و کارمندان ذی‌ربط و جمع آوری مدارک و مستندات جهت مشخص شدن موضوع شکایت است.

در صورتی که در روند بررسی‌ها تخلفی ملاحظه گشود، از متصدیان مربوط توضیح اخذ خواهد شد و چنانچه توضیح ارائه شده قانع‌کننده نباشد یا پاسخی واصل نشود و تخلف هم محرز باشد، با نظر معاون محترم نظارت و بازرسی و تایید رییس محترم سازمان، مراتب حسب مورد به دادسرای انتظامی قضات و یا هیات‌های رسیدگی به تخلفات اداری منعکس می‌گردد.

همچنین در خصوص شکایاتی که به دادسرای انتظامی قضات تقدیم می‌شود، با درخواست قضات آن دادسرا، پرونده‌های مربوط مطالبه و گزارش جامع پرونده تهیه و ارسال می‌شود.

درباره نحوه اعتراض به آرای قطعیت یافته در سازمان قضایی نیروهای مسلح نیز در اجرای تبصره 2 ماده واحده قانون اصلاح ماده 18 اصلاحی قانون تشکیل دادگاه‌های عمومی و انقلاب، آراء قطعیت یافته در سازمان قضایی نیروهای مسلح تنها توسط رئیس محترم سازمان و با گزارش موضوع به ریاست محترم قوه قضائیه و در صورت مغایرت رأی صادره با مسلمات فقه و در موارد اختلافی مخالفت رای با نظر ولی فقیه و یا مشهور فقها، قابل رسیدگی مجدد به عنوان تجویز اعاده دادرسی می ‌اشد.

هدف سازمان قضایی نیروهای مسلح ، کمک به اجرای ماموریت ها است - برنامه های سازمان قضایی نیروهای مسلح برای آموزش و نظارت بر ضابطان 

بر این اساس درخواست های اعمال ماده 18 اصلاحی قانون مذکور، از طریق مطالبه گزارش پرونده و یا بررسی اصل پرونده، مورد بررسی قرار می گیرد و ضمن اظهارنظر، مراتب به رئیس محترم سازمان گزارش می شود و در صورت موافقت ایشان، موضوع به محضر ریاست محترم قوه قضائیه منعکس خواهد شد. در این راستا اشخاص از طرق مختلف از جمله حضور در ملاقات‌های عمومی رییس محترم سازمان، دبیرخانه قوه قضائیه و ... تقاضاهای خود را تقدیم می‌کنند.

منبع : ایسنا

    

پست های مرتبط

سوال-از-شاهد-طرف-مقابل

سوال از شاهد طرف مقابل

سوال از شاهد طرف مقابل نهاد بسیار مهمی در آیین دادرسی نظام حقوقی کامن لو می باشد که در داوریهای بین [...]

کسب-درآمد-از-شهادت-کذب-رواج-یافته-است

کسب درآمد از شهادت کذب رواج یافته است

شاهد با شهادت خود می‌تواند سرنوشت نهایی یک پرونده حقوقی و جزایی را تغییر دهد شاهد وقتی در دادگاه حاض [...]

شهادت-غیرحضوری-نباید-مبنای-حکم-دادگاه-قرار-گیرد،-حتی-اگر-ثبت-رسمی-شده-باشد

شهادت غیرحضوری نباید مبنای حکم دادگاه قرار گیرد، حتی اگر ثبت رسمی شده باشد

یک وکیل دادگستری تاکید کرد شهادت غیرحضوری نباید مبنای حکم دادگاه قرار گیرد، حتی اگر ثبت رسمی شده باش [...]

یک-لایحه-گم-شد-حمایت-از-شهود-در-بایگانی-مجلس-و-قوه-قضائیه

یک لایحه گم شد-حمایت از شهود در بایگانی مجلس و قوه قضائیه

حدود 7 سال قبل در برنامه چهارم توسعه قوه قضائیه مکلف شد تا لایحه ای با عنوان حمایت از شهود را تدوین [...]

شهادت-در-محضر-دادگاه-را-جدی-بگیریم

شهادت در محضر دادگاه را جدی بگیریم

شهادت کذب از جمله جرایم علیه اجرای عدالت قضایی و از موانع عدالت قضایی می‌باشد شاهد که به دادگاه مراج [...]

شهادت-(-گواهی-)

شهادت ( گواهی )

گواهی دادن به چیزی از روی علم و یقین، و کشته شدن در راه خدا را شهادت گویند از احکام شهادت به معنای ا [...]

پیامدهای-حقوقی-و-کیفری-شهادت-دروغ

پیامدهای حقوقی و کیفری شهادت دروغ

گاهی برای طرفین دعاوی، چه حقوقی و چه کیفری، یافتن شاهد، کاری ساده می‌شود این روزها دیگر کم نیستند اف [...]

حکم-در-دادگاه-تجدید-نظر-تأیید-و-قطعی،-لکن-اجرا-نشده-است،-شاهد-در-دادگاه-تجدیدنظر-حاضر-و-از-شهادت-خود-رجوع-نموده،-تکلیف-دادگاه-تجدیدنظر-چیست

حکم در دادگاه تجدید نظر تأیید و قطعی، لکن اجرا نشده است، شاهد در دادگاه تجدیدنظر حاضر و از شهادت خود رجوع نموده، تکلیف دادگاه تجدیدنظر چیست

با توجه به بند «ب» و تبصره ماده 11 و ماده 198 قانون مجازات اسلامی جدید، چنان چه حکم در دادگاه تجدیدن [...]

نظرات (1)

محتوای مطلب
5
4.5 نظرات عالی از 1 نظر
  • نظرات-کاربران-وکالت-آنلاین
    میثم مقیمی پاسخ

    باسلام وخسته نباشیدمن فرزندپدری جانبازهشت سال دفاع مقدس می باشم وخودم نیزمسول پایگاه ونیزفردی فعال دربسیج وسپاه می باشم من درسال 93به اعزام به خدمت به نیروانتظامی درآمدم متاسفانه موقع اعزامم بایک عابرتصادف ومستندات آن رابه گزینش استان سنندج ارائه نمودم وحتی نیزملاقات با197باسردارراداشتم طبق مدارک ارائه شده سرداردستوربه کارگیری من رانمودن ولی متاسفانه گزینش استان سنندج مدت دوسال است که به من هیچ گونه جوابی نمیدهدوفقط میگویدسن شمابرای اعزام مشکل است نمتوانیم شمارااعزام به خدمت بکنیم آیاواقعاحق من این است من حاضرم جانمم رافدای رهبرم کنم توروخداکمکم کنیدکه به اعزام به خدمت بروم تادراین راه جان خودم رافدای رهبرم بکنم گناه من این بوده که من تصادف نمودم توروبه دست بریده حضرت ابوالفضل العباس قسم میدم کمکم کنیدتابتوانم به خدمت به نظام مقدس بروم ممنون ازسایتتون شماره تلفن جهت تماس09186523289

افزودن نظر

مشترک شدن در خبرنامه!

برای دریافت آخرین به روز رسانی ها و اطلاعات ، مشترک شوید.