لزوم پیشگیری از وقوع جرم در ابعاد فرهنگی، آموزشی و امنیتی

لزوم-پیشگیری-از-وقوع-جرم-در-ابعاد-فرهنگی،-آموزشی-و-امنیتی

لزوم پیشگیری از وقوع جرم در ابعاد فرهنگی، آموزشی و امنیتی

 معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری کل استان کرمان در تشریح عملکرد این معاونت در شش ماه نخست سال 1393 گفت: در این مدت به منظور کاهش تصادفات جاده‌ای نشست‌های تخصصی با مدیران شرکت‌های بیمه استان برگزار شده‌است.

پیشگیری از وقوع جرم و آسیب های اجتماعی - نقش پلیس در پیشگیری از وقوع جرم - نقش معماری و شهرسای در پیشگیری از وقوع جرم

حمید خالقی اظهار کرد: به‌منظور پیشگیری از وقوع جرم و با هدف بهره‌مندی صحیح و کاربردی از ظرفیت شرکت‌های بیمه، 3 جلسه با این مدیران تشکیل شد تا از این طریق راهکارهای پیشگیری از بروز تصادف ارایه و بررسی شوند.

 بررسی راهکارهای پیشگیری از تولید موادمخدر صنعتی

وی برگزاری نشست تخصصی با موضوع ارایه و بررسی راهکارهای پیشگیری از سرقت منازل و خودرو را هم از دیگر جلسه‌های مهم این معاونت برشمرد و افزود: این جلسه‌ها با حضور قضات دادگستری، فرماندهان انتظامی، مسئولان وضعی و امنیتی استانداری بر پا شد.

همچنین نشستی تخصصی با موضوع ارایه و بررسی راهکارهای کاهش و پیشگیری از تولید و توزیع موادمخدر صنعتی با حضور قضات دادگستری، مسئولان شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر و فرماندهان انتظامی برگزار شد و ابعاد مختلف این موضوع مورد واکاوی قرار گرفت.  وی درباره فعالیت‌های این بخش در حوزه پیشگیری از وقوع جرایم و آسیب‌های اجتماعی در مدارس نیز تصریح کرد: به این منظور نشست تخصصی با حضور مدیرکل و 30 نفر از مسئولان آموزش و پرورش استان، پیرامون برنامه‌ریزی و هماهنگی در خصوص شیوه برگزاری کارگاه‌های تربیت مدرس پیشگیری رشد مدار و همچنین تبادل نظر در خصوص طراحی و مدیریت فعالیت‌های آموزشی- فرهنگی به شکل اختصاصی و عمومی بر پا شد.

 بررسی احکام و قوانین با حضور کار‌شناسان

این مقام قضایی استان کرمان در ادامه سخنانش در خصوص تسریع در رسیدگی، صدور و اجرای احکام و تقویت و اثربخشی احکام اظهار کرد: برای تحقق این موارد نیز جلسه‌های مختلف تخصصی با قضات برجسته دادسرای عمومی و انقلاب و دادگاه انقلاب داشتیم. همچنین قوانین مجلس شورای اسلامی در خصوص دخانیات و معاملات اموال دولتی هم مورد بحث و بررسی قرار گرفت.  خالقی درباره اقدام‌های این معاونت در زمینه پیشگیری از اثرات مخرب استفاده از ماهواره خاطرنشان کرد: در این زمینه نشست هم‌اندیشی با مسئولان و برنامه‌سازان صدا و سیمای مرکز کرمان برگزار شد. برای بهره‌مندی صحیح و کاربردی از هنر با هدف پیشگیری از وقوع جرم با مسئولان اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی، اساتید و متخصصان مرتبط هماهنگی‌های لازم انجام شده‌است. تعامل با فرمانداری و مسئولان در شهرستان‌های مختلف با محوریت برنامه‌ریزی و هماهنگی در زمینه بهره‌مندی صحیح و بهینه از ظرفیت دستگاه‌های اجرایی هم با هدف  پیشگیری از وقوع جرم صورت گرفته‌است. معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری کل استان کرمان تصویب 47 مصوبه را حاصل برگزاری 4 جلسه شورای پیشگیری از وقوع جرم استان در این 6 ماه عنوان کرد.

 حمایت از طرح‌های پژوهشی

خالقی در بخشی دیگر از سخنانش، حمایت از پژوهش‌های کاربردی را از دیگر برنامه‌های این بخش از دادگستری کل استان کرمان خواند و افزود: برای این منظور جلسه‌های کارگروه علمی و پژوهشی با حضور مستمر قضات برجسته، اعضای هیات علمی دانشگاه و معاون آموزش و پژوهش استانداری برگزار شده‌است. وی ادامه داد: در این زمینه از جمله اقدام‌های شاخص این کارگروه می‌توان به تعیین اولویت‌های جرایم (سرقت، ضرب و جرح عمدی، توهین و تهدید، حمل و نگهداری مواد مخدر) و آسیب‌های استان(مطالبه مهریه، مطالبه طلب، تأمین خواسته، طلاق به درخواست زوجه، تلاق توافقی) با هدف مشخص کردن موضوع‌های پژوهشی و حمایت از طرح‌های پژوهشی اشاره کرد. این مقام مسئول درباره اقدام‌های این بخش طی شش ماه نخست امسال نیز یادآور شد: برای بررسی همه جانبه پیشگیری از وقوع جرایم و آسیب‌های اجتماعی با بیش از 10 نهاد همکاری می‌شود. در همین زمینه با هدف توسعه کمی و کیفی مراکز مشاوره کاهش طلاق، کمیته تخصصی مراکز مشاوره، ساماندهی و نظارت بر عملکرد بیش از 20 مرکز مشاوره راه‌اندازی شده‌است. در این زمینه آموزش‌های پیشگیرانه به 2 هزار و 536 نفر در کرمان و 4 هزار نفر در شهرستان‌های استان ارایه شد و افراد در شرف ازدواج در طرح آموزش مهارت‌های زندگی شرکت کردند.

 تدوین کتاب دانستنی‌های حقوقی

خالقی در ادامه این گفت‏وگو درباره ارایه آموزش‌های پیشگیرانه به روحانیان شهرستان کرمان هم گفت: در این زمینه طی سال گذشته 250 نفر از این افراد، 100 نفر از دانشجویان دختر دانشگاه شهید باهنر و 80 نفر از فرماندهان بسیج و بسیجیان، همچنین مسئولان حلقه‌های صالحین توسط قضات مجرب و برجسته دادگستری آموزش دیدند.  وی تهیه و تدوین کتاب دانستنی‌های حقوقی(کیفری) پیرامون جرایم و آسیب‌های مهم و اولویتی استان، تهیه‏ و‏تدوین کتاب دانستنی‌های حقوقی و مهارت‌های زندگی پیرامون مسایل خانواده و چاپ و توزیع 5 هزار و 400 جلد از کتابچه اسرار خانوده پایدار را از دیگر فعالیت‌های این معاونت در 6 ماه نخست امسال عنوان کرد. معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم  دادگستری کل استان کرمان تهیه و تنظیم مطالب و پیام‌های پیشگیرانه در خصوص موضوع‌ها و مسایل اولویتی از جمله نگهداری و خرید اسلحه و مهمات غیرمجاز، خرید و فروش متادون، تخریب اموال عمومی و اطلاع‌رسانی عمومی از طریق نهادهای ذیربط را نیز از دیگر اقدام‌های انجام شده برشمرد.

منبع : روزنامه حمایت

    

پست های مرتبط

نمایندگان-مجلس-از-استقلال-کانون-وکلای-دادگستری-دفاع-کنند

نمایندگان مجلس از استقلال کانون وکلای دادگستری دفاع کنند

رییس سابق اتحادیه سراسری کانون‌های وکلای دادگستری ایران (اسکودا) گفت که لایحه جامع وکالت یک لایحه صر [...]

احتمال-تغییر-در-لایحه-جامع-وکالت،-لطفا-اعتراض-نکنید

احتمال تغییر در لایحه جامع وکالت، لطفا اعتراض نکنید

یک مقام مسئول در کمیسیون لوایح دولت گفت با توجه به اینکه لایحه جامع وکالت هنوز به صورت قانون درنیامد [...]

نامه-نجفی-توانا-به-کشاورز-پیرامون-لابحه-وکالت

نامه نجفی توانا به کشاورز پیرامون لابحه وکالت

رییس کانون وکلای دادگستری مرکز در خصوص لایحه جامع وکالت به رییس اتحادیه کانون‌های وکلای دادگستری ایر [...]

لایحه-جامع-وکالت-استقلال-مختصر-کانون-وکلا-را-از-بین-می-برد

لایحه جامع وکالت استقلال مختصر کانون وکلا را از بین می برد

پدر علم آیین دادرسی کیفری معتقد است که با تصویب لایحه جامع وکالت مختصر استقلال کانون وکلا از بین خوا [...]

متن-لایحه-جامع-وکالت-و-مشاوره-حقوقی-مصوب-دولت

متن لایحه جامع وکالت و مشاوره حقوقی مصوب دولت

رئیس جمهور، لایحه جامع وکالت و مشاوره حقوقی را برای طی تشریفات قانونی به مجلس شورای اسلامی تقدیم کرد [...]

عملکرد-دولت-در-تصویب-لایحه-جامع-وکالت-قابل-نقد-است

عملکرد دولت در تصویب لایحه جامع وکالت قابل نقد است

یک وکیل دادگستری گفت نمایندگان مجلس با انجام کار کارشناسی و جلب نظر جامعه وکالت، قانونی را به تصویب [...]

استقلال-کانون-وکلا-موجب-حفظ-آبروی-کشور-است

استقلال کانون وکلا موجب حفظ آبروی کشور است

ریشه این برخوردها و مقابله ها به سال 1288 برمی گردد که در وزارت دادگستری اداره یی برای تمشیت امور وک [...]

استفاده-از-نطرات-حقوقدانان-و-وکلا-برای-بررسی-لایحه-وکالت

استفاده از نطرات حقوقدانان و وکلا برای بررسی لایحه وکالت

رییس کمیسیون حقوقی و قضایی مجلس شورای اسلامی گفت که این کمیسیون در جریان بررسی لایحه وکالت نظرات حقو [...]

افزودن نظر

مشترک شدن در خبرنامه!

برای دریافت آخرین به روز رسانی ها و اطلاعات ، مشترک شوید.