در صورت گم شدن چک بانکی و صدور امر بپرداخت از طرف محکمه ، وجه آن از طرف بانک باید پرداخت شود و به آن دعوی خسارت دادرسی تعلق نمیگیرد؟

در-صورت-گم-شدن-چک-بانکی-و-صدور-امر-بپرداخت-از-طرف-محکمه-،-وجه-آن-از-طرف-بانک-باید-پرداخت-شود-و-به-آن-دعوی-خسارت-دادرسی-تعلق-نمیگیرد؟

در صورت گم شدن چک بانکی و صدور امر بپرداخت از طرف محکمه ، وجه آن از طرف بانک باید پرداخت شود و به آن دعوی خسارت دادرسی تعلق نمیگیرد؟


نظریه شماره : 2518/177/ 8/61

سئوال اگر دارنده چکی که از طرف بانک صادر شده است ادعانماید که چک را مفقود کرده است تکلیف پرداخت وجه آن چیست و در صورت مراجعه به دادگاه خسارات دادرسی قابل مطالبه میباشد یا نه ؟

نظر مشورتی اداره حقوقی بشرح زیر است :
باتوجه بماده 263 قانون تجارت که مقررداشته اگرشخصی برات را گم کرده باشد پس از اثبات اینکه برات متعلق به اواست میتواند با دادن ضامن تادیه ووجه آنرا بموجب امرمحکمه مطالبه کندوبا رعایت ماده 314 قانون تجارت که مقررات آن قانون را در خصوص مفقود شدن بروات شامل چک نیز دانسته است اگرصادرکننده چک ، بانک باشد، دارنده چک مفقود شده یا شخصی که مدعی است چک باظهرنویسی به او منتقل شده است میتواند برای اثبات تعلق چک به او بطرفیت بانک صادرکننده چک در دادگاه اقامه دعوی نمایدو دادگاه پس از احراز تعلق چک به او و گرفتن ضامن امربه تادیه وجه چک را خواهد داد و به چنین دعوای خسارت حق الوکاله وهزینه دادرسی تعلق نمیگیرد زیرا اثبات مراتب در دادگاه وامرمحکمه است که بانک را مکلف بپرداخت وجه چک به ذینفع وخسارات مزبور مستند بعمل بانک نبوده است 0

مرجع : مجموعه نظرهای مشورتی اداره حقوقی دادگستری جمهوری اسلامی ایران درمسائل مدنی ازسال 1358 به بعد
تهیه وتنظیم : غلامرضاشهری ،امیر حسین آبادی
ناشر: روزنامه رسمی جمهوری اسلامی ایران

93

نوع : آراء و نظریات

شماره انتشار : 2518

تاریخ تصویب : 1361/08/17

تاریخ ابلاغ :

دستگاه اجرایی :

موضوع :

منبع : وب سایت قوانین دات آی آر (معاونت آموزش دادگستری استان تهران)

    

قانون های مرتبط

بازنشستگی-در-بانکها

بازنشستگی در بانکها

مشترک شدن در خبرنامه!

برای دریافت آخرین به روز رسانی ها و اطلاعات ، مشترک شوید.