نفقه در عقد ازدواج موقت چگونه تعیین میشود؟
توجه داشته باشید که مطابق ماده 113 قانون مدنی جمهوری اسلامی ایران، در زمان ازدواج موقت، نفقه به زن تعلق نمیگیرد. مگر این که در ازدواج موقت، دریافت نفقه، جزو شرط عقد بوده و در سند عقد ثبت شده باشد. در این زمان، نفقه حق قانونی و شرعی زن به حساب میآید.
داشتن وکیل حاذق در امور نفقه چه مزایا و ویژگیهایی دارد؟
1. پس از دریافت خدمات مشاوره وکیل و اعطای وکالت به یک وکیل خانواده حاذق و کارکشته، به هیچ وجه به حضور زن در هیچکدام از مراحل دادرسی نیازی نیست.
2. از آنجایی که وکلا به خوبی با قوانین آشنا هستند در نتیجه، در صورت حضور وکیل، مدت زمان مطالبه نفقه کوتاهتر می شود.
3. در صورتی که در مرحلهی پس از قطعیت رای و مرحله اجرا، مرد نفقه زن را نپردازد، وکیل اقدام به حکم جلب مرد مینماید.
4. در صورتی که مرد نفقه زن را نپردازد، وکیل امور نفقه این توانایی را دارد که نسبت به توقیف اموال مرد اقدام کند.
5. زمانی که زن قصد طلاق داشته باشد، وکیل خانواده فعال در زمینه نفقه، این توانایی را دارد که طلاق زن را به علت پرداخت نشدن نفقه بگیرد.
مطابق قانون اسلامی میزان نفقه چگونه محاسبه میشود؟
مطابق قوانین اسلامی، ضابطه موجود در تعیین مقدار نفقه، به شئونات خانوادگی زن و همین طور به عرف، عادت ساکنان منطقهای که زوجین در آن زندگی میکنند و در نهایت وضع مالی زوج بستگی دارد. همچنین در صورت عدم توافق زوجین، دادگاه باتوجه به شرایط مرد و درخواستهای زن که از جانب وکیل نفقه به دادگاه ارائه شده است، اقدام به تعیین مقدار نفقه میکند.
وکیل گرفتن نفقه
نفقه چیست؟
نفقه عبارت است از تامین نیازهای مالی زن بعد از ازدواج. از لحاظ شرعی و قانونی زن بعد از ازدواج هیچ مسئولیتی نسبت به پرداخت مخارج ندارد و کلیه مسئولیت پرداخت مخارج و تامین نیازهای خانه و همسر به عهده مرد میباشد.
نفقه مانند مهریه از حقوق شرعی و قانونی زن می باشد و براساس دارایی ها و توانایی مالی مرد میزان آن تعیین می شود.
تعیین میزان نفقه به نیازهای زن با توجه به شرایط عمومی او نیز بستگی دارد. به عنوان مثال اگر زنی بیمار شود و نیاز به تامین دارو و مراقبت داشته باشد، مرد وظیفه دارد هزینه داروها و پرستار او را پرداخت کند.
در نتیجه به طور کلی معیار مشخصی برای پرداخت میزان نفقه وجود ندارد و بر اساس شرایط مالی مرد و شرایط زندگی زن میزان نفقه متغیر خواهد بود.
شرایط لازم برای دریافت نفقه
بر اساس قانون اولین شرط برای دریافت نفقه، عقد دائم است. در صورتی که صیغه موقت خوانده شده زمانی می توان برای دریافت نفقه اقدام کرد که پرداخت نفقه از جانب مرد در صیغه نامه مطرح شود. در این شرایط به کمک وکیل نفقه می توان برای دریافت میزان نفقه تعیین شده دادخواست تنظیم کرد.
اصل مهم دیگر برای دریافت نفقه، تمکین است. اگر زنی از وظایف خود نسبت به شوهرش امتناع کند، نفقه به او تعلق نمی گیرد. اثبات تمکین نیز به عهده وکیل نفقه می باشد. وکیل نفقه می تواند به کمک مدارک و شواهدی که ممکن است از چشم شما دور بماند یا بی اهمیت تلقی شود، انجام وظایف و تمکین را اثبات کرده و برای دریافت نفقه شکایت تنظیم کند.
راهکار مطالبه نفقه از شوهر
اولین قدم برای مطالبه و دریافت نفقه از شوهر تنظیم دادخواست مربوطه به کمک وکیل نفقه و ارائه آن به دادگاه خانواده است. برای دریافت نفقه و پیروی در پرونده باید در ابتدا دو مورد ثابت شود:
• شما به عنوان همسر همه وظایف خود نسبت به شوهرتان را انجام داده اید و به طور کامل تمکین کرده اید.
• در طول مدت ازدواج نفقه خود را دریافت نکرده اید.
اثبات این دو مورد بر عهده وکیل نفقه است. وکیل نفقه به کمک مدارک قانونی شرایط شما برای دریافت نفقه تعیین شده توسط کارشناسان را به اثبات می رساند.
مزایای بهره مندی از وکیل نفقه
• وکیل نفقه وکالت کامل شما را به عهده میگیرد و نیازی به حضور شما در دادگاه نخواهد بود.
• به کمک وکیل نفقه زمان دادرسی و روند پرونده شما کوتاه تر می شود.
• وکیل نفقه می تواند در صورتی که شوهر شما از پرداخت نفقه امتناع کرد، حکم جلب و توقیف اموال او را از دادگاه طلب کند.
• وکیل نفقه می تواند با اثبات عدم پرداخت نفقه برای شما حق طلاق دریافت کند.
شناسه : 711