اما برخی از افراد در صورتی که بتوانند با ارائه دلایل کافی تفاوت سن شناسنامه با سن واقعی شان را ثابت کنند، کم کردن سن شناسنامه یا زیاد کردن آن ممکن است.
هر فرد تنها یک بار در طول عمر خود می تواند اقدام به تغییر سن شناسنامه اش کند . اینکه برای تغییر سن شناسنامه باید به کدام مرجع مراجعه کرد ، بسته به میزان تفاوت سم واقعی و سن شناسنامه دارد.
چه مرجعی مسئول رسیدگی به دعوی تغییر سن است؟
اگر متقاضی مدعی باشد که سنش بیش از 5 سال با شناسنامه اختلاف دارد، باید با ارائه مدارک به اداره ثبت احوال محل صدور شناسنامه مراجعه کند. استشهاد نامه ، برگه ولادت و اشتباه کارمند اداره سه نمونه از مدارک مورد تایید ثبت احوال است. پس از طی مراحل اداری تاریخ تشکیل بررسی پرونده تغییر سن به فرد اعلام میشود. حضور در کمیسیون اصلاح سن الزامی نیست.
ممکن است برای بررسی بیشتر به کمیسیون پزشکی نیاز باشد تا مواردی مانند آزمایش سنجش تراکم استخوان انجام شود. هر فرد تنها یکبار می تواند از این طریق تاریخ تولدش را اصلاح کند. خواهان حق اعتراض به نتیجه پرونده را ندارد.
دادخواست تغییر سن و دلایل قابل استناد
فرد باید با ارائه دلایل از جمله استشهادیه محلی و شهادت والدین و اقوام مبنی بر تاریخ دقیق تولد، نامه پزشکی قانونی مبنی بر تشخیص سن دقیق او، مدارک تحصیلی، مدارک تولد در بیمارستان، ثبت دادخواست به طرفیت اداره ثبت احوال با عنوان خواسته تغییر سن بنماید تا به مرجع صالح ارجاع گردد.
در آن مرجع با تحقیقات لازم و بررسی دلایل، درخواست کننده را برای تشخیص دقیق سن و معاینات مربوط به تراکم استخوان و رشد بدنی و آزمایشات مربوط به کمیسیون پزشکی تشخیص سن ارجاع می نمایند و در نهایت حکم صادر می شود که قابل اعتراض نمی باشد.
هزینه تغییر سن در شناسنامه
مبلغ تغییر سن بستگی به مواردی مانند میزان سن و مدارک ابرازی دارد. به همین دلیل هر پرونده هزینه خاص خود را دارد. اما می توان محدوده قیمت 300 الی 500 هزار تومانی را بیان کرد.
این هزینه شامل:
● هزینه دادخواست تمبر غیرمالی
● هزینه دفتر خدمات قضایی
● هزینه پزشکی قانونی می باشد.
البته اگر از تجربیات یک وکیل ثبتی استفاده کنید و پرونده خود را به وی بسپارید به هزینه شما اضافه میشود ولی مراحل کار سریع تر و با دقت بالایی صورت میگیرد.
شناسه : 1619