برای رسیدگی به جرمهای اشاره شده، در جلسه رسیدگی دادگاه انقلاب، به طور معمول افراد حاضر در جلسه شامل یک رئیس و دو نفر مستشار هستند. همچنین بهتر است بدانید که برای رسیدگی کردن به سایر جرمهایی که در صلاحیت دادگاه انقلاب هست جلسه رسیدگی با حضور رئیس یا دادرس علی البدل و یک مستشار تشکیل میشود.
چه جرائمی در دسته جرائم علیه امنیت داخلی و خارجی قرار میگیرند؟
در این بخش قصد داریم به طور جزئیتر به معرفی جرائمی که در دسته جرائم علیه امنیت داخلی و خارجی قرار میگیرند، بپردازیم.
1. جرمهای که در مود 498 تا 512 قانون مجازات اسلامی و در بخش تعزیرات آمده است.
2. جرمهایی که در دسته مخل کننده امنیت قرار میگیرند، میتوان به ایجاد ترس و وحشت بین مردم، تشکیل دادن جلسه، قتل و غارت اشاره کرد.
3. وارد شدن به صورت دسته جمعی و مسلحانه به عنف در هنگام شب به منازل مسکونی مردم و همچنین دزدیدن اموال آنان با تهدید و ارعاب نیز در دسته جرائم علیه امنیت قرار میگیرند.
4. جرمهایی که در رابطه با مواد مخدر و قاچاق کالا و ارز هستند نیز مطابق قانون مبارزه با مواد مخدر و قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز که در سال 1392 تصویب شدند، در دسته جرائم علیه امنیت قرار میگیرند.
چگونگی اخد وکیل دادگاه انقلاب
در صورتی که شما نیاز به اخذ یک وکیل دادگستری و یا مشاوره وکیل در زمینه جرائم مربوط به دادگاه انقلاب را دارید، میتوانید به سایت کانون وکلا و یا سایت قوه قضاییه مراجعه کنید. پس از مراجعه به این دو سایت میتوانید از طریق لیست وکیل ارائه شده در این دو سایت، وکیل حقوقی با تجربه در این زمینه را پیدا کنید. توجه داشته باشید وکیل دادگاه انقلاب ایران در زمینه جرائم مربوط به دادگاه انقلاب علاوه بر دانش و تخصص در این زمینه باید دارای تجربه کافی نیز باشد.
دادگاه انقلاب در تاریخ 05/12/1357 مطابق با دستور امام خمینی برای محاکمه زندانیان و متهمان انقلاب 57 تشکیل شد. که پس از تصویب قانون اساسی جمهوری اسلامی به عنوان یکی از دادگاه های دادگستری دارای صلاحیت ذاتی گردید.
انواع صلاحیت دادگاه انقلاب :
1-صلاحیت ذاتی
2-صلاحیت محلی
3-صلاحیت شخصی
دادگاه کیفری یک:
دادگاه کیفری یک از رییس و دو مستشار تشکیل شده است که با دو عضو هم جلسه به رسمیت شناخته میشود و هم در صورتیکه رییس حضور نداشته باشد ریاست آن دادگاه بر عهده آن مستشاری است که سابقه قضائی بیشتری را داشته باشد.
دادگاه کیفری یک و دو یک مرجع عمومی هستند.
دادگاه کیفری یک صلاحیت رسیدگی به چه دعاوی را دارد؟
جرم هایی که مجازات آنها سلب حیات هست مانند: اعدام و قصاص
جرم هایی که مجازات آنها شامل حبس ابد می باشد.
جرم هایی که مجازات آنان شامل قطع عضو هست یا جرم هایی که مجازات آنها پرداخت نصف دیه و بیشتر از نصف بوده باشد.
جرم هایی که شامل مجازات حبس تعزیری درجه ۱،۲ و ۳ می باشد
جرم های سیاسی و مطبوعاتی
دادکاه کیفری دو:
دادگاه کیفری دو جایگزین دادگاه عمومی جزایی سابق شده است.
مطابق ماده 295 قانون:
دادگاه کیفری دو با رئیس یا دادرس علی البدل در حوزه قضایی هر شهرستان تشکیل می گردد.
دادگاه کیفری دو صلاحیت رسیدگی به چه دعاوی را دارد؟
مطابق با ماده ۳۰۱ قانون آیین دادرسی کیفری ، دادگاه کیفری دو صلاحیت رسیدگی به همه جرم ها را دارد بجز چیزی که قانون در صلاحیت مرجع دیگر باشد.
به طور مثال دعاوی که در ماده ۳۰۳ قانون آیین دادرسی کیفری از صلاحیت دادگاه کیفری دو بیرون آمده و برای رسیدگی به آن جرائم دادگاه انقلاب صالح می باشد.
خصوصیات وکیل برای دادگاه انقلاب
بهرمند شدن از وجود وکیل برای دادگاه انقلاب در خصوص دعاوی کیفری بسیار حائز اهمیت است و باعث می شود بهترین دفاع برای شما حاصل گردد.
منظور از جرم هر نوع رفتار اعم از فعل یا ترک فعلی است که در قوانین کشوری جرم انگاری شده و برای آن مجازات تعیین شده باشد.
دعوای کیفری مربوط به عملی است که برای مرتکب و مجرم آن ، دادگاه مجازاتی را تعیین می کند ولی برای دعوای حقوقی دادگاه مجازاتی برای فرد درنظرنمی گیرد و فقط مرتکب عمل را به دادن حقوق قانونی دیگران یا انجام تکالیفش ملزم می سازد.
طرح شکایت و نوع شکایت و زمان طرح شکایت و این که اوراق مربوطه از جمله لایحه دفاعیه ، اظهارنامه ، شکواییه به چه نحوی باید تنظیم بشوند بسیار سرنوشت ساز می باشد.
در دعاوی کیفری با استفاده از وکیل برای دادگاه انقلاب می توانید دفاع موثری را در دادگاه انجام دهید که از عواقب کیفری ناشی از شکایت جلوگیری می شود زیرا غالباً عدم استفاده از حق دفاع به منزله قبول اتهام می باشد.
مشاوره حقوقی کیفری یعنی انجام دادن عملی که مجازات آن عمل در قوانین کیفری آمده باشد. در دعاوی کیفری مجازات برای مرتکب شونده توسط دادگاه تعیین می شود.
وکیل برای دادگاه انقلاب
شکایت از فردی که تخلفی را انجام داده است و بر اساس قانون اساسی کشور جرم شناخته می شود و قاضی بتواند برای آن مجازاتی را تعیین کند را شکایت کیفری می گویند.
شکایت کیفری از دادسرا و طرح شکایت از فرد متخلف یا مجرم و خطاب به دادستان آغاز می شود. شخص شاکی باید شکواییه خود را علیه شخص دیگر را با مشخص کردن اطلاعات دقیق و نوشتن مشروح شکوائیه خود و با ارائه مدارک آن را مطرح کند.
بر اساس ماده ۳۰۱ قانون آیین دادرسی دادگاه های کیفری می توانند به تمامی شکایت ها و جرم های کیفری رسیدگی کنند به جز مواردی که صلاحیت رسیدگی به آن ها در دادگاه های نام برده شده مانند جرائم مستوجب سلب حیات در دادگاه کیفری یک و جرائم مربوط به دادگاههای نظامی ، انقلاب و کودک و نوجوان می باشد.
بر اساس قانون ، دادگاه های حقوقی به مسایل حقوقی شاکیان می پردازد و افراد برای گرفتن جبران خسارات و حق خود به این دادگاه ها مراجعه می کنند.
وکیل برای دادگاه انقلاب در دعاوی حقوقی ارتباط کامل با حقوق مدنی افراد دارد. در دعاوی حقوقی مجازاتی تعیین نشده است اما در دعاوی کیفری که ارتباط مستقیم با نظم جامعه دارد ، مجازاتی تعیین شده است.
شناسه : 1590