1. وکلای متخصص این حوزه بهترین نوع ثبت برای یک شرکت را با در نظر گرفتن نوع شرکت و موسسات تجاری، متناسب با قوانین و مقررات ویژه هر شرکت و موسسه، را میدانند.
2. ثبت و انعقاد قراردادهای شرکتهای تجاری و موسسات مالی و همچنین بررسی این قراردادها.
3. انجام و حل و فصل اختلافات مربوط به امور تجاری مابین شرکتهای گوناگون و همچنین شرکای مختلف، نیز از جمله وظایف وکلای تجاری به شمار میآید.
4. وکلای تجاری وظیفه شرکت مستمر و موثر در جلسات مربوط به امور تجاری شرکت را به عنوان وکیل شرکت بر عهده دارند.
5. مطالبه کردن اسناد تجاری مانند سفته و چک نیز از جمله مهمترین کارهای یک وکلای تجاری متخصص در امور شرکتهای تجاری محسوب میشود.
6. تنظیم و عقد قراردادهای تجاری گوناگون نظیر خرید و فروش املاک و مستغلات نیز از جمله وظایف وکلای تجاری به شمار میآید.
7. از مهمترین وظایف وکلای تجاری میتوان به وظیفه نظارت بر قراردادهای مربوط به شرکتهای تجاری و موسسات مالی اشاره کرد.
ویژگیها و خصوصیات مثبت وکلای تجاری
فردی که خود را به عنوان وکیل باتجربه در زمینه تجارت و مسائل مربوط به آن معرفی میکند باید از ویژگیهای مناسبی برخوردار باشد و به این ترتیب یکی از بهترینهای حوزه فعالیت خود باشد. در صورتی که یک وکیل تجاری از ویژگیهای مناسبی برخوردار نباشد، نمیتوان انتظار ارائه خدمات مناسب از طرف وی را نیز داشت. در ادامه این بخش به معرفی ویژگیهای بهترین وکلای تجاری میپردازیم.
1. یک وکیل دادگستری فعال در حوزه تجارت باید به قوانین و مقررات تجاری و نحوه اجرای آنها مسلط باشد.
2. وکلای تجاری باید متناسب با اهداف کسب و کارهای تجاری که با آنها کار میکنند، راهکارهای مناسبی را ارائه دهند.
3. ارائه مداوم گزارشهای تجاری از جمله ویژگیهای یک وکیل حقوقی خوب است.
4. وکیل خوب که در زمینه تجارت فعالیت میکند باید با همه عرف و رویههای تجاری به طور نسبی آشنا باشد.
5. وکیل مشاوره در حوزه تجارت باید در مسائل تجاری تجربه نسبتاً خوبی داشته باشد.
وکیل تجاری
امروزه توسعه کسب و کار و تجارت به قدری بالا است که در امور تجاری نیاز به وکیل تجاری امری بدیهی است. اغلب شرکت های بزرگ دارا بودن وکیل جهت امور شرکت را از ضروریات می دانند چرا که در کنار سیستم مدیریتی که لازمه اداره کردن شرکت ها و امور تجاری است، اشراف بر قوانین تجاری می تواند از مشکلات آتی پیشگیری نماید و راهی جهت پیشبرد بهتر امور تجاری و شرکت های تجاری باشد.
وکیل تجاری فردی است که متخصص در امور تجاری می باشد. امور تجاری شامل امور تاجر، امور شرکت ها، اسناد تجاری، ورشکستگی تاجر و شرکت های تجاری، انعقاد قراردادهای تجاری و بازرگانی، دعاوی بین شرکت و شرکا، معاملات تجاری و معاملات بین المللی تجاری، جوینت ونچر، سوئیفت واعتبارات اسنادی، قراردادهای حمل و نقل بین المللی، سرمایه گذاری مستقیم و غیر مستقیم خارجی و… می باشد.
هر کدام از موارد گفته شده نیازمند تحقیق و بررسی و البته تجربه کافی در زمینه مربوطه می باشد. از این رو وکیل تجاری فردی است که بر این امور به صورت تخصصی اشراف دارد.
وکیل شرکت های تجاری چه کسی است؟
وکیل در همه جا یک انسان مستقل است که عموماً به تنهایی یا با تعداد محدودی از شرکاء فعالیت میکند و حرفهای بودن ویژگی متمایز اوست؛ اما ویژگیهای کلی یک وکیل:
• متخصص در دانش حقوق
• آموزش دیده به اصول حرفهای گری توسط انجمنهای حرفه ای در زمینۀ حقوقی
• فعالیت بر اساس استانداردهای جهانی
• برخورد غیر شخصی در مواجه با مشتری
• کسب مهارت های حرفهای با قرار گرفتن در موقعیتهای تجربی مختلف
• جداسازی امور شخصی و حرفه ای
همه این ویژگی ها و مواردی از این قبیل برای ارائه خدمات حقوقی درجه یک به نحوی که بسیاری از مشکلات شرکت را حل کرده و از سود و ثروت و منافع آن محافظت کند از لازمه های اخلاقی و تخصصی یک وکیل محسوب می شوند.
لازمه حضور وکیل تجاری در شرکت ها
وکیل تجاری از آن جهت مهم است که تجارت از اموری است که در کلیه جوامع گستردگی بسیاری داشته و اکثریت افراد را مشغول خود کرده است. به دلیل همین گستردگی و کثرت افراد دخیل در این حوزه، بسیاری قوانین و مقررات تجاری در سطح حقوق بینالملل و حقوق داخلی کشورها جهت ساماندهی به روابط تجاری اشخاص و حل و فصل دعاوی ناشی از آن تدوین شده است.
در حقوق ایران نیز تجارت از امور بسیار مهم بوده و مورد توجه قانونگذاران جهت ایجاد قوانین متعدد تجاری قرار گرفته است. در قانون تجارت ایران، دو امری که بسیار مهم می باشد معرفی تاجر و همچنین معرفی اعمال تجاری است. بر اساس قانون فوق، تاجر کسی است که شغل معمول خود را اعمال تجاری قرار داده است. اعمال تجاری نیز در قانون تجارت نام برده شدهاند که از جمله عبارت اند از عملیات دلالی، ایجاد مؤسسات حمل و نقل، تأسیس کارخانههای تجاری، تأسیس نمایشگاههای مختلف، عملیات بانکی و صرافی، معاملات براتی و …
در حقوق ایران به علت قدیمی بودن قانون تجارت و عدم اصلاح آن، مشکلاتی در عمل ایجاد شده و قانون تجارت مصوب 1311 پاسخگوی نیازهای تجاری جدید نمی باشد و این امر مشکلاتی در عمل ایجاد کرده که همراه با سودجویی و اقدامات غیرقانونی برخی تجار، منجر به ایجاد دعاوی تجاری بسیاری شده است که یک وکیل تجاری باید در آن مهارت پیدا کند.
شناسه : 823