لیست بهترین وکلای ابطال شناسنامه ایران

لیست-بهترین-وکلای-ابطال-شناسنامه-ایران

تصحیح یا ابطال شناسنامه

در دعوای تصحیح یا ابطال شناسنامه، متقاضی مدعی است که شناسنامه متعلق به شخص خودش می باشد ولی بر اثر اشتباه مامور ثبت، سن واقعی او در شناسنامه قید نگردیده است.

قابل ذکر است هر کسی فقط یک بار در طول عمر خود و در صورتی که اختلاف سن واقعی وی با سن مندرج در شناسنامه بیشتر از ۵ سال باشد و کمیسیون متشکله نیز آن را تایید نماید می تواند شناسنامه خود را اصلاح نماید.

مرجع صلاحیت دار برای اصلاح یا ابطال شناسنامه

الف: اگر متقاضی مدعی شود اختلاف سن واقعی او با سن مندرج در شناسنامه اش بیشتر از پنج سال است، باید به کمیسیونی موسوم به کمیسیون تشخیص سن مستقر در فرمانداری شهرستان محل صدور شناسنامه اش رجوع کند.

این کمیسیون مرکب است از: فرماندار یا بخشدار، رییس اداره ثبت احوال محل، پزشک منتخب، مدیرعامل سازمان بهداری استان و رئیس شورای اسلامی شهر یا بخش. ریاست این کمیسیون بر عهده قاضی دادگاه محل است. صاحب شناسنامه تنها یک بار در طول عمر خود حق دارد از این طریق برای تغییر سن شناسنامه اقدام کند.

این درخواست هم می تواند در جهت افزایش و هم کاهش سن باشد. برای مثال متقاضی می تواند مدعی شود که سن او در شناسنامه ۴۰ سال است ولی سن واقعی اش ۴۶ سال یا ۳۴ سال است. در هر حال این اختلاف سن نباید کمتر از پنج سال باشد.

ب: اما اگر متقاضی مدعی شود که سن واقعی او با سن مندرج در شناسنامه اش کمتر از پنج سال اختلاف دارد، باید به دادگستری رجوع کند و با رعایت مقررات و تشریفات مربوط به تقدیم دادخواست طرح دعوا کند.

ابطال شناسنامه فرد فوت شده

از نظر قانون، ابطال شناسنامه فردی که فوت شده است از اهمیت بالایی برخوردار می باشد. زیرا شناسنامه سند احراز هویت افراد می باشد. هر فرد فقط اجازه داشتن یک شناسنامه را دارد. از نظر قانون تنها فردی که شناسنامه متعلق به آن می باشد، حق استفاده از آن را دارد و پس از فوت فرد، شناسنامه او فاقد ارزش می باشد.

پس از فوت فرد چه باید کرد؟

پس از فوت فرد، این موضوع باید به یکی از ادارات ثبت احوال اطلاع رسانی شود تا اقدامات لازم برای ابطال شناسنامه شخص، به جریان افتد.

سوالی که در اینجا پیش می آید این است که اگر فرد ایرانی در خارج از کشور فوت کند چه باید کرد؟ در این حالت نیز باید این موضوع را به ماموران کنسولگری محل اقامت فرد یا به یکی از ادارات ثبت احوال کشور اعلام کنند.

ابطال شناسنامه بر اثر خارج شدن از تابعیت یک کشور

بر اساس اصل 41 قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران: تابعیت کشور ایران حق مسلم هر فرد ایرانی و دولت نمی‌تواند از هیچ ایرانی سلب تابعیت کند، مگر به درخواست خود او یا در صورتی که به تابعیت کشور دیگری درآید. بدین ترتیب افراد می توانند از تابعیت خود خارج شوند و ترک تابعیت کنند.

مدارکی که برای طرح دعوی ابطال شناسنامه ارائه می شود:

●    تصویر مصدق دادنامه

●    تصویر مصدق شناسنامه

●    تصویر مصدق استشهادیه محلی

شناسه : 1507
لیست بهترین وکلای ابطال شناسنامه ایران صفحه 1، تعداد 20 وکیل یافت شد
مشترک شدن در خبرنامه!

برای دریافت آخرین به روز رسانی ها و اطلاعات ، مشترک شوید.